Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pala mi je na pamet 1 ideja...

Mislim da bi bilo ok. (sa strane nas pocetnika) da se recimo u ovoj temi okace radovi koji su vama profesionalcima bili medju prvim, mislim na animacije, modele... i td. jako me interesuje a verujem i druge pocetnike kako su vasi radovi izgledali kad ste pocinjali sa 3d-om...

ps: malo da se prisetite starih dana... :)

Hvala

pozdrav svima!!!

Posted

mislim da nije bas merodavno, posebno u slucaju ljudi koji su pocinjali pre 10 godina kad nije bilo ni pravog interneta, ni literature, softvera... a jedva da je bilo i racunara :)

ja sam, eto, poceo 1999e kad nije bilo ni struje! :D

ali da.. bilo bi zanimljivo... moj prvi karakter je bio napravljen kao spline cage... zmaj neki.. nije bio tako ni los :) ali sam file davno izgubio... ako ga nadjem- postovacu...

Posted

takodje, poceo 99e, u vreme bombardovanja.

Secam se da sam nadogradio ram, (dal sa 32 na 64mb) ali da nije odgovarao ostatku konfiguracije pa je bio uzasno nestabilan sistem. Ja sam radio gomilu nekih animacija sa skejterima.... i izmodelovao gomilu skejtova.

A pre vala nije bilo lako ni uraditi dobar enterijer. Ako se secam tvog starog portfolia peekoot-e, bilo je i tu neke arhitekture :) Ovi mladjani bi te sad zbog toga pljuvali.

Posted

Prvi model koji sam radio u maxu je bio neki toster po tutorijalu, a potom mazda RX8...naravno tada nisam poznavo rendering, pa je sve ostalo na modelu. Ali nije bilo '99, vec 2006. 'Ebiga ja '99 nisam imao ni struje, ni vode, ni racunar...posle sam dobio i struju i vodu ali na racunar sam se nacekao :lol:

Posted
Prvi model koji sam radio u maxu je bio neki toster po tutorijalu, a potom mazda RX8...naravno tada nisam poznavo rendering, pa je sve ostalo na modelu. Ali nije bilo '99, vec 2006. 'Ebiga ja '99 nisam imao ni struje, ni vode, ni racunar...posle sam dobio i struju i vodu ali na racunar sam se nacekao :lol:

Haha slicna prica i kod mene. Samo sto sam ja '99-te imao samo neke pastete u konzervama i vodu :D. A prvu stvar sam izmodelovao valjda marta '07-e i to onog piuna iz max-ovih tutova (nisam ni internet imao tada :))

Posted
Haha slicna prica i kod mene. Samo sto sam ja '99-te imao samo neke pastete u konzervama i vodu :D. A prvu stvar sam izmodelovao valjda marta '07-e i to onog piuna iz max-ovih tutova (nisam ni internet imao tada :))

I kod mene je net dugo bio urbani mit, ...tutorijal za onaj toster i za mazdu rx8 sam skidao na netu kod poznanika. Tačnije, u iznajmljenom stanu moje cure je bio komp koji je bio server za sajt jednog javnog preduzeca iz NS, posto je vlasnik stana bio programer tog preduzeca... pa zbog protoka nisam smeo da download-ujem išta, već sam čitao tut i zapisivao teze....

Smešno, zar ne?

Još se secam oduševljenja kada sam video način na koji se pomoću referentnih blueprintova pomeraju vertexi kako bi se formirala hauba automobila...

Posted
niko od vas nije imao amigu? uu, al ste vi puno propustili... :-)

Šta bre!?

Imam je još uvek! :P

Počeo u real 3D-u, a svoju prvu animaciju sam radio mrtav pijan kad sam se vratio iz grada. :D

Beše to neka zgužvana lopta sa materijalom kao srebrnom folijom od čokolade i sam sebe sam ubedio da je to neki mnogo dobar svemirski brod. :D