Jump to content

Recommended Posts

Posted

Molim sve clanove koji znaju adrese i brojeve telefona servisa foto opreme u Srbiji da ih napisi ovde uz kratku napomenu o tome sta servis servisira. Kad skupimo sve napravicemo lepljivu temu. Hvala.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RefotB

Zvanicni servis za Nikon aparate, popravljaju bukvalno sve na nikonima.

Preduzeće REFOT B i NIKON SERVIS se nalaze u Beogradu ulica Pčinjska 17.

tel: 011 64 56 151,

011 64 47 958,

011 30 87 004,

011 744 70 36,

011 744 70 38,

fax: +381 11 786 0234

service@refot.com

Radno vreme im je od 9 do 17h, subotom i nedeljom ne rade.

Posted

REFOT B / Nikon servis

Pčinjska 17

Beograd

011 64 56 151,

011 64 47 958,

011 30 87 004,

011 744 70 36,

011 744 70 38,

izmena>>> pretece me... :D kad jurim mapu bzvz... moderator, uredjuj :)

preporucio bih kontakt samo telefonom, mail slabo koriste

Posted

Foto servis DS

Vlasnik: Dušan Stričević

Adresa: Majke Jevrosime 40

11 000 Beograd

Telefon: 011/ 324 35 43

011/ 322 69 42

Mobilni: 063/ 307 386

e-mail: dsfoto@infosky.net

Koliko znam, rade Fuji (ovlasceni servis), Canon i sve vrste analognih fotoaparata i objektiva.

Posted

^^ Ja imam adresu Zetska 11 (možda je stari podatak), al' ono što je sigurno je da (odlično) rade i servis Elinchrom rasvete.

Posted

Zetska 11 je preseljena u Majke Jevrosime 40. Posto je Dusan totalno simpa cikica, ajd da izlistam sta sve popravlja, pa ce se neko naci u celoj prici :

- analogne aparate

- ovlasceni Sigma servis

- ovlasceni Fuji servis

- moze da popravlja Canon DSLR-ove

- popravlja Elinchrom glave

- popravlja Bowens glave (!)

- servisira sve drugove Chajnize, ne znam da li je Monetin ovlasceni servis

- ne popravlja Nikone (uputice vas odmah u Refot B )

Sto se tice cuvenih Sigmi i njihovog fokusa, za kolegu Storma48 :), moze da steluje fokus Sigma i Canon objektiva na Canon aparatima, jer ima Canonov softver za stelovanje objektiva, ali ne moze nista da uradi povodom stelovanja AF-a na Nikonima, jerbo Nikon, a ni Refot B, ne daju softver nikom zivom osim svojim ovlascenim servisima, koji opet ne zele da steluju Sigma objektive (a po Dusanu - mogu).

Posted

Mišo Milović, radi na pijaci na Zelenom vencu, popravlja jednostavnije kvarove na analognim aparatima i objektivima, veoma povoljno. Takođe razvija crno-bele filmove i radi uvećavanje crno-belih fotografija.

064 1200675

Posted
Zetska 11 je preseljena u Majke Jevrosime 40. Posto je Dusan totalno simpa cikica, ajd da izlistam sta sve popravlja, pa ce se neko naci u celoj prici :

- analogne aparate

- ovlasceni Sigma servis

- ovlasceni Fuji servis

- moze da popravlja Canon DSLR-ove

- popravlja Elinchrom glave

- popravlja Bowens glave (!)

- servisira sve drugove Chajnize, ne znam da li je Monetin ovlasceni servis

- ne popravlja Nikone (uputice vas odmah u Refot B )

Sto se tice cuvenih Sigmi i njihovog fokusa, za kolegu Storma48 :), moze da steluje fokus Sigma i Canon objektiva na Canon aparatima, jer ima Canonov softver za stelovanje objektiva, ali ne moze nista da uradi povodom stelovanja AF-a na Nikonima, jerbo Nikon, a ni Refot B, ne daju softver nikom zivom osim svojim ovlascenim servisima, koji opet ne zele da steluju Sigma objektive (a po Dusanu - mogu).

i Olympus(i ostale) objektive ako mu ostavite odgovarajuce telo za testiranje

• 6 years later...
Posted
Da li Bek Ladislav još uvek radi? Zvao sam na ovaj broj, ali je nepostojeći.

Takođe, ako ima još neko da popravlja mehaničke objektive u NS molio bih za preporuku :)

ta radnja vec neko vreme ne radi, vidim da je prethodni post o tome iz 2009. ali ja sam jos u to neko vreme hteo da odem da odnesem nesto na servis ali kad sam otisao zatekao sam napusten lokal. Pomalo tuzno, ali realnost je da covek verovatno nije imao vise posla.

• 2 weeks later...
Posted

Kolege,

Slucajno nadjoh novi servis u Beogradu preko kupujemprodajem.com

DSLR Servis Beograd - Servisiraju Nikon, Canon, Sigma, Tamron... studijsku foto opremu...

TC Banjica - Suteren, lokal 044

Paunova 24

Radno vreme: Pon-Pet 09-17h

0112665454 i 063623838

www.dslr.rs

servis@dslr.rs

Imaju akciju ciscenja senzora za 2.000din, u prici sam spomenuo da slikam svadbe i covek kaze da za kolege ima dodatni popust i platim 1.500din. Senzor, ali nisam mogao da verujem jer sam nekoliko puta pokusao i sam da ocistim... bez truncice prasine, imaju neku komoru za ciscenje... Pitao me je za neka imena iz tog sveta, da li ih znam, al' posto sam relativno nov. rekao sam da nemam pojma...

Treba u ponedeljak da odnesem devojkin d90 na zamenu zavesice, kaze da se menja ceo mehanizam, NOV 100Eura, javljam cim uzmem aparat u ruke...

Pozdrav

• 2 weeks later...
Posted

Da javim za D90, zamenjen shutter, ociscena unutrasnjost i senzor, zalepljenja guma pored ekrana, radi bez greske, ispucao sam preko 1k fotki za vikend, bas sam zadovoljan, a devojka je htela da ga baci :D , neka traje i 50k - super ... mada, da je popravka bila 200e, zavrsio bi na Limundu!!!

U pravu je kolega Photodjo, isto to mi je rekao i ovaj serviser, ali i to da Nikon i Canon nisu toliki problem, nadju se delovi, veci problem su ovi ostali...

Ja u sredu nosim D90 da mi provere AF, mada sam prilicno siguran da treba kalibracija, u ovaj DSLR servis, pa ako ima neko nesto dobro ili pogrdno da kaze o njima, sada je vreme. :D

Don't worry, be happy - ma videces, covek je extra

Posted

Sve je to lepo, ali mene zanima usluga. :)

S jedne strane tu ovlasceni servis, koji je po iskustvima kritican, a s druge strane ne znam kako ce da radi kalibraciju bez softvera,

osim ako nije skinuo sa Nikonians-a dok je moglo.

Posted

Evo I ja da izvestim kako je proslo.

Nastelovao covek aparat za medalju! :)

Ne znam da li moze bolje ili da li bi odradili bolje u Refot-u, ja sam zadovoljan. :D ...plus je 50% jeftiniji.

18-105 vise nema back focus ispod ~25mm, na 35ici je "pravo" oko u fokusu.

Jos mi je skinuo I dve fleke sa senzora gratis (iako nisam trazio, niti se primecuju), I je on bio iznenadjen u kakvom je stanju aparat,

ali mi je to rekao kasnije kad me nazvao, pa mi bi malo krivo sto ostadoh duzan coveku.

Uglavnom preporuka za DSLR servis. :)

• 10 months later...
Posted

Da li neko zna dobar (i povoljan) servis gde rade centriranje Nikonovih objektiva. Imam decentriran 24-85 f2.8-4, slao sam ga u DSLR servis, čovek skroz ispao korektan, pogledao ga je, ništa nije za to naplatio, ali ipak je problem takav da je potrebna specijalnija oprema.

Da li mi je Refot jedina opcija? Iskreno, nisam ih ni pitao, pošto nisam baš spreman da pucam neke velike pare, s obzirom na cenu objektiva.

• 1 year later...