Jump to content

Recommended Posts

Posted

moji drugari rade neki autorski materijal i interesuje ih da li neko radi ili zna sta se i kako radi da bi se pesma prijavila sokoj-u? ja sam takodje planirala da komponujem neke pesme pa bi ih i sama prijavila kao autorska zasticena dela.posaljite sms 063 8511 630 ili direkt Peti As Bend 064 11 99 667 sms ili ostavite poruku na dizajn zoni,hvala tina

Posted

Некад давно, кад сам се пријављивао, отишао сам у радно време са другарима из "бенда" и разговарао тамо са људима. Ваљда правна помоћ или тако нешто. Јако љубазно су нам објаснили да свако од нас треба да отвори жиро рачун и зашто (не може на један заједнички!), дали неки формулар који се попуњава и то му је то. За пријављивање песама се не сећам тачно процедуре, али мислим да су биле неке варијанте са првих пар нота или тактова композиције и можда снимак у неком облику. Нисам сигуран за цену заштите по композицији...

Елем, из неких туђих искустава, уколико је потребно заштити и од злоупотребе у иностранству, препоручљивије је да се нађе неки страни еквивалент СОКОЈ-у (не могу истовремено да обављају исту функцију, тако да само један од та два).

Ето, толико на брзака.

поз.