Jump to content

"Ko je Ko - Marketing u Srbiji"


Shooree

Recommended Posts

Meni vrlo zanimljivo i zabavno, jer sam se tek doselio iz Engleske, u kojoj me baš bolelo briga da se upoznajem sa domaćim snagama. Zanimljiviji je real ale, i stojim iza te tvrdnje. Čekao sam da se vratim, pa iz prve ruke vidim, i počnem da popunjavam cardboard foldere... onako, kao serijski ubica, sa sve slikom i crvenim highlights po tekstu...

 

Enivej, pored istorijata par agencija, ima jedno pet strana sa sve nekim ljudima koje ja ne znam. Ono što ja mogu da primetim je bias, kao i nemušti disclaimer na početku dela o individuama, koji citiram ispod. Dalje bih se uzdržao od recenzije.

 

"predstavljamo Vam ljude u Srpskom marketingu, listom koja nije potpuna. Svesni smo da se možda neki od najkvalitetnijih marketinških stručnjaka nisu našli na njoj, ali je izbor rađen prema istraživanju koje je sprovedeno među zaposlenima u marketinškim agencijama. Oni su iznosili stav prema svojim kolegama, njihovom radu i najboljim kampanjama."

 

Zatim ide gomila tako nekih ljudi, od kojih su neki vrlo bitni, pretpostavljam. Zanima me vaše mišljenje o članku, verodostojnosti, neutralnosti i tako tome svemu. Ponavljam, ja ne znam praktično nikoga, još uvek, i radim u shopu koji (srećom?) nije pomenut. Baš bi bilo fino kad bi insajderi malo opljunuli, čisto da dobijem malo širi uvid.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

CC, znači možem da skeniram i postavim? nema zakonsko-regulativnih prepreka? Biće onda danas u neko doba. Ima dobrih 7-8 strana. Najbolje je da sve to dignem na neki rapidshare ili nešto, zar ne? Ipak treba očuvati rezoluciju i sve to.

 

EDIT: ne bih da širim temu, al pošto retko postujem, ajde ovde da uguram... šta, kog đavola radi shitty žuta na bilbordu za ovaj časopis?! Jutros sam ga opet video i užasnuo sam se. Ja sam iskreno mislio da je u pitanju Blic Žena za muškarce, štampana na toalet papiru. Kad ono glossy. Potpuni promašaj vizuelnog identiteta, što se mene tiče. Enivej, kad jednom dignem sken, možda bi valjalo sav ovaj off topic obrisati, CC, da ne počne diskusija na trećoj strani.

Link to comment
Share on other sites

Možda neumesno ali donekle logično pitanje nakon ovoga je - ko ti je muž?

"Ruke uvis, bo'na! Dje ti muz?! Shto radi na rijeci?! Ispira zlato?! Dje je zlatna zica?!"

(iz filma "Borac za pravdu" Harija Dzeksona, prvog - a mozda i jedinog - bosanskohercegovackog autora trash western-a)

 

:D :D :D

Link to comment
Share on other sites

hah, diže se prašina... enivej, regulativni aspekti se sređuju još uvek. Skenovi postoje, ukupne veličine 20MB (mrzi me još da se vimam oko kompresije - a i na poslu sam) i ukoliko ne mogu da idu ovde, ići će na moj blog. kakav grozan self promotion...

 

@Mirtodor: ima jedan (1) CW, i gomila mkt menadžera iz Delte... pa ti oštri noktiće.

 

@Adobica: to objašnjava užasan editing i ne konzistentnost, dakle. svako je pisao o sebi. HAH. Istraživanje, my ass. (pls, ne shvataj kao komentar na tvog muža - ja sam za sada potpuno neutralan što se tiče ljudi.) I da, g. Savić je na spisku. Piše da je bio CD studentskih protesta...

Link to comment
Share on other sites

Da ne budem pristrasna, moj žmu je svakako zasluzio da se pomene jer je trenutno najnagradjivaniji dizajner u Srbiji.

Nisam videla text u casopisu, a pretpostavljam da su ga “iskasapili” kao sto stalno to rade, pa text izgubi smisao i sustinu.

Jeste, bio je veoma aktivan u studentskim protestima, a CD je “nezvanicna titula” koju je dobio iz miloste od tadasnjih kolega sudenata.

Jedno vreme smo i mi radili u Engleskoj, pa nam je sve bilo poprilicno sokantno kad smo se vratili, ali ne brini navicices se :)

Link to comment
Share on other sites

haha, da, otprilike. enivej, u tom duhu, budite slobodni da kliknete na moj nick, odete do mog profila, a zatim kliknete na link "posetite moj sajt".

 

smorčina, znam. pogotovo što sam i tamo okačio rapidshare linak. Ali bar možete da zadovoljite radoznalost, dok se ne vratim s posla i ne sednem da lepo uploadujem.

 

Trudim se da ne naljutim admine i da poštujem sva pravila koja znam. Ionako postujem jednom u godinu dana.

Link to comment
Share on other sites

Bio, skinuo, preleteo. Vrlo čudan konglomerat bitnih, onih koji misle da su bitni i sasvim nebitnih... Naravno, dosta ima vojvoda i serdara, kao i uvek.

 

Kako su zli - Žaklinu nisu boldovali. :D

A i, koliko znam, začetak je ipak malo drugačiji i vezuje se za Studio Marketing Delo a ne za Saatchi.

 

p.s. "Ako ne budem bila izdvojena u žutom i to kao najelegantnija, ima da vas..." :)

Link to comment
Share on other sites

Srbija je divno mesto.

Svako moze reci sta god 'oce o bilo cemu.

Ako se niko ne usprotivi recenom (makar samo zato sto vise nema snage i volje da gubi vreme na obaranje samolegitimisanja kojeshtarija), receno ce u sledecem koraku postati istoriografski i/ili aksioloski i/ili semanticki fakt.

 

(Eh, kad bi postojao eternal buffer, pa da ovo sto sam gore napisao shortcut-om postujem svaki put kad se ukaze mogucnost i potreba - citaj: svaki dan minimum jednom...)

 

Kako god, samo da konstatujem, kako unapred, tako i post festuum: nemam ni volje, ni snage, ni vremena. Enjoy Chaos. I will.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...
powered by