deus&machina Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 Nikon D90 je najnovije tijelo iz Nikona koje je predstavljeno kao nasljednik modela D80. Sa ovim modelom Nikon je prvi put u svoju ponudu DSLR aparata uveo mogućnost snimanja video zapisa ... Fotograf Mladen Mitrinović je detaljno testirao novi Nikon D90 aparat...
phenomenon Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 Dobar test i fenomenalan dslr u ovoj klasi.Jedina zamjerka ide na kvalitet jpg-ova u testu ne znam dal je do kpmpresije ali mi dosta slika izgleda deformisano :D. Da sada kupujem dslr to bio ovaj model i nijednog sekunda se ne bih razmisljao.
KinteC Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 Takodje imam zamerku za postavljanje fotografija, tj 100% cropova, koji verovatno nisu 100% cropovi, tj ne mogu da se otvore vece slike. A i bilo bi lepo videti neki filmic sa D90..makar okacen i na youtube.
Bukinjo Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 meni rekose u akselu da ce abdee da testira ovo...sta se desilo?
Photodjo Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 Takodje imam zamerku za postavljanje fotografija, tj 100% cropova, koji verovatno nisu 100% cropovi, tj ne mogu da se otvore vece slike. A i bilo bi lepo videti neki filmic sa D90..makar okacen i na youtube. polako,polako... treba da se jos malo doradi samo podizanje testa na sajt,svi 100% kropovi ce moci da se otvore klikom na njih... samo polako,dok to malo "ispeglamo" na sajtu Sve fotke su pazljivo kompresovane,znaci pazio sam i poredio da nema primjetnog gubitka detalja i ostrine. A bice i video u testu. Sad sam se cuo sa Jankom,bice veceras sve sredjeno.
KinteC Posted December 14, 2008 Report Posted December 14, 2008 Koliko vidim, ispravljeno je, aaliii...izgleda da ne mogu sve fotografije da se otvore u velicini na kojoj su uploadovane. Na primer ova fotografija, tek kada se ovako linkuje otvara se po celoj duzini. Na sajtu je umanjena, te izgleda ostrija. A to je vrlo bitno ako su isecci u pitanju.
Bukinjo Posted December 14, 2008 Report Posted December 14, 2008 to stoji, ja kad sam pogledao ove umanjene kropove pao sam na dupe... ni uvecano nije lose, ali opet dosta slabije nego kad je ovako skupljeno...
Photodjo Posted December 14, 2008 Report Posted December 14, 2008 napomenucu Janku da i to ispravi,on je zaduzen za sajt
Recommended Posts