Brankoni Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Skoro sam nabavio gomilu nekih fontova fontova. I sve je to lepo ali nemam č i ć. To mi je prilicno cudno posto imam š i ž. Da li ti fontovi stvarno nemaju č i ć ili treba nesto da se podesi na racunaru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
henrik Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 To je normalno. Većina western fontova ima ŽžŠšĐ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brankoni Posted October 29, 2008 Author Report Share Posted October 29, 2008 Hvala ti. Imao sam i neki problem na MAC-u sa futura fontom, tako da je font imao č i ć ali nesto nije bilo dobro namontirano u font book-u pa nisam mogao da ih koristim. Zato sam i bio zbunjen. Dakle, treba dizajnirati č i ć za taj font u nekom adekvatnom programu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapa Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Nema šta da dizajniraš, samo preradiš slovo C u Č i Ć na odgovarajućem kodnom mestu. Stari dobri Fontografer ili Font Lab. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brankoni Posted October 31, 2008 Author Report Share Posted October 31, 2008 Hvala vam drugari. Citao sam i tutoriale koje ste postavili u vezi sa generisanjem slova č i ć. Mada sad imam problem sa slovom đ. Đ (Eht) sam prekopirao u novi Dcroat glyph ali bih hteo da đ konstruisem kako valja. Konkretno me interesuje Franklin gothic font. Da li neko zna kako da konstruisem đ? Ne bih hteo da nabacim samo crticu interesuju me konkretne proporcije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts