ARVIN Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Pozdrav, oko zvuka se bas ne razumem ali me jedna muka naterala da se obratim za pomoc. Snimam neke prestave video kamerom i zvuk mi daje organizator koji ima PowerMate 1000 i do mene doalzi zvuk preko 2 chinc-a..misli da kod njih su spojeni na 2 trck recording ili slicno..e sad ja drugi kraj direktno ubacujem u externi dvd rekorder i snimam...onako kako su oni to nivelisali,nastelovali itd...taj zvuk i kod mene a i kod njih na razglasu ima neki brum..kao elektricitet i ja se ubijem posle pokusavajuci da to sredim....zato sam i postavio gornji post gde traim te hum eliminatore koji ima preko da se nadju... evo sta sad hocu da postignem..i treba mi vasa pomoc...kupio sam KORG D888 miksetu-digital recording studio koji ima 8 ulaza i izlaza i svoj hdd na koji moze da snimi u wave svih recimo odvojenih 8 ulaza koje ja posle preko usb mogu da uzmem i odmah da radim montazu..ali meni ne treba svih 8. KORG ima 8 XLR Balanced i 8 onih velikih banana unbalanced inputa...main output je 2 x XLR Left and Right vas savet i predlog....koji kabl da kupim ili napravim i da bi od Power MAte do KORG-a pa iz KORG-a u externi dvd recorder koji ima cinch L & R input da koristim... savetovali su mi : 2 kabla na cijim krajevima su cinch-velika bananica, cinch-XLR a za dovod zvuk do externog rezaca XLR-cicnh kraci samo kablic ja sam sad nesto listao po netu i citao i igleda da definitivno najbolji kvalitet zvuka je XLR konekcija...dakle sta kazete vi koji se raumete...a takodje videh da ima i ralike izmedju ovih velikih bananica da neke imaju jedan crni plasticni prsten a neke imaju 2...i takodje da mikrofon uglavnom kaci se na XLR a audio uredjaji na one unbalanced prikljucke.. e sad da ne ulazim dublje u pricu, mene za sad interesuje kako iskoristiti potencijale KORG i POwer mate da ja dobijem najkvalitetniji audio..(u isto vreme cu da snimam na HDD korga a i preko njegovog izlaza da snimam na externi hdd rezac) hvala unapred na savetima PS. a definitivno cu i da kupim hum eliminator kad nadjem
Ljtruba Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Koliko se ja razumem... Svaki kabl radi kao antena i prikuplja smetnje. To nije toliko izrazena pojava kod kucnog hifija, ali jeste u studijima i na koncertu. Zbog toga se uvek preporucuje balansirana konekcija, kako bi se izbegle razne nuspojave.
korki Posted March 23, 2009 Report Posted March 23, 2009 Mala pomoc Za Arvina... Bilo koji powermate mikser na izlazu ima line out, balanced XLR, unbalanced itd... Line out iz powera koristish za prenos na korgd888, a u korg bodesh samo u line in, odn. "velika banana" stereo - chinch x2 na jednom kraju a na drugom 3/4 banana stereo...(ona sa dva plasticna prstena) Inache shum se javlja iz milion razloga... Nikad nemoj XLR out (powermate) u XLR in (Korg), Tu dobijash brum i shum isvashta, jer je to zbirni mikrofonski signal koji ce ti unishtiti KORG!!! Inache za zbirno snimanje kanala je neporeban d888, vec samo digitalni stereo snimach od istog proizvodjacha i radi bolje od d888. D888 je za live nastupe i demo snimke.. Josh neshto... Ulazni pot na kanalu d888 i izlazni stepen na powermate ne sme zbirno prelaziti 100%. NPR. Ako je ukljucheno na mate-u mainmix to line out i zbirni regler (krajnji desni) stoji na 60% na korgu ulazni pot ide do 40%, shiber nema funkciju!!! Sve preko toga dovodi do distorzije zvuka koja se nekad oseti a nekad ne... Eto. valjda sam pomogao
Recommended Posts