Jump to content

Muzicki spot - SWAMP

bobansky

Recommended Posts

Lo budget varijanta

1 dan snimanja (exterijer prepodne/popodne studio)

svetla: 1 ARRI set (2x300W, 2x650, 1KW), 4xDEXEL fluo daylight, razna oprema

Izvršna produkcija: Total adv

Rezija/montaza/post: Bobansky

DoP: Aleksandar Pavlović

Kran(Total adv): Kosto Čović/Marko Pavlović

Rasveta: Zoran Pečinović

Letus PRO 35 adapter + objektivi: Bojan

Kamera(Total adv): SONY z7e, progressive HDV

Super izgleda, bravo, kapiram da su "konjski" shotovi iz Sumarica?

Sta znaci low budget za kragujevac u danasnje vreme? Iskreno se nadam ne manje od 2-3 soma Eura za spot, mada je i to bijeda, spot je skroz OK...

Pozdrav

He he he, vidi se da si dolazio na Veliki Skolski Čas, prepoznaješ lokaciju.....a budžet je bio 2 soma, taman na žilet, izašli smo ljudima maximalno u susret, zato što su dobrice, i extra su ortaci.....

He he he, vidi se da si dolazio na Veliki Skolski Čas, prepoznaješ lokaciju.....a budžet je bio 2 soma, taman na žilet, izašli smo ljudima maximalno u susret, zato što su dobrice, i extra su ortaci.....

U stvari odrastao u Erdogliji ako cemo da budemo precizni, pa se moze reci da znam svako drvo u Sumaricama :P

Sto se tice likova kapiram o cemu pricas, poznajem ih licno, sem ove ribe, kapiram da je solidno mlada. Izuzetna ekipa...

2 soma je i dalje bruka jeftino za ovakvu produkciju, svaka cast za effort i nadam se da ce budzeti uskoro da dodju tamo gde treba...

To je extra malo za ovakav spot. Toliko malo da mislim da nebi trebao javno o tome pricati jer na taj nacin spustas cijenu i sebi i ostalima (nama). nhf

Hmf...oduvek sam bio iskren......sta cu, tako me mama naucila...

:)

Pa dobro, rekao sam da je spot radjen na prijateljsko lokal patriorskoj bazi......Eto cisto da se zna...

Mislim, odradio bih ga ovako i da je bilo za dz.

Sta cu kad sam lokal patriota, eto ubijte meeeee

Vidim ja, krenuce hajka na bobanskog :D . Ne racuna se dampening cena kad se radi prijateljima nesto, jer je toj kategoriji ljudi cim naplatiti a nekad bolje odraditi za dz zbog dobrih odnosa i nadati se da ce te preporuciti nekome ko te ne zna da njemu naplatis normalnu cenu :D .

• 2 weeks later...

Malo mi smeta taj scroll efekat, ja bih ga skroz izbacio ili ostavio na par mesta. Cak ni kran ne bih koristio kod benda nego bih sa ramena jer kad krene onako gladak pokret slabi energija pomalo. Kod nje sa svecama kran mi je ok, da ne ispadne da sam hejter kranova :D , samo mislim da retko imaju smisla. Svidja mi se spotic, pogotovo slika koju postizete sa tom kamerom i optikom. Voleo bih da mi naidje neka pesma koja je nekomercijalna, pa da uradim nesto pametno, no matter what the budget :) Preporuci me ako ne budes imao vremena drugi put :P

Btw, pesma je predobra, stalno je slusam :)

Voleo bih da mi naidje neka pesma koja je nekomercijalna, pa da uradim nesto pametno, no matter what the budget :) Preporuci me ako ne budes imao vremena drugi put :P

Btw, pesma je predobra, stalno je slusam :)

Znao sam da ce hevi metal da se vrati na velika vrata.....U svakom slucaju, bolje slusati ovo nego one krestalice sa DMSATa.... :)

Sto se krana tice.....tjah...gledao sam kao reference za ovaj spot masu Skandinavskih spotova....svi furaju kranove i nenormalne uglove.....eto, hteo sam da ispratim trend, svi domaci metalci gledaju u severnjake kao uzore za visual.....

Svidja mi se video a i obrada pesme. Jedino sto nije po mom ukusu je vinjeta, al' dobro to sam ja. :D

off: Zanima me, ne zelim nesto preterano da pametujem, ali me zanima ... da li ljudi odavde placaju naknadu na konto autorskog honorara?

I u slucaju Night Shift-a odavde kojima je RtsPGP izdavac celog albuma sa obradama?

Da me pogresno ne shvatite ... svidjaju mi se obrade i cesto ih slusam.

Pozdrav! ;)

Spot deluje lepo, ali ukoliko smem da pisem malo subjektivno.. kao laik :-)

Vinjeta je veoma izrazena i odaje utisak CG-a, Svidjaju mi se close-up kadrovi u sumi, kadrovi sa devojkom su uglavnom lepi, a kran mislim da je u ovom slucaju doprineo gubljenju dinamike, narocito u drugom delu spota kada bi dinamika trebala da odrzi paznju, tu ima za nijansu duzih rezova sa kranom i oseca se pad dinamike. Twich pri kraju pomalo ometa sa scroll-om inace je dobro koriscenj u ostatku spota, veoma suptilno. Scena sa pevacicom u prvom planu i bend u pozadini je dobro postavljena ali mi opet smeta kran (znam da svi to sada vole i traze i razumem zasto je koriscen) ali takva postavka sa dubinom zmedju pevacice i benda i objektiv manji od ekvivalenta 50mm nekako deluju kao neiskoriscen resurs :-)

Nadam se da cete prihvatiti dobronamerno ovu kritiku, jer sve u svemu spot nije los ali napisao sam subjektivno sta osecam dok gledam spot :-)

Spot deluje lepo, ali ukoliko smem da pisem malo subjektivno.. kao laik :-)

Vinjeta je veoma izrazena i odaje utisak CG-a, Svidjaju mi se close-up kadrovi u sumi, kadrovi sa devojkom su uglavnom lepi, a kran mislim da je u ovom slucaju doprineo gubljenju dinamike, narocito u drugom delu spota kada bi dinamika trebala da odrzi paznju, tu ima za nijansu duzih rezova sa kranom i oseca se pad dinamike. Twich pri kraju pomalo ometa sa scroll-om inace je dobro koriscenj u ostatku spota, veoma suptilno. Scena sa pevacicom u prvom planu i bend u pozadini je dobro postavljena ali mi opet smeta kran (znam da svi to sada vole i traze i razumem zasto je koriscen) ali takva postavka sa dubinom zmedju pevacice i benda i objektiv manji od ekvivalenta 50mm nekako deluju kao neiskoriscen resurs :-)

Nadam se da cete prihvatiti dobronamerno ovu kritiku, jer sve u svemu spot nije los ali napisao sam subjektivno sta osecam dok gledam spot :-)

Naravno, spot i nije postavljen ovde da bi svi pisali BRAVO BRAVO....jednostavno, kao i sto vidish, puno je razlicitih vidjenja, i to je dobro.....Zelim samo da kazem, da sto se vinjete tice, ona jeste izrazena u ovom klipu koji je na youtube...na televiziji uopste ne izgleda tako....pogledacu jos malo, mozda je stvarno jos

malo skinem pre prebacivanja na Betu.....

I josh nesto......koliko to Pozarevac ima video producenata? :) Sve vas je vishe i vishe svakim danom :D

Naravno, spot i nije postavljen ovde da bi svi pisali BRAVO BRAVO....jednostavno, kao i sto vidish, puno je razlicitih vidjenja, i to je dobro.....Zelim samo da kazem, da sto se vinjete tice, ona jeste izrazena u ovom klipu koji je na youtube...na televiziji uopste ne izgleda tako....pogledacu jos malo, mozda je stvarno jos

Moguce, kad se kompresuje gubi info o bojama i kotrast je izrazen.

Naravno spot je dobar, jos ako se uzme u obzir Lo Budget.. svaka cast :-)

I josh nesto......koliko to Pozarevac ima video producenata? :) Sve vas je vishe i vishe svakim danom :D

:D Strasno! i ja se ponekad zacudim, to je sve krenulo od snimanja gastarbajterskih svadbi.. kad smo presli na sahrane shvatili smo da mozemo i druge forme da radimo :D

Ima nas kao pecuraka posle kise, cak nisu svi na zoni :lol: