Shooree Posted December 2, 2008 Report Posted December 2, 2008 Meni vrlo zanimljivo i zabavno, jer sam se tek doselio iz Engleske, u kojoj me baš bolelo briga da se upoznajem sa domaćim snagama. Zanimljiviji je real ale, i stojim iza te tvrdnje. Čekao sam da se vratim, pa iz prve ruke vidim, i počnem da popunjavam cardboard foldere... onako, kao serijski ubica, sa sve slikom i crvenim highlights po tekstu... Enivej, pored istorijata par agencija, ima jedno pet strana sa sve nekim ljudima koje ja ne znam. Ono što ja mogu da primetim je bias, kao i nemušti disclaimer na početku dela o individuama, koji citiram ispod. Dalje bih se uzdržao od recenzije. "predstavljamo Vam ljude u Srpskom marketingu, listom koja nije potpuna. Svesni smo da se možda neki od najkvalitetnijih marketinških stručnjaka nisu našli na njoj, ali je izbor rađen prema istraživanju koje je sprovedeno među zaposlenima u marketinškim agencijama. Oni su iznosili stav prema svojim kolegama, njihovom radu i najboljim kampanjama." Zatim ide gomila tako nekih ljudi, od kojih su neki vrlo bitni, pretpostavljam. Zanima me vaše mišljenje o članku, verodostojnosti, neutralnosti i tako tome svemu. Ponavljam, ja ne znam praktično nikoga, još uvek, i radim u shopu koji (srećom?) nije pomenut. Baš bi bilo fino kad bi insajderi malo opljunuli, čisto da dobijem malo širi uvid.
Christopher Carrion Posted December 2, 2008 Report Posted December 2, 2008 Sad si me zainteresovao. Kupiću pa ću da kažem šta mislim (as if anyone cares).
dorcolac Posted December 2, 2008 Report Posted December 2, 2008 ^^ & ^, ako vas ne mrzi (i ako je dozvoljeno) bacite neki sken ili nesto slicno, cisto da se podsetim :D - posto nisam u mogucnosti da kupim srpsko izdanje. Thanks in advance. Poz.
Shooree Posted December 3, 2008 Author Report Posted December 3, 2008 opaliću ja sken sutra, ukoliko mi neki mod ne kaže da ne sme, ili me neko pretekne...
Christopher Carrion Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Pitao gospodžu na kiosku™, gospodža kaže: "Ne stižu nama takve novine." :)
tijana. Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Pitao gospodžu na kiosku™, gospodža kaže: "Ne stižu nama takve novine." :) :D
Shooree Posted December 3, 2008 Author Report Posted December 3, 2008 CC, znači možem da skeniram i postavim? nema zakonsko-regulativnih prepreka? Biće onda danas u neko doba. Ima dobrih 7-8 strana. Najbolje je da sve to dignem na neki rapidshare ili nešto, zar ne? Ipak treba očuvati rezoluciju i sve to. EDIT: ne bih da širim temu, al pošto retko postujem, ajde ovde da uguram... šta, kog đavola radi shitty žuta na bilbordu za ovaj časopis?! Jutros sam ga opet video i užasnuo sam se. Ja sam iskreno mislio da je u pitanju Blic Žena za muškarce, štampana na toalet papiru. Kad ono glossy. Potpuni promašaj vizuelnog identiteta, što se mene tiče. Enivej, kad jednom dignem sken, možda bi valjalo sav ovaj off topic obrisati, CC, da ne počne diskusija na trećoj strani.
Adobica-bobica Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Moj muz je na toj listi. Ako ne u ovom ondaK u sledecem broju Zvali su ga iz redakcije i trazili da napise nesto o sebi. Ne zna ko ga je preporucio za tu listu
mirtodor Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Slutim zlo da je u vec tradicionalnom ober-pismenom fazonu pod marketingom smatran samo advertising. But, let me not run in front of ore... (Ali, da ne trcim pred rudu...)
Christopher Carrion Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Ja samo slutim zlo. (Ali dobro, takvo je doba godine.) :( Moj muz je na toj listi. Ako ne u ovom ondaK u sledecem broju Zvali su ga iz redakcije i trazili da napise nesto o sebi. Ne zna ko ga je preporucio za tu listu Možda neumesno ali donekle logično pitanje nakon ovoga je - ko ti je muž?
mirtodor Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Možda neumesno ali donekle logično pitanje nakon ovoga je - ko ti je muž? "Ruke uvis, bo'na! Dje ti muz?! Shto radi na rijeci?! Ispira zlato?! Dje je zlatna zica?!" (iz filma "Borac za pravdu" Harija Dzeksona, prvog - a mozda i jedinog - bosanskohercegovackog autora trash western-a) :D :D :D
dorcolac Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Ljudi, dajte taj sken - svrbi me tastatura :) Eventualne sudske troskove nakon "pljuvachine" cu licno da podmirim - za sve prisutne :D
frenchman Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Možda neumesno ali donekle logično pitanje nakon ovoga je - ko ti je muž? Neumesno? Donekle logicno? Mis'im, kad se vec fali... Sta da ocekuje... Ovo je Srbija bre. :D ps. Ko ti je muz? Odma', sada, odma'! ;)
Adobica-bobica Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Ja samo slutim zlo. (Ali dobro, takvo je doba godine.) :( Možda neumesno ali donekle logično pitanje nakon ovoga je - ko ti je muž? Ako na tom spisku postoji Ideaman - taj je :P
frenchman Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 ^ E vidi sad, to moze da bude Sakan, moze da bude Laurencic, moze da bude jos njih sto miliona... I ja sam iDeja (ovo ozbiljno govorim :lol:).
Shooree Posted December 3, 2008 Author Report Posted December 3, 2008 hah, diže se prašina... enivej, regulativni aspekti se sređuju još uvek. Skenovi postoje, ukupne veličine 20MB (mrzi me još da se vimam oko kompresije - a i na poslu sam) i ukoliko ne mogu da idu ovde, ići će na moj blog. kakav grozan self promotion... @Mirtodor: ima jedan (1) CW, i gomila mkt menadžera iz Delte... pa ti oštri noktiće. @Adobica: to objašnjava užasan editing i ne konzistentnost, dakle. svako je pisao o sebi. HAH. Istraživanje, my ass. (pls, ne shvataj kao komentar na tvog muža - ja sam za sada potpuno neutralan što se tiče ljudi.) I da, g. Savić je na spisku. Piše da je bio CD studentskih protesta...
tijana. Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 e jesi nefunkcionalan. kakav bre sken od 20 mega?? i daj adresu bloga.
Christopher Carrion Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 ^ E vidi sad, to moze da bude Sakan, moze da bude Laurencic, moze da bude jos njih sto miliona... I ja sam iDeja (ovo ozbiljno govorim :lol:). Da, ali koliko je meni poznato, to bi ipak onda bio Slaviša Savić.
Adobica-bobica Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Da ne budem pristrasna, moj žmu je svakako zasluzio da se pomene jer je trenutno najnagradjivaniji dizajner u Srbiji. Nisam videla text u casopisu, a pretpostavljam da su ga “iskasapili” kao sto stalno to rade, pa text izgubi smisao i sustinu. Jeste, bio je veoma aktivan u studentskim protestima, a CD je “nezvanicna titula” koju je dobio iz miloste od tadasnjih kolega sudenata. Jedno vreme smo i mi radili u Engleskoj, pa nam je sve bilo poprilicno sokantno kad smo se vratili, ali ne brini navicices se :)
mirtodor Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Dakle, naslov je: "Who is Who amongst Self-promotionally Active in Serbian Marketing", je l' sam izvalio? :D :D
Christopher Carrion Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Tko je to, što je to... Ne znam, ja od tog teksta ne oče(t)kujem ništa i uz malo sreće, to ću i dobiti. Generalno, uopšte ne shvatam taj koncept - napiši nešto o sebi. :blink:
Shooree Posted December 3, 2008 Author Report Posted December 3, 2008 haha, da, otprilike. enivej, u tom duhu, budite slobodni da kliknete na moj nick, odete do mog profila, a zatim kliknete na link "posetite moj sajt". smorčina, znam. pogotovo što sam i tamo okačio rapidshare linak. Ali bar možete da zadovoljite radoznalost, dok se ne vratim s posla i ne sednem da lepo uploadujem. Trudim se da ne naljutim admine i da poštujem sva pravila koja znam. Ionako postujem jednom u godinu dana.
Christopher Carrion Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Bio, skinuo, preleteo. Vrlo čudan konglomerat bitnih, onih koji misle da su bitni i sasvim nebitnih... Naravno, dosta ima vojvoda i serdara, kao i uvek. Kako su zli - Žaklinu nisu boldovali. :D A i, koliko znam, začetak je ipak malo drugačiji i vezuje se za Studio Marketing Delo a ne za Saatchi. p.s. "Ako ne budem bila izdvojena u žutom i to kao najelegantnija, ima da vas..." :)
mirtodor Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Srbija je divno mesto. Svako moze reci sta god 'oce o bilo cemu. Ako se niko ne usprotivi recenom (makar samo zato sto vise nema snage i volje da gubi vreme na obaranje samolegitimisanja kojeshtarija), receno ce u sledecem koraku postati istoriografski i/ili aksioloski i/ili semanticki fakt. (Eh, kad bi postojao eternal buffer, pa da ovo sto sam gore napisao shortcut-om postujem svaki put kad se ukaze mogucnost i potreba - citaj: svaki dan minimum jednom...) Kako god, samo da konstatujem, kako unapred, tako i post festuum: nemam ni volje, ni snage, ni vremena. Enjoy Chaos. I will.
Recommended Posts