Jump to content

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beetle25nl.jpg

Ima jos da se radi. Za sada ne odvajam delove, vec sve radim u jednom komadu da bih imao cist Lo Poly objekat (oko 2000 fejsova) na koji cu eventualno u buducnosti da preradim za game engine, tj. da ga koristim za generisanje normal mapa. Tek kada budem zadovoljan sa osnovnom formom prelazim na detalje i finija chamferovanja.

Posted

uuuuu, ide to tebi :)

izgleda malo izduzeno u odnosu na bube koje se jos mogu videti danas, ali kontam da je buba imala dugacak razvojni put i gomilu verzija...koje godiste je buba koju si uzeo za referencu?

Posted

za sada mi se svidja model ali renderi nisu neshto ,mnogo su mracni-daj malo vise svetla. Josh nisi krenuo da budgish bubu ali ako ti zatreba reference vec gotovih kazi i poslacu ti.

Posted
uuuuu, ide to tebi :)

izgleda malo izduzeno u odnosu na bube koje se jos mogu videti danas, ali kontam da je buba imala dugacak razvojni put i gomilu verzija...koje godiste je buba koju si uzeo za referencu?

E, nemam pojma. Na zalost, bube su ovde u milanu prava retkost, tako da sam za reference uzimao fotke i blueprintove sa neta - a moram da kazem da se dosta razlikuju medjusobno - mislim da postoji dosta verzija. Osnovne razmere su po blueprintu, tako da tu ne bi trebalo da bude bilo kakvih gresaka. Veci problem mi prestavljaju zakrivljenja i detalji, koji se stvarno dosta razlikuju izmedju modela.

Posted

Generalno sve bube se mogu podeliti u 5 kategorija:

- prvi modeli (drasticno se razlikuju od svih)

- ovali i splitovi (zadnji prozor je ovalnog oblika, dok split ima gredu po sredini)

- nemice (standard)

- fatchicks (sarajke)

- super beetles

Ovo sto si ti poceo da radis je mesavina ovala i nemice, period oko 1965'e. Prednji blatobrani su od ovala, dok je zadnji prozor nemica. Zadnji blatobrani su skoro identicni na ovim modelima. Ovali imaju i nesto duzu prednju haubu...

Bube koje se kod nas najvise mogu videti su popularne 'sarajke' koje je proizvodio TAS, godista su oko 1975' i karakteristicne su po tome sto imaju velika zadnja svetla i blatobrane koji imaju drugaciju liniju nego kod ovala i nemica (naglo se spustaju). Prednja svetla se takodje razlikuju od ovala i stoje skoro pod 90stepeni u odnosu na put. Dok ovali imaju malo polozena svetla. Super Beetle je skroz drugacija i ima zakrivljenu soferku, duza je itd....

Zakacio sam ti sliku bube iz 1963 koju sredjuje jedan Australijanac...

post-85-1126395230.jpg