MIĆO Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 E ovako. Zanima me što se desilo sa alatkom Crop area tool koja je bila na Illustrator CS3 a sad kako vidim je zamijenjena na CS4 sa alatkom Artboard tool ova alatka nema istu funkciju kao i predhodna. Da li uopšte postoji, jer pri exportovanju u sliku (jpg,tiff...) imam problama koji me izluđuju!? :angry: P.S. neko ko je probao da exportuje znaće o čemu se radi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukira Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 U čemu se ogledaju ti problemi? Alatka Artboard i cela koncepcija sa više stranica je zaista odlično rešena. Jednostavno tu više nema mesta za alatku Crop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIĆO Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 zahvaljujem što se bar neko sjetio da pomogne :) pa stvar je u tome što kad exportujem fail (kad radim u CS4) kropuje ga do samih ivica objekata, što meni ne odgovara. Kad radim u CS3 označim kolika će površina da mi bude gdje ga kropuje i onda kad ga exportujem ostane mi prazni prostor oko objekata koji tražim ne znam shvataš li me pošto ni sam sebi nisam ponekad jasan :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukira Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Uradi slično sa alatkom Artborard. Izaberi alatku, pomeri ugaone markere i prilagodi veličinu stranice. To je najlakši način da kontrolišeš belinu oko eksportovanih objekata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIĆO Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 ja sam to radio od kad sam instalirao CS4 ali neće. u ostalom probaj, ako tebi radi onda je nešto do mene... ali nisam ja jedini koji ima taj problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jovbranko Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Bukira je u pravu, alatka odlično funkcioniše. Možeš da odrediš ručno granice artboard-a ili na dupli klik na sam alat brojevima. Ako hoćeš beline oko objekta, stavi veći artboard. Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 bta kad smo vec pokrenuli pitanje artboaordova, moram i ja da pitam nesto. Da li opcija Select (same fill color, stroke weigth, itd) da se ogranichi samo na aktivnu stranicu,artboard a ne da funkcionishe na svim istovremeno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jovbranko Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Selektovaće sve objekte koji zadovoljavaju kriterijum na svim artboardovima. Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts