thinker Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 @markovicd - probaj da ne ide cycle u mestu nego da vidimo translaciju unapred, da bi moglo da se lepo oseti da li stopala klizaju ili rade sve kako treba.. zurim da zavrsim domaci ;) pa ne mogu mnogo da pisem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 Animacija walk-a 1. ( ista ona gore ) Walkumestu(800kb) Animacija walk-a 2. ( nova ) WalkHod(770kb) etoooo :) kritike i komentari dobrodosli :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 26, 2005 Author Report Share Posted September 26, 2005 ^sigurno postoji kontrola koja se zove toe_roll pa se poigraj sa njom... tangente su ti podivljale... hhaha deluje kao da je navukao shlaufe na noge i hoda po vodi. ;) slepi' stopala za podlogu i odizanje (pri svakom koraku) radi straight ahead vodeci rachuna o prethodnom polozaju. pa onda da prichamo o kukovima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 :D , pa koje krive da koristim breee ? ajde napisi mi please! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 26, 2005 Author Report Share Posted September 26, 2005 :D , pa koje krive da koristim breee ? ajde napisi mi please!tangente, sinak, tangente :P i to koje god stim da su u setovanjima od samog starta obavezno ukljuchene weighted tangents. posle ih 'otkljuchavash', 'lomish', nameshtash, podeshavash itd. nije toliko bitno kakve su krive inicijalno vec kako izgledaju na kraju tj kako se menjaju vrednosti kroz vreme (spejsing ;)). btw za krive mozesh reci da su nekog tipa (npr stepped curves) samo kada su im sve tangente tog tipa. pod window -> settings/preferences -> preferences -> keys(maya6) | animation(maya7) ukljuchi weighted tangents da bi kasnije mogao da koristish free weighted tangents koje mozesh nameshtati kako zelish, a super su korisne pa chak i ako dodjesh u situaciju da na nekoliko uzastopnih frejmova imash kijeve. ukoliko ipak pochnesh da animirash bez da si ih ukljuchio, necesh moci kasnije da 'otkljuchash' tangente postojecih kijeva (bar u mayi 6, mozda je u mayi 7 ispravljeno). ne mogu da ti ovako objashnjavam shta i kako da uradish u vjuportu, a i takav walkthrough se placa nekim dobrim&obilnim roshtiljem. :lol: ako budesh ishao na balkanimu mogu ti na papiru ili notebooku pokazati par stvari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 hm... ok ... ce da se dogovorimo ... vodim te na shish kasnije ok ? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 update... samo su spline promenjene na koje mi je recheno :) Walkupdate(809kb) Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 update... samo su spline promenjene na koje mi je recheno :) Walkupdate(809kb) <{POST_SNAPBACK}> Chini mi se da ne prenosi tezinu sa jedne noge na drugu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 28, 2005 Author Report Share Posted September 28, 2005 ahh vremena nikad dosta, stoga evo jednog starog wip-a za shkolu (final je na bekapu koji je u kutiji koja je... ah, you get the point! :D). en old ej-em wip vok sajkl slobodno komentarishite jer ima stvari koje su dodate/ispravljene kasnije (v5 ili v6 beshe final), dakle ima greshaka + ne vidi se sve najbolje zbog ugla kamere ali eto, vezbajte oko. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urbana_Legenda Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Cg, nije losa animacija... samo sto kratko traje... mozda da si rotirao malo kameru al' 'ajd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 e odlichan walk cg ;) okachicu i ja taj (ali moj ehheh) ako ne stignem nista skorije da uradim.. posto sam uleteo u animiranje ninja-pokreta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 29, 2005 Author Report Share Posted September 29, 2005 okachicu i ja taj (ali moj ehheh) ako ne stignem nista skorije da uradim.. posto sam uleteo u animiranje ninja-pokreta...rekao pa porekao... hehh? <_> opet neki lunch errr crunch time eh? :rolleyes: kad cesh odrasti, mali veseljache... :D gde su ostali? hajde nema stidish, samo radish. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 nja njanja dooobro evo... walk - side view walk - perspective obe su oko 300k (sorenson3 - keva) i dalje planiram da uradim jedan cycle sa bonimirom posebno za ovo ali busy busy, ako stignem bice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 29, 2005 Author Report Share Posted September 29, 2005 chek bre... jel' ovo onaj isti klip?? chini mi se da je vishe pruzao nogu pri kraju drugog baunsa (vishe je ostajala ispravljena u vazduhu) i da je tajming bio dinamichniji. huh... mozda je fps na workspaceu bio malo off onda :mellow: iiiili ja josh uvek ne mogu da se oporavim od performansa sa jutroshnjeg q&a. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urbana_Legenda Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 CG, jel ovaj tvoj mali super-hero:) ide u setnju i slusa laganu muziku? Tako mi se cini...:) Cini mi se takodje da mu prsti na nogama suvise mlataraju... Poz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 29, 2005 Author Report Share Posted September 29, 2005 CG, jel ovaj tvoj mali super-hero:) ide u setnju i slusa laganu muziku? Tako mi se cini...:) Cini mi se takodje da mu prsti na nogama suvise mlataraju...hahhaha to nam je jedan od shkolskih karaktera za vezbu sa kojim smo radili 2-3 zadatka (odakle su i ovi klipovi). a to shto mu prsti puno 'mlataraju', to je thinker hteo da pokaze koliko je razumeo prvu lekciju o overlapingu. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 @Urbana_legenda : hm da, jel mislis na moju il CG-jevu animaciju.. nisam bas razumeo a prsti su tako cool. tako mi se svidja. opustio je stopala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 ali moj mrball nema takav rig da mogu da savijam stopalaaaaaaaaaaaa.... buuaaaaaa:(( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che che Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 (edited) thinker... Gledam ovu tvoju animaciju... sa strane... i objasni mi, molim te kako ovo stopalo shto je u koraku prodje a da se ne razvali o zemlju (a da ne pricamo o tome ko tako hoda...) Znaci objasni mi ova 3frejma tvoje animacije... narocito 2-gi.. i prelaz u treci... edit [cg]: pobrisan hejt. Edited October 1, 2005 by cg Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Auh, od ovoga je i mene zabolela noga! Daj che skloni ove slike :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted October 1, 2005 Author Report Share Posted October 1, 2005 hmm zamerka ti jeste na mestu s jedne tachke gledishta, ali imaj u vidu dve stvari: #1 najvaznije je da izgleda dobro, kao shto i izgleda. :) kad to kazem ne mislim na artistichke tripove gde se neshto generalno loshe uvija u celofan i servira kao 'posebno'. #2 to mu je zadatak iz prvog semestra, dakle shkolski rad. pa opet - izgleda dobro. bar po mom mishljenju, a i mishljenju nasheg tadashnjeg mentora. interesantan hod, jake poze, dobar exaggeration overlapinga, odlichan weight shifting and so on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 @cheche: 1. jesi li gledao nekad neki crtani film? 2. jesi li nekad zaustavljao neki dugometrazni film frejm po frejm? 3. u animaciji se laktovi ispravljaju vise nego sto je fizicki moguce, kolena se savijaju unazad i sve to SE RADI - normalna stvar. radi dobre iluzije i fluidnosti. 4. pokret je ispao do jaja, tako da koga boli.... 5. tvoj hod mi se vishe dopada pa pa Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 hmm zamerka ti jeste na mestu s jedne tachke gledishta, ali su imaj u vidu dve stvari: #1 najvaznije je da izgleda dobro, kao shto i izgleda. :) kad to kazem ne mislim na artistichke tripove gde se neshto generalno loshe uvija u celofan i servira kao 'posebno'. #2 to mu je zadatak iz prvog semestra, dakle shkolski rad. pa opet - izgleda dobro. bar po mom mishljenju, a i mishljenju nasheg tadashnjeg mentora. interesantan hod, jake poze, dobar exaggeration overlapinga, odlichan weight shifting and so on. <{POST_SNAPBACK}> Podseti me shta je overlapping ili daj neki link da prochitam. Ne mogu da se setim gde sam to chitao i shta je a voleo bih da znam da bi mogao da te razumem. Hvala Lave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djorzgul Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Ovde imash poneshto o tome, chapter 3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted October 3, 2005 Author Report Share Posted October 3, 2005 samo da kazem da je tema otvorena do vecheras i onda ide pod kljuchic. elem... Podseti me shta je overlapping ili daj neki link da prochitam.overlaping je... kada pokreti ne pochinju i ne zavrshavaju se u isto vreme, naaajbanalnije recheno. hehh a ovo ti je najbolji link o overlapingu za koji znam: Larry's Toon Institute - OVERLAPPING ACTION Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts