NiTRO Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Znaci planiram da kupujem pa se razmisljam izmedju graphire ili volito, koliko vidim ova druga je u fazonu malo uproscenijem i najgora u klasi pa onda pitam koju bi ste mi predlozili da sljaka i da je ok za rad a da bude oko 100e , velicina a5 ili a6(posto sam cuo da je to dovoljno) Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel_of_Dark Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Uzmi be razmisljanja Graphire.. volito je shit.. Graphire sam imao, ali je neko bacio olovkicu u kantu za djubre jer je mislio da se radi o potrosenoj hemijskoj.. zatim sam kupio Volito.. i razlika je vise nego drasticna... Razlika je u osetljivosti na pritisak i volito je stvarno previse neosetljiv i glupav. Pogotovo je problem jer ja koristim dual monitore ne jednom kompu a na drugom wide screen koje Volito ne podrzava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 kao shto angel reche, graphire je definitivno bolje reshenje. jedino shto ume da baguje jeste to shto morash chuvati olovku. ;) :lol: moja preporuka ti je da potrazish polovne intuose jer su i prvi modeli bolji nego graphire3, imho. a ako nisi u zurbi ushtedi za intuos3. + ne mogu odolleeetttiii! click here and have a dream... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
boo Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 braaate nisam ni vidio ovaj novi intuos... $2,499 !!! sanjaj CiGi ...sanjaj ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sum1 Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Ja imam graphire a6, i to mi je (za sada) bilo sasvim dovoljno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Koristim 2 godne Graphire 2 tablu A6 formata i vrlo sam zadovoljan. Ukoliko nameravas da kupujes, obavezno pogledaj cene na vise mesta. Ja sam od zastupnika http://www.compland.co.yu upucen na njihovu maloprodaju, i kod njihovog prodavca table budu i do 50% jeftinije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vili Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Stanje stoji 'vako: volito>graphire>intuos A isto tako stoje i cene volito je bolja od vecine ne-wacom tabli, ali posle graphire i intuos, smesna je, ali i dalje dosta upotrebljiva. Znaci, stavi na vagu cenu, svoje zelje i prohteve i opredeli se. Btw, cemu sluzi "hardware" soba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 ja imam graphire 2 u jako sa zadovoljan... :P ahahah dark! :) .. joj cg... kevu i caleta cu da prodam za ovo! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTRO Posted February 19, 2005 Author Report Share Posted February 19, 2005 ok thanks svima jasno je da uzimam graphire :) e sad ako nadjem polovnu intuos ..jos bolje! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTRO Posted February 19, 2005 Author Report Share Posted February 19, 2005 evo pozvao sam maloprodaju i trenutno imaju samo neke a5 od 400 i nesto E :) sacekacu para dana :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bračinac Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Pogotovo je problem jer ja koristim dual monitore ne jednom kompu a na drugom wide screen koje Volito ne podrzava. Zbog dual monitora sam i ja odustao od grafickih tabli posto mi je samo na levom bila aktivna, a za wide monitor ne bi trebalo da ima problema? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denis_Radenkovic Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Graphire radi normalno na dual monitorima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spine Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Intuos 2 radi normalno na dual monitorima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bračinac Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Kod mene zbog Matrox Parhelia Dual Screen independent mode tablet nije hteo da radi. U streched modu je radio (tad se oba ekrana ponasaju kao jedan veliki ekran). :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
senchy Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 Meni je prvi Intuos radio 5 godina sad sam nesto ganjala Grafire 3, u Computer Landu su mi dali cenu 250 evrica.....Mada sam radila jedno vreme i sa Intuos 3, nije mi se dopala, ona stara je ne prezaljena. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTRO Posted February 21, 2005 Author Report Share Posted February 21, 2005 u computerlandu trenutno nemaju, a zvao sam neku firmu "monitor" ili tako nesto, oni dobijaju u sredu ali nazalost nece da mi posalju. dajte ako imate jos neku firmu ili kombinaciju osim ovih koji bi poslali post expresom, posto mi google ne daje nista osim computerlanda i par oglasa koji su nevazeci vise fala ps. u computerlandu je cena oko 120E a u monitoru oko 110E Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 ...da ne otvaram novi topic kada se ovde vec prichalo o wacomu. :) 6d art pen - intuos3 & cintiq 21ux only. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 jbt, ovo je mnogo dobro... konachno cetkica :)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vili Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 Samo....nista bez cintiq-a (21UX)....:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
hologram Posted April 7, 2005 Report Share Posted April 7, 2005 imam Intuos a6 ( for sale) 90 e (ispravna:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hologram Posted April 7, 2005 Report Share Posted April 7, 2005 imam Intuos a6 ( for sale) 90 e (ispravna:) <{POST_SNAPBACK}> bas i ja lupim glupost neki put :lol: ne: Intuos, nego:Graphire, imam je vec par godina i mislim da se nabolje pokazala u Painter-u za sada. Prosto, Painter nije kompletan bez Wacom-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel_of_Dark Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 bas i ja lupim glupost neki put :lol: ne: Intuos, nego:Graphire, imam je vec par godina i mislim da se nabolje pokazala u Painter-u za sada. Prosto, Painter nije kompletan bez Wacom-a. MIslim da je 90 eura za Graphire previse, tj. novi (ovde u italiji) kosta 99 eura sa porezom. Sto znaci da sigurno u bg-u moze da se da nnadje nova za tu cifru ili manje. Inace, cena intuosa kao i graphirea je pala, tako da intous A6 formata (koji je veci od Graphirea) kosta samo 200 eura i mislim da je najbolja kupovina u ovom trenutku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hologram Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 MIslim da je 90 eura za Graphire previse, tj. novi (ovde u italiji) kosta 99 eura sa porezom. Sto znaci da sigurno u bg-u moze da se da nnadje nova za tu cifru ili manje. Inace, cena intuosa kao i graphirea je pala, tako da intous A6 formata (koji je veci od Graphirea) kosta samo 200 eura i mislim da je najbolja kupovina u ovom trenutku. <{POST_SNAPBACK}> ja sam je pre par godina platio 260 DM, znaci isto kao kada bih sada dao 260 E. Uopste nisam proveravao trenutne cene, samo sam je ponudio na prodaju jer ista vise stoji kao ukras nego sto je u upotrebi(ne zato sto ne valja, vec jednostavno nemam vremena da je koristim).Znaci 90 ili ostaje, u svakom slucaju nije stetna:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miloshz Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 super je graphire. nego... ova cetka je izgleda vrhunski alat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art spiegelman Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Uskoro cu kupiti grtaficku tablu i odlucio sam se za Wacom. Najverovatnije cu uzeti Graphire3 Studio XL A5 (250e). Graphire table su jeftinije od Intuos tabli (A5 Intuos3 tabla kosta oko 450e), pa me zanima koja je sustinska razlika u kvalitetu tabli? Da li postoji neki razlog da zaobidjem Graphire tablu koju sam hteo da kupim? Jel imao neko iskustva s njom? Tablu cu uglavnom koristiti za animaciju (crtani film) te mi je i 512 nivoa osetljivosti na pritisak sasvim dovoljno. Takodje, svidja mi se to sto Graphire XL ima posebnu plocu od providne plastike ispod koje je moguce stavljati crteze za precrtavanja (sto je u animaciji kljucno). Ne znam da li Intuos ima tako nesto? Hvala na savetu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts