Jump to content

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Da su zgrade u pozadini ostrije rekao bih da je fotografija.

Da, evo, sada kad sam se vratio da pogledam sliku, vidim i ja da sam preterao sa DOF-om za pozadinske zgrade. Juce mi se nije cinilo tako. Kasnije cu da napravim jedan update.

Posted
Sta je uopste ta zgrada? fotografija, model?

Cek cek, koja zgrada? Mislis na onu u pozadini ili na citavu sliku? Zgrada je modelovana - naravno. Ona zgrada u backgroundu je jednostavan model ca nalepljenom texturom zgrade - napravljen tako da ako se kamera pomera u animaciji, da sve bude ispravno.

Posted

Pa uzmi slikaj bubu negde pa ces da vidis razliku izmedju blueprinta i prave bube!Na nekim mestima ivice su previse meke a trebalo bi da budu ostrije pogotovo na haubi!

Posted
Pa uzmi slikaj bubu negde pa ces da vidis razliku izmedju blueprinta i prave bube!Na nekim mestima ivice su previse meke a trebalo bi da budu ostrije pogotovo na haubi!

Na koje ivice mislis? Na ova unutrasnja udubljenja?

beetlerender63os.jpg

Kako sam rekao na pocetku modelovanja, pristup pravoj bubi nemam jer su ovde u Milanu prava retkost - tako da nisam bio u prilici da izfotkam vec se baziram ponajvise na blueprintovima. A fotke po netu nisu bas najbolja referenca jer se vecina automobila razlikuje po dosta detalja s'obzirom da postoji dosta vrsta bube i nekakvih verzija izmedju (kao rezultat imam ovde neki hibrid razlicitih verzija). Ali, to me ne uzbudjije jer ne pravim tehnicki model po kome treba da se pravi replika automobila - vec pravim model koji ce mi sluziti za daljnje izmene - bitno mi je da ima karakteristican izgled bube.

Ako znas koji delovi nisu ispravni - svaka pomoc je dobrodosla (a pogotovo ako imas neke kvalitetne reference da podelis). Od kritike bez konstruktivnog saveta nema nikakve vajde, jeli...

Posted

Pazi nije to neznam ni ja kolko vidljivo ili ruzno ili nesto slicno,nego kazem da se malkice picnu ti neki delovi,daj mi mail da ti posaljem par referenci koje sam ja slikao!

A sto se tice rendera izgleda mi OK samo mozda braon boja,meni se licno braon generalno ne svidja tako da probaj neku nijansu plave ili mozda crvene!

Ps.evo ti ovaj model koji ja radim pa pogledaj,stim da moj nije ni blizu gotovog.

Buba