IWBD TRO Ld Posted January 6, 2009 Report Posted January 6, 2009 Napravio sam granulizer/timestretcher u reason-u 4, i radi, nije problem to (napravio sam ga prema uputstvima sa interneta, jednim reglerom kontrolisem samle start, drugim rate), nego je problem sto sam proveo efektivno oko 2 sata pokusavajuci da dobijem kontrolisan rezultat, zj. tacno ono sto hocu, a to je da mi se prati sample start, znaci, da mi ne granulizuje i ne ponavlja sempl kad ga zaustavim na odredjenom delu (ucitao sam samo jedan sempl, oko 1 sekund traje, glas je u pitanju, i samo jedna rec "laz"). Sad, kad pomeram sempl start, ok je, ali kad pocnem da pomeram rate, on ponavlja ono na cemu se zaustavim (recimo na "v"), pa ne dobijem jedno dugacko v, nego puno kratkih. Ovo ce mozda nekom iskusnijem zvucati kao idiotluk, ali ja prvi put to radim, i ne znam kako da podesim da mi recimo drzi to "v" bez da ga secka i ponavlja, pa da se vratim onda na "a", itd. Sve ostgalo mi je uspelo, samo to ne. Ima neko neki savet za mene? E da, timestretch u cubase-u je otprilike ono sto mi treba, ali njega ne mogu tako da kontrolisem kao sa granulazerom (sad sam instalirao halion 3, mozda on moze da mi pomogne?). hvala u napred!
Recommended Posts