Jump to content

"Mutne" slike na Canonu IXUS 860IS


Recommended Posts

Izvinjavam se ako sam omašio sobu za ovu temu, neka je moderatori premeste gde treba ;)

 

Elem, u januaru sam kupio Canon IXUS 860IS. Do sada sam islikao 400+ slika. Na 99% fotografija je moj 3,5-godišnji klinac. Njega najviše slikam, znači ništa profesionalno niti bilo šta.

 

Međutim, sad skoro sam primetio da su mi slike sa leve strane malo mutne. Evo o čemu se radi:

 

Marko.jpg

 

 

Pogledajte levo, ovu rozikastu ;) zgradu. To do sada nisam primetio, jer je uglavnom klinac bio u centru fotke, relativno su krupni planovi bili...

 

Uporedio sam sa ćaletovim tri godine starim IXUS-om 65, evo:

 

Vlada.jpg

 

 

Evidentno da tu nešto ne štima. Pitao sam drugara, rekao je da probam dobro da izbrišem objektiv magičnom krpom, što sam uradio, ali nije pomoglo.

 

Sve fotke slikam na AUTO modu, ali sam za ovu priliku isprobao različite modove, i svuda se pojavljuje isto.

 

Aparat je u garanciji još 7-8 meseci, bukvalno je kao nov. Nikad nije ispadao, udaran, ništa. Hoću sutra da zovem servisera da vidim šta i kako, ali bih pre toga barem hteo da znam o čemu se radi, jer se baš i ne razumem nešto previše u sve ovo, pa da me čovek "ne oduva" tipa "sve je OK, to tako treba" i slično.

 

Šta mogu da očekujem u servisu?! Popravku, OK ako će popraviti. Zamenu možda?!

 

Svaka pomoć je dobrodošla ;)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...