Jump to content

Sve teme o grafickim tablama

NiTRO

Recommended Posts

Znaci planiram da kupujem pa se razmisljam izmedju graphire ili volito, koliko vidim ova druga je u fazonu malo uproscenijem i najgora u klasi pa onda pitam koju bi ste mi predlozili da sljaka i da je ok za rad a da bude oko 100e , velicina a5 ili a6(posto sam cuo da je to dovoljno)

Thanks

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Uzmi be razmisljanja Graphire.. volito je shit..

Graphire sam imao, ali je neko bacio olovkicu u kantu za djubre jer je mislio da se radi o potrosenoj hemijskoj.. zatim sam kupio Volito.. i razlika je vise nego drasticna... Razlika je u osetljivosti na pritisak i volito je stvarno previse neosetljiv i glupav. Pogotovo je problem jer ja koristim dual monitore ne jednom kompu a na drugom wide screen koje Volito ne podrzava.

Stanje stoji 'vako: volito>graphire>intuos

A isto tako stoje i cene

volito je bolja od vecine ne-wacom tabli, ali posle graphire i intuos, smesna je, ali i dalje dosta upotrebljiva.

Znaci, stavi na vagu cenu, svoje zelje i prohteve i opredeli se.

Btw, cemu sluzi "hardware" soba?

u computerlandu trenutno nemaju, a zvao sam neku firmu "monitor" ili tako nesto, oni dobijaju u sredu ali nazalost nece da mi posalju.

dajte ako imate jos neku firmu ili kombinaciju osim ovih koji bi poslali post expresom, posto mi google ne daje nista osim computerlanda i par oglasa koji su nevazeci vise

fala

ps. u computerlandu je cena oko 120E

a u monitoru oko 110E

• 1 month later...
bas i ja lupim glupost neki put  :lol:

ne: Intuos, nego:Graphire, imam je vec par godina i mislim da se nabolje pokazala

u Painter-u za sada. Prosto, Painter nije kompletan bez Wacom-a.

MIslim da je 90 eura za Graphire previse, tj. novi (ovde u italiji) kosta 99 eura sa porezom. Sto znaci da sigurno u bg-u moze da se da nnadje nova za tu cifru ili manje. Inace, cena intuosa kao i graphirea je pala, tako da intous A6 formata (koji je veci od Graphirea) kosta samo 200 eura i mislim da je najbolja kupovina u ovom trenutku.

MIslim da je 90 eura za Graphire previse, tj. novi (ovde u italiji) kosta 99 eura sa porezom. Sto znaci da sigurno u bg-u moze da se da nnadje nova za tu cifru ili manje. Inace, cena intuosa kao i graphirea je pala, tako da intous A6 formata (koji je veci od Graphirea) kosta samo 200 eura i mislim da je najbolja kupovina u ovom trenutku.

ja sam je pre par godina platio 260 DM, znaci isto kao kada bih sada dao 260 E. Uopste nisam proveravao trenutne cene, samo sam je ponudio na prodaju jer ista

vise stoji kao ukras nego sto je u upotrebi(ne zato sto ne valja, vec jednostavno nemam vremena da je koristim).Znaci 90 ili ostaje, u svakom slucaju nije stetna:)

• 5 months later...

Uskoro cu kupiti grtaficku tablu i odlucio sam se za Wacom. Najverovatnije cu uzeti Graphire3 Studio XL A5 (250e).

Graphire table su jeftinije od Intuos tabli (A5 Intuos3 tabla kosta oko 450e), pa me zanima koja je sustinska razlika u kvalitetu tabli?

Da li postoji neki razlog da zaobidjem Graphire tablu koju sam hteo da kupim?

Jel imao neko iskustva s njom?

Tablu cu uglavnom koristiti za animaciju (crtani film) te mi je i 512 nivoa osetljivosti na pritisak sasvim dovoljno. Takodje, svidja mi se to sto Graphire XL ima posebnu plocu od providne plastike ispod koje je moguce stavljati crteze za precrtavanja (sto je u animaciji kljucno). Ne znam da li Intuos ima tako nesto?

Hvala na savetu...