Jump to content

Numeracija 5000 etiketa

ARVIN
 Share

Recommended Posts

pozdrav ljudi..vec sam pre par meseci pitao isto jer mi posao iskrsao i niko nije znao odgovor..evo sad opet me ceka da izludim....treba da se numerisu 5000 nalepnica...0001...5000...kako da izvedem a da ne kucam rucno...na svakoj dakle drugi broj a moram ih spakujem na tabak za stampu..help please...

Ne znam da li ti odgovara, no svejedno. Postoji jedna spravica za visoku štampu koja je slična kao oni pečati kojima možeš da podešavaš datum.

Stavi se na štamparsku mašinu umesto štamparske forme, a ta spravica na sebi ima "izbačene" brojeve i prilikom otiskivanja na papir u njoj se pomeri mehanizam i ona promeni broj na sledeći.

Ovo u opšte nije napredna tehnologija, zapravo to sam video pre priličnog broja godina. Ako ti je to opcija, potraži neke štamparije koje bi imaju tu mogućnost, pretpostavljam da ne bi trebalo to da bude skupo jer je trošak minimalan.

@60seconds...ne verujem da bi mi zavrsila...to su etikete koje idu na staklo u kontra sihtu iznutra i na svakoj treba da je broj od 1-5000..dakle u pripremi moram da imam spremno jer ce da se sece na kateru...izlistah ceo net i ne mogu da nadjem ni opis..dal je moguce a moram da zavrsim sto pre....inace ne gine mi rucno da crncim..

nasao sam resenje u nekom programu za etikete....samo sto ne moze sa vektorom da radi neko moras kao fotku resenje da importujes i onda ti na mesto koje su ostavio ubaci numeraciju..i mora da se stampa iz njega....mislim da ce uspeti...zamisli da moram da kucam...to ne bi mogao da naplatis nikako...hvala svima na brziom odgovorima...drago mi je da ovde uvek ima nekoga da pritekne u pomoc...

jos jednom hvala i pozdrav svima

Importuješ rad u InDesign na master stranu i dodaš "Current page number" gdje ti treba numeracija.

Ako ti treba 0001-5000 na "numbering and section options" od prve strane postaviš "section prefix" 000 i čekiraš "Include prefix when numbering pages".

Na 10, 100 i 1000 samo ponoviš s nulom manje odnosno na 1000 bez prefiksa.

pozdrav ljudi..vec sam pre par meseci pitao isto jer mi posao iskrsao i niko nije znao odgovor..evo sad opet me ceka da izludim....treba da se numerisu 5000 nalepnica...0001...5000...kako da izvedem a da ne kucam rucno...na svakoj dakle drugi broj a moram ih spakujem na tabak za stampu..help please...

Možda nekome zatreba, pa ću citirati sopstvenu poruku koju sam postavio na Elitesecurity još 23. aprila 2005.

################################################################

U Corel-u imaš opciju Print Merge. Uradi se samo jedna stranica, na kojoj se numerišu naljepnice, a onda se pomenutom alatkom kreira tekstualni fajl, pomoću koga Corel odradi automatsku numeraciju.

Inače, txt fajl se može kreirati i ručno, a, primjera radi, trebalo bi da izgleda ovako:

########################

10

\No1\

\No2\

\No3\

\No4\

\No5\

\No6\

\No7\

\No8\

\No9\

\No10\

\Br. A000001\

\Br. A000002\

\Br. A000003\

\Br. A000004\

\Br. A000005\

\Br. A000006\

\Br. A000007\

\Br. A000008\

\Br. A000009\

i td.

########################

Prvi broj (10) znači da su naljepnice numerisane od No1 do No10, a ono što slijedi, da svaki No treba zamijeniti odgovarajućim brojem.

Kad ručno pravim txt fajl, prvo cijelu numeraciju odradim u Excelu, pa to onda iskopiram u txt.

#################################################################

Pozdrav.

• 2 weeks later...