Jump to content

Jeftin monitor za posao

vili
 Share

Recommended Posts

2410 je jezivo tesko naci nov, samo polovni.

@ReMeDy_: 5ms ili 8ms... ako ti primetis razliku, svaka cast! Budi srecan, do pre par godina kvalitetni monitori za posao su imali dvocifren odziv.

Pa poenta je sto tripujem da cu primetiti. Ja igram FPS igre poslednjih 10+ godina (pri tome sam Quake serijal i igrao na takmicarskom nivou i bas osecam te male stvari... mislim, primera radi, razliku u sensitivitiju misa od 0,1 itd... mozda tripujem za odziv ali ono... necu da se zeznam ako ne moram).

Jos samo da skapiram zasto je dell ovaj bolji od lg-a.. a navodno iste specifikacije imaju...

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posmatraj to sa ove strane:

Ako imaš monitor od 5ms odziva i igraš protiv nekog ko ima monitor sa 8ms odziva,

taj neko (8ms) je u ogromnoj prednosti ukoliko mu je ping konstantno bolji od tvog za 4ms. :P

Mislim, nisam se često bojao ni izaći na megdan nekome ko ima ping za 15ms manji? ;)

• 4 weeks later...

Поздрав људи,

Извињавам се унапред ако је слично питање било... у фрци сам, купујем поклон девојци :)

Треба ми помоћ око IPSa за "мале паре", дефинитвно контам да је DELL прави избор што се тиче произвођача (арчим U2410 за граф. и веб дизајн и фотографију, презадовољан), исправите ме ако грешим. :huh:

Е сад, пробао сам и да направим неки ужи избор за поклон: U2312HM и P2414H. Девојка је графички и веб дизајнер па јој наспрам тога тражим и неки IPS, a да није нека "аждаја". :)

Хвала пуно унапред на помоћи!

Kada je Dell u pitanju, samo i jedino U (ultrasharp) serija za dizajn. Znaci, ovaj P zaboravi.

Ipak ti savetujem da dodas jos vrlo malo i pazaris neki od 24" zbog 16:10 odnosa, koji je daleko bolji za komotan rad.

U2412 je 50€ skuplji od U2312, a po meni je ta razlika opravdana kada je posao u pitanju. Ukoliko ti cena ne odgovara, U2312 je sasvim dobra solucija.

• 2 weeks later...

poz ljudi,treba mi preporuka za neki IPS monitor 24.Citam posotve unazad i vidim da svi preporucuju dell u2412hm medjutim koliko mogu da vidim taj monitor se malo teze nalazi,uglavnom se prodaje u2412m koji je 30e jeftiniji i led pa mi se zbog toga ne svidja.

Sutra cu da kontaktiram jedinu prodavnicu koja ga prodaje bar kako kaze it svet u medjuvremenu jel zna neko gde bi mogao da se nadje u2412HM ili ako neko ima predlog za neki drugi monitor slicnih karakteristika?

Nesto nisi dobro procitao, vecina preporucuje U2412M. U2412HM je u principu najverovatnije isti monitor. Na Dell-ovom sajtu se cak nigde ni ne pominje HM verzija, tako da kapiram da je samo u pitanju oznaka za posebna trzista. Cak stavise, u dell-ovom sistemu oznacavanja H znaci da je monitor 16:9 odnosa, a ne 16:10 (U2412M). Ako ima U2412M slobodno uzimaj. Bitno je da ima M u oznaci.

Zato izbegavaj U2412H (16:9 - 1920x1080)

Poz ljudi,jedno pitanje.

Naime pazario sam u2412m medjutim sada primecujem znacajnu razliku u kontrastu sive boje.Ne znam da li je ova siva boja sada kako treba da bude (onaj moj stari monitor nije prikazivao kako treba) ili ovaj novi ne pirkazuje kako treba te moram da nosim na kalibraciju.

Posto mi se ne nosi bas na kalibraciju,mrzi me da se cimam sa tim pitanje za sve one koji imaju u2412m i koji su uradili kalibraciju,kolika je razlika izmedju fabrickog podesavanja i kalibracije?

Meni boje deluju ok al taj kontrast sive me buni,neki dizajn koji sam radio na starom monitoru gde sam stavljao blagi kontrast sive na ovom novom monitoru sad kad pogledam ta siva je mnogo jaka.Inace stari monitor je bio TN ne kalibrisan i ne bas kvalitetan monitor.

Znaci samo me zanima da li ste posle kalibracije primetili vecu razliku u recimo sivoj boji?

• 2 weeks later...

Hvala na predlozima, uzeo sam U2412m i sada je primarni u odnosu na U2311h (koji je kalibrisan po TFT central parametrima za ovaj model, ali mi deluje isprano u odnosu na prvi pa cu morati da se pozabavim malo time).

I da 16:10 zaista mnogo znaci za bilo koji interfejs, rad je dosta komotniji.

Pozdrav, treba mi pomoc oko kupovine monitora. Ne razumem se previse oko toga ali sam citajuci ovaj forum video da se dosta preporucuje Dell U2312HM, za sad mi je taj monitr prvi pik.

Hteo sam da pitam za misljenje oko LG 23EA63V-P LED IPS, 23"? Da li neko ima iskustva sa tim monitorom i da li je mozda bolji od Dell-a?

Monitor mi uglavnom treba za posao, web dizajn ali planiram i da odigram neku igricu, odgledam neki film i tako to. Do sad sam koristio stari CRT monitor, Philips 17". Budzet mi je 19.000, u obzir dolaze i manji monitori ako mislite da se to isplati.

Tu su negde taj Dell i taj LG. Blagu prednost bih dao Dell-u zbog 4xUSB - HUB-a.

I to ti je u principu to za navedeni budzet. Eventualno, ako uspes da skupis jos neke pare i malo rastegnes budzet, pogledaj dell u2412M (ili HM, ali nikako H), posto je veci po visini i ugodniji za rad (16:10)

Pozdrav svima i molim Vas pomozite mi u odabiru monitora.

Dvoumim se izmedju dva modela:

- Dell U2412M IPS LED http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitor...ot-1140723.html

- Dell U2312HM LED IPS http://www.winwin.rs/monitor-23-dell-u2312...sb-1140819.html

Koji je po vama bolji i ako postoji jos neka alternativa, navedenim monitorima, molim vas recite mi!

Hvala!!!

@agilewolf: Ne bilo ti mrsko da pre nego postavis pitanje, pretrazis malo po forumu, a konkreetno ovu temu. Vec je mnogo puta govoreno o izboru izmedju ta dva monitora, samo treba procitati. Znam da je lakse ovako, ali samo tebi, ne i nama ostalima.

@agilewolf: Ne bilo ti mrsko da pre nego postavis pitanje, pretrazis malo po forumu, a konkreetno ovu temu. Vec je mnogo puta govoreno o izboru izmedju ta dva monitora, samo treba procitati. Znam da je lakse ovako, ali samo tebi, ne i nama ostalima.

Ja se stvarno izvinjavam, bio sam u zurbi i hitno mi je bilo potrebno misljenje u vezi monitora i tek kasnije sam video da o navedenim monitorima vec ima preporuka.

Pozdrav Svima!!!

Naravno da je bolje povezati monitor na DVI nego na VGA. Uzmes neki malo bolji DVI kabl (da nije bas onaj najjeftiniji)...

Pozdrav svima!

Kupio sam monitor DELL P2414H. Interesuje me da li je slika bolja na monitoru ukoliko se monitor poveze sa kompom preko DVI-D kabla, koji nije dat uz monitor. To nije problem, kupicu ga ukoliko je slika bolja.