Blok23 Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 Izvinjavam se ako je naslov konfuzan ali nisam znao sta je pribliznije ovom efektu. Naime, zeleo bih da uradim ovakav efekat u Photoshopu. Znaci da nije gradacija vec neko "ogledalo koje nestaje". U prilozenom postavljam primer: Pozdrav!
mariana579 Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 Jeste gradacija... Kada iskopiras lejer sa tom slikicom i spustis je ispod originala, dodas masku na lejer (kopirani) na kojoj izvuces gradaciju od crne ka beloj Imas jako puno tutorijala na ovu temu na netu
jovbranko Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 U ovom slučaju čak i ne mora maska. Dovoljan je gradijent od bele do providne. Pozdrav.
Blok23 Posted March 18, 2009 Author Report Posted March 18, 2009 Jeste gradacija... Kada iskopiras lejer sa tom slikicom i spustis je ispod originala, dodas masku na lejer (kopirani) na kojoj izvuces gradaciju od crne ka beloj Imas jako puno tutorijala na ovu temu na netu Evo ja sam se rukovodio sa ovim : http://www.rnel.net/tutorial/Photoshop/7251 Medjutim kako god da uradim nikako da ispadne kao na ovoj gore slici ili bar u tom obliku.. ne znam stvarno..
mariana579 Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 Pa eto to je jedan od milion tutorijala koji rade posao ...koji deo tacno ti nije jasan ili ne ispadne kako treba?
Blok23 Posted March 18, 2009 Author Report Posted March 18, 2009 Evo ovo sam uradio. E sad jel ja imam neki ludi subjektivni osecaj ili ovo stvarno nije kao original... prosudite :)
mariana579 Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 1. sliku za koju pravis efekat dupliraj 2. kopirani lejer flipni vertikalno (edit> tranfsorm> flip vertical) 3. pa ga namesti u odgovarajuci polozaj (da se dodiruju ivice kopiranog flipnutog i originala) 4. dodaj masku tom lejeru (primeti da je maska aktivirana-zaokruzena, a ne sama kopirana slika) 5. klikni na gradient, izaberi crno-beli linearni 6. povuci liniju gradienta odozgo na dole ili odozdo na gore (na onoj slici od koje pravis senku-odsjaj)
DARIJA_LUCE Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 Koja je kratica u indesign-u da se tako zarotira slika?
Recommended Posts