Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav, oko zvuka se bas ne razumem ali me jedna muka naterala da se obratim za pomoc. Snimam neke prestave video kamerom i zvuk mi daje organizator koji ima PowerMate 1000 i do mene doalzi zvuk preko 2 chinc-a..misli da kod njih su spojeni na 2 trck recording ili slicno..e sad ja drugi kraj direktno ubacujem u externi dvd rekorder i snimam...onako kako su oni to nivelisali,nastelovali itd...taj zvuk i kod mene a i kod njih na razglasu ima neki brum..kao elektricitet i ja se ubijem posle pokusavajuci da to sredim....zato sam i postavio gornji post gde traim te hum eliminatore koji ima preko da se nadju...

evo sta sad hocu da postignem..i treba mi vasa pomoc...kupio sam KORG D888 miksetu-digital recording studio koji ima 8 ulaza i izlaza i svoj hdd na koji moze da snimi u wave svih recimo odvojenih 8 ulaza koje ja posle preko usb mogu da uzmem i odmah da radim montazu..ali meni ne treba svih 8.

KORG ima 8 XLR Balanced i 8 onih velikih banana unbalanced inputa...main output je 2 x XLR Left and Right

vas savet i predlog....koji kabl da kupim ili napravim i da bi od Power MAte do KORG-a pa iz KORG-a u externi dvd recorder koji ima cinch L & R input da koristim...

savetovali su mi : 2 kabla na cijim krajevima su cinch-velika bananica, cinch-XLR a za dovod zvuk do externog rezaca XLR-cicnh kraci samo kablic

ja sam sad nesto listao po netu i citao i igleda da definitivno najbolji kvalitet zvuka je XLR konekcija...dakle sta kazete vi koji se raumete...a takodje videh da ima i ralike izmedju ovih velikih bananica da neke imaju jedan crni plasticni prsten a neke imaju 2...i takodje da mikrofon uglavnom kaci se na XLR a audio uredjaji na one unbalanced prikljucke..

e sad da ne ulazim dublje u pricu, mene za sad interesuje kako iskoristiti potencijale KORG i POwer mate da ja dobijem najkvalitetniji audio..(u isto vreme cu da snimam na HDD korga a i preko njegovog izlaza da snimam na externi hdd rezac)

hvala unapred na savetima

PS. a definitivno cu i da kupim hum eliminator kad nadjem

Posted

Koliko se ja razumem...

Svaki kabl radi kao antena i prikuplja smetnje. To nije toliko izrazena pojava kod kucnog hifija, ali jeste u studijima i na koncertu. Zbog toga se uvek preporucuje balansirana konekcija, kako bi se izbegle razne nuspojave.

• 3 months later...
Posted

Mala pomoc Za Arvina...

Bilo koji powermate mikser na izlazu ima line out, balanced XLR, unbalanced itd... Line out iz powera koristish za prenos na korgd888, a u korg bodesh samo u line in, odn. "velika banana" stereo - chinch x2 na jednom kraju a na drugom 3/4 banana stereo...(ona sa dva plasticna prstena) Inache shum se javlja iz milion razloga... Nikad nemoj XLR out (powermate) u XLR in (Korg), Tu dobijash brum i shum isvashta, jer je to zbirni mikrofonski signal koji ce ti unishtiti KORG!!! Inache za zbirno snimanje kanala je neporeban d888, vec samo digitalni stereo snimach od istog proizvodjacha i radi bolje od d888. D888 je za live nastupe i demo snimke..

Josh neshto... Ulazni pot na kanalu d888 i izlazni stepen na powermate ne sme zbirno prelaziti 100%. NPR. Ako je ukljucheno na mate-u mainmix to line out i zbirni regler (krajnji desni) stoji na 60% na korgu ulazni pot ide do 40%, shiber nema funkciju!!! Sve preko toga dovodi do distorzije zvuka koja se nekad oseti a nekad ne... Eto. valjda sam pomogao