babybottle Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Da li neko zna nesto ili pak studira animaciju u Novom Sadu. Voleo bih da saznam utiske i misljenja o toj skoli. Jedino sto znam za sada jeste adresa koju sam pejstovao dole. Arts Academy Animation and Visual Effects Kosovska 33 Djure Jaksica 7 Novi Sad 21000 Serbia and Montenegro http://schools.awn.com/index.php?ltype=disp&id=21176 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyler Durden Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Kontaktiraj Gorana ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziba Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 "Animation and Visual Effects" je smer na podgrupi audio vizuelni mediji pri Akademiji Umetnosti Novi Sad. Postoji od 2003. godine i do sada postoje dve generacije studenata. Ovaj smer je nastao spajanjem dva smera 2004. i to Animacije kao posebnog smera i Rezije Vizuelnih Efekata sa druge strane. Studiranje je koncipirano na Bolonjskoj konvenciji (medju prvim u zemlji) i osnovne studije traju 3 godine. Obrazovanje steceno na ovom smeru zasniva se prvenstveno na poznavanju filmskog jezika i televizije. (u cemu ova akademija ima dugogodisnje kadrovsko iskustvo) Sama animacija je usmerena ka izucavanju svih vrsta animacija. Stop Motion, Cell,CG anim (Maya courses) pa sve do crtanja, vajanja i ostalih umetnickih pravaca. Ono sto cini ovu akademiju primamljivom je mnostvo smerova koji u toku studiranja saradjuju medju sobom konstantno. Od Smera Kamere, Montaze, Dizajna Svetla do Dizajna Zvuka, Produkcije, Rezije, Glume i naravno Anim & VFX. Ja sam na smeru Anim & VFX i to 3 zavrsna godina i iz mog iskustva ova skola je sjajna prilika. Ono sto ce te zanimati je da prijemni ove godine nece biti (tj nije bio) Upis nove generacije vrsi se dve godine za redom i jedna godina pauze. Leto 2006. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 Ono sto ce te zanimati je da prijemni ove godine nece biti (tj nije bio) Upis nove generacije vrsi se dve godine za redom i jedna godina pauze. Leto 2006. :) <{POST_SNAPBACK}> Jel ima jos sanse da se upise ove godine??? I ako sam dobro shvatio, sledece godine nece biti upisa??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 a jel ima neki tako kurs u bgu ? ajde treba mi o da znam... interesuje me to da upisem... BK , Megatrend ili tako nesto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 a jel ima neki tako kurs u bgu ? ajde treba mi o da znam... interesuje me to da upisem... BK , Megatrend ili tako nesto ? <{POST_SNAPBACK}> Idi na www.yucad.com oni su ti discreetov training centar i imaju kurs za animaciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 oni su ti discreetov training centar i imaju kurs za animaciju.jel mislish na 'd01 3ds max 7 n3 - izrada animacija? btw veeery funny name hhahah 'izrada' :D ako mozesh napishi neshto vishe o samom planu&programu kao i o predavachima, poshto mi deluje prilichno software-specific a i nigde se ne spominje animacija kao 'animacija' (umetnost jel), pa kapiram da se sve svodi na to koje alatke i opcije postoje i chemu sluze. correct me if i'm wrong. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziba Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Jel ima jos sanse da se upise ove godine??? Zao mi je ove godine je to preskakanje :( tako da jedino sledece godine tj. na prolece/leto 2006. Ne znam kako stoje stvari sa FDU, znam da imaju predmet animacije na odseku Kamere, ali nesto sam nacuo da ce pokusati da otvore smer. To su samo glasine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 jel mislish na 'd01 3ds max 7 n3 - izrada animacija? btw veeery funny name hhahah 'izrada' :D ako mozesh napishi neshto vishe o samom planu&programu kao i o predavachima, poshto mi deluje prilichno software-specific a i nigde se ne spominje animacija kao 'animacija' (umetnost jel), pa kapiram da se sve svodi na to koje alatke i opcije postoje i chemu sluze. correct me if i'm wrong. <{POST_SNAPBACK}> Thinker moze da ti kaze sve sto te zanima. U planu je dosta izmena i obogacivanja programa za animiranje umetnickim sadrzajem ali s obzirom na to da se radi o Discreetovom TC-u, kurs sadrzi izucavanje alata za animiranje. Radi se reaktor, Inverzna kinematika (bones), Skin i sl modifajeri, Caracter studio i Particle Flow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 Kontaktiraj Gorana ;) <{POST_SNAPBACK}> Hvala i Goranu i Brad Pittu. Hvala i Dzibi. Svi ste mi pomogli i ohrabrili. Ako ima jos neko nesto da doda... hvala!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIPKID Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 ko predaje na toj art academiji u NS-u i jer imaju neke radove iza sebe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts