NeshaM Posted October 26, 2008 Report Posted October 26, 2008 Prvi model koji sam do kraja nacrtao. Oko 4-5 meseci pokusavam da nacrtam auto u Rhino-u 4 i nikako da uspem. Ali sada sam saznao za tehniku sa plane modelingom, koja mi se bas svidja. Inace, crtam u maxu oko pola godine. Radio sam preko nekih blueprintova. Felne jedino nisu moje jedino http://img219.imageshack.us/my.php?image=bmw2pj8.jpg -da li da koristim edit poly ili edit mesh, kada modeluem sa planeom? ja bih rekao da treba poly jer ima vise alata, ali ovaj gore je radjen sa mesh-om jer sam tako video u tutorialu nekom. -kako da napravim dobar materijal za kola, ovaj je tuzan (mozda neki tutorial ili savet bi mi pomogao), a i inace ne znam sa materialima pa bih zeleo da naucim. Uostalom, pogledajte ovaj tuzni material gume :)))) I je l moze neko da mi kaze kako da renderujem wire+shaded model? Hvala unapred.
Nesh82 Posted October 26, 2008 Report Posted October 26, 2008 pazi, za prvi model je dosta dobar, al ima tu jos dosta da se uci. Geometrija je malo aljkava, al dobro to je nesto sto se vremenom uci. Pusti jedan wire modela(screen shot), pa da pricamo dalje. Poly ti je u sustini najbolji za rad, mesh je prevazidjen. Sto se materijala tice, za pocetak mu fali specular. Predpostavljam da je u pitanju standard materijal. Ako zelis bolje rezultate probaj da promenis render na mental ray za pocetak. Tamo mozes napraviti mnogo bolje materijale. A za gumu ti je najbolje da koristis texturu za sare ili za bump mapu. dobice na realnosti. za wire shaded: http://www.game-artist.net/forums/support/...orial-max9.html samo napred, bice ovo lepa "benkica" ;) pozdrav!
NeshaM Posted October 29, 2008 Author Report Posted October 29, 2008 Evo ga wire, a onaj tutorial sto si mi dao cu kasnie, procitao sam ga za sad samo. Hvala puno. I krenuo sam da radim mondea, ali to cisto vezbam i mnogo sam zadovoljan kako je ispao. Sto kazes, geometrija na bmw-u je aljkava (OSIM NA HAUBI!!! :P ), ali na mondeu mi se ne chini tako. A evo i mondea:
Nesh82 Posted October 29, 2008 Report Posted October 29, 2008 da, na mondeu je daleko bolja u globalu...bravo, ucis i napredujesh i sto je najbitnije, ucis na greskama. Samo cepaj, pa da vidimo update :) pozz!
jaro3d Posted November 3, 2008 Report Posted November 3, 2008 Prvi model koji sam do kraja nacrtao. Oko 4-5 meseci pokusavam da nacrtam auto u Rhino-u 4 i nikako da uspem. Ali sada sam saznao za tehniku sa plane modelingom, koja mi se bas svidja. Inace, crtam u maxu oko pola godine. Radio sam preko nekih blueprintova. Felne jedino nisu moje jedino http://img219.imageshack.us/my.php?image=bmw2pj8.jpg -da li da koristim edit poly ili edit mesh, kada modeluem sa planeom? ja bih rekao da treba poly jer ima vise alata, ali ovaj gore je radjen sa mesh-om jer sam tako video u tutorialu nekom. -kako da napravim dobar materijal za kola, ovaj je tuzan (mozda neki tutorial ili savet bi mi pomogao), a i inace ne znam sa materialima pa bih zeleo da naucim. Uostalom, pogledajte ovaj tuzni material gume :)))) I je l moze neko da mi kaze kako da renderujem wire+shaded model? Hvala unapred. nije los model ja mislim da je bolje radit sa poly nego mesh mislim meni je lakse zavisi ko kako voli i kako je naucio probaj obadva nacina pa ces vidit kako ti se svida i koristi vray render i materijale posto izgledaju realno a imas na netu sve kako uradat sare za gume bez materijala samo onda dodas boju za gumu i to je to neznam tacno stranicu za tutorial
DraganMiokovic Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 Za pocetak su ovo ok modeli. Ali.... Ako zelish da naucish da radish stvarno dobre modele kola mozda je bolje da krenesh da radish neke prostije stvari za pocetak. Bilo sta samo ne kola. Nesto tipa mobilni telefon ili neki pishtolj. A ako cesh stvarno da me poslushash izmodeluj za pocetak neko voce tipa jabuka, krushka , banana.
Recommended Posts