Jump to content

Canon 5D MK II – PRVI UTISCI

deus&machina

Recommended Posts

Baš sam sa kolegom vodio diskusiju oko novih foto aparta na tržištu kada me je nazvao prijatelj iz Axelfotoa sa ponudom da probam najnoviji canonov “full frame” na nekoliko dana a da zatim napišem par mojih utisaka. Kako odbiti tako nešto? :)

glavna1.jpg

Fotograf Dimitrije Ostojić je izneo prve utiske o novom Canon 5D Mark II...

A ja bih voleo uporedni test 5DII i tostera sto se tice saliniteta Crnog mora.

Porediti 5DII i D700 je retardirano jer su u pitanju dva dijametralno suprotna koncepta. 5DII se moze porediti sa 5D kao tarijim batom i Alfom 900 kao slicno zamisljenim aparatom.

Poredjenja sa tri ili cetiri puta skupljim telima su takodje vrlo debilna.

Sad se Carevicu smiri i uzivaj u zivotu. Kupio si super aparat i uradio pravu stvar mani se testova, poredjenja i sl. drkopisha.

ni ja se ne bih ni malo brinuo po pitanju iso preformansi da drzim D700 u rukama :)

..

kintec, kako vidim sRAW na mark2 i D700 su uporedivi, i to je (meni) sasvim dovoljno.. a i isti su cenovni razred.. (gle cuda)

studijskom umetniku koji shtampa na.. hm.. bilbordima, sigurno tih 21 Mp zatreba, a taj fast ne-u-centru-nego-i-na-periferiji focus, fast response koji nikon D700 ima zatreba nekom drugom..

pa ko za svoje novtze shta vishe voli :) japanac ima za svakog po nesto :)

meni je recimo trenutno najzanimljiviji god-damn video :) i pre fokusa i pre iso-a i pre bursta.. eto dokaza da japanci misle i na mene :)

• Create New...