kobayashi Posted June 27, 2019 Report Share Posted June 27, 2019 Od tih sa spiska jedino je Samsung "običan" TN panel, ostali su IPS pa su prihvatljivi. Međutim, i sam sam uzeo tako u outletu za upola cene monitor da mi bude sekundarni, ipak dobio IPS za manje para nego najgori TN kriš, garancija godinu dana, ali posle nekoliko godina počeo je da ostaje burn-in po levoj strani da bi nekoliko meseci nakon toga monitor stradao bez mogućnosti da se popravi (otišao panel). S obzirom da je nov bio 200€, a taj 100€, ne znam da li sam prošao dobro ili loše, jer bi se slično možda desilo i sa novim, jer ne znam da li je taj primerak bio samo vraćen onako ili je bio popravljan (što je predugo trajalo, pa je prvi kupac uzeo nešto drugo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kisha Posted July 3, 2019 Report Share Posted July 3, 2019 Od tih sa spiska jedino je Samsung "običan" TN panel, ostali su IPS pa su prihvatljivi. Međutim, i sam sam uzeo tako u outletu za upola cene monitor da mi bude sekundarni, ipak dobio IPS za manje para nego najgori TN kriš, garancija godinu dana, ali posle nekoliko godina počeo je da ostaje burn-in po levoj strani da bi nekoliko meseci nakon toga monitor stradao bez mogućnosti da se popravi (otišao panel). S obzirom da je nov bio 200€, a taj 100€, ne znam da li sam prošao dobro ili loše, jer bi se slično možda desilo i sa novim, jer ne znam da li je taj primerak bio samo vraćen onako ili je bio popravljan (što je predugo trajalo, pa je prvi kupac uzeo nešto drugo). Hvala na odgovoru Link to comment Share on other sites More sharing options...
marija0707 Posted August 15, 2019 Report Share Posted August 15, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijelk Posted August 15, 2019 Report Share Posted August 15, 2019 Pozdrav, Recimo ovaj Benq PD2500Q 2K QHD IPS, kod nas je oko 360e https://www.benq.com/en/monitor/designer/pd...ifications.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
marija0707 Posted August 15, 2019 Report Share Posted August 15, 2019 Pozdrav, Recimo ovaj Benq PD2500Q 2K QHD IPS, kod nas je oko 360e Hvala puno, a ovaj Dell? Rekli su mi da odnos stranica bude 16:10.. https://www.bcgroup-online.com/monitori/del...p-ips-led-27682 https://www.benq.com/en/monitor/designer/pd...ifications.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobayashi Posted August 16, 2019 Report Share Posted August 16, 2019 Taj Dell je skup upravo zbog 16:10, danas je praktično nemoguće naći takav monitor, jer za iste pare ima sa većom dijagonalom i rezolucijom. Kome je bitno da ima prostora po visini, uzme još jedan koji ima rotaciju tako da može da se postavi u portretni mod. Ako ti ne smeta to što je rezolucija 1920x1200, onda uzmi, ali prvo pročitaj ovaj test: https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/u2415 Ja sam davno kupio U2312HM (16:9) zbog fotografije i relativno je OK, tj. daleko je bolji nego oni sa TN panelom, a koštao oko 200€. Tada je U2412H koštao oko 260€ (1920x1200), tako da je ovih 300€ sada bezobrazluk naših prodavaca. Bolje za taj novac uzmi nešto sa većom dijagonalom ili čak malo doplati pa uzmi "normalan" monitor za današnje standarde. Ja da kupujem sebi, za te pare bih uzeo 2 monitor od 22-23" sa IPS panelom, kad se jednom navikneš na 2 monitora, nema nazad :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
toda76 Posted August 18, 2019 Report Share Posted August 18, 2019 ^^ A kako to da taj isti Dell nije skup u Nemackoj npr..?Kod nas je 300 evra a u Nemackoj npr ispod 200!! Uracunas I carinu I PDV I sve-i opet cifra je ISPOD 300 evra! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marija0707 Posted August 20, 2019 Report Share Posted August 20, 2019 Jos neki predlog? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marija0707 Posted August 21, 2019 Report Share Posted August 21, 2019 Taj Dell je skup upravo zbog 16:10, danas je praktično nemoguće naći takav monitor, jer za iste pare ima sa većom dijagonalom i rezolucijom. Kome je bitno da ima prostora po visini, uzme još jedan koji ima rotaciju tako da može da se postavi u portretni mod. Ako ti ne smeta to što je rezolucija 1920x1200, onda uzmi, ali prvo pročitaj ovaj test: https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/u2415 Ja sam davno kupio U2312HM (16:9) zbog fotografije i relativno je OK, tj. daleko je bolji nego oni sa TN panelom, a koštao oko 200€. Tada je U2412H koštao oko 260€ (1920x1200), tako da je ovih 300€ sada bezobrazluk naših prodavaca. Bolje za taj novac uzmi nešto sa većom dijagonalom ili čak malo doplati pa uzmi "normalan" monitor za današnje standarde. Ja da kupujem sebi, za te pare bih uzeo 2 monitor od 22-23" sa IPS panelom, kad se jednom navikneš na 2 monitora, nema nazad :) Hvala.. meni je sad komplikovano da kupujem dva, vise sam za jedan ali dobar, cak i malo skuplje da platim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijelk Posted August 21, 2019 Report Share Posted August 21, 2019 Preporuka za BenQ PD2700U https://www.benq.com/en/monitor/designer/pd...ifications.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
marija0707 Posted August 22, 2019 Report Share Posted August 22, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijelk Posted August 22, 2019 Report Share Posted August 22, 2019 Imas na KP za ~485e trenutno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marija0707 Posted August 22, 2019 Report Share Posted August 22, 2019 Imas na KP za ~485e trenutno. Kupujem prodajem? Nov? Hvala.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijelk Posted August 22, 2019 Report Share Posted August 22, 2019 Da, nov, samo moras da proveris kod tih sto donose iz Madjarske u vezi garancije kolika je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts