Jump to content

Recommended Posts

Posted

Radim logo za restoran(Lep izgled), pa me zanimaju misljenja i predlozi.

Nisam jos odlucila za boju (mozda i ostavim da bude crno beli), a ni za font, cirilica je bas problematicna.

Odlucila sam se za ruzu, posto je nekad logo bio najobicnija ruza, koja ne podseca na restoran, pa kako sam povezala ruzu i restoran? Nadam se da sam na pravom putu da napravim dobar logo.

Hvala svima!

li3dx5.th.jpg

Posted

Одлично ми је ово! Варијанта 1 најдобрија.

Ако би мењао нешто: једино стабљика руже мало директније да се представи нпр у 3. предлогу да се позиционира између речи ида не буде толико стилизована... ако капираш шта би да кажем :)

Posted
Meni malchice vuche na sholju kafe , probaj da ubacish neki trn ili tako nesto da vishe asocira na ruzu :)

Trn mi je u oku, moram da ga izvadim... ne treba mi i na logou... ;) a ako lici najvise na soljicu kafe, onda logo i nije mnogo uspeo, posto mi je cilj bio da lici i na serpu, mazda da podseca sredina na tanjir. Mozda sam promasila temu...zato sam ovde, da vas pitam!

hvala!

Posted
Mene je odma' podsetio na lonac koji se puši. ;)

I da dodam (po ko zna koji put na Zoni se pojavljuje sledeći komentar): Promeni Tipo.

Da li baš mora da bude ćirilica? Da li baš mora da bude pisana ćirilica?

Kad sam počela da pravim logo, pitala sam se kako želim da je predstavim, kao srpsku staru kafanu ili kao srpsku starogradsku kafanu! Jako je velika razlika! I po meni najteži zadatak spojiti duh starog i novo, tj.nešto staro da bude moderno. Da bih zadržala srpko i staro ostavila sam našu ćirilicu. E sad, kad bih želela da bude (ne) pisana ćirilica, logo mora da se pojednostavi, (bez uvijenog kruga), sledeći problem je da se skoroz pojednostavljen znak spoji sa ostalim pisanim delom,da bi čiinili celinu. (Ovaj logo je mnogo bitan, i sve mora da ima smisla!a ne samo da bude lep!)

da li znate za neki dobar sajt sa ćiriličnim fontovima?

Hvala, poigrala sam se sa TIPO...

Posted
Iskreno nisam ni primetio da je ruza u pitanju..;)

Takodje mislim da je ona linija koja povezuje slovo 'g' suvisna u tom kontekstu.

moram nekako da spojim tipo i znak da bi predtavljali celinu!!!

Posted

Evo još nekih opicja, kao i izbor boje( koji mi se ne sviđa, ja sam za crno belu varijantu)

Ovaj logo mi je mnogo bitan, pa bih volela da ga dovedem do perfekcije, zato, navalite!!!

li3yk1.jpg

Posted

Pa teško da ćeš to uraditi nekim fontom.

Ako već hoćeš da spajaš znak sa natpisom onda bi najbolje bilo da odradiš to ručno (ako imaš takvih mogućnosti).

Drugo, oko tvoje dileme: da li stara srpska kafana ili starogradska...

Pa kakav je restoran? Da li je u etno fazonu ili u ovom, ko što kažeš, starogradskom (boemskom) fazonu?

Što se tiče tvog obrazloženja u postu #12:

Mislim da si u startu samoj sebi postavila mnoga ograničenja.

Treba se držati standarda, to je tačno, ali ne toliko da svoju kreativnost svedeš na najminimalniji nivo.

Broj 1 - to je restoran. Broj 2 - restoran mora da odaje toplinu, dobru klopu, društvo, atmosferu, uslugu itd.

Pobogu, ne praviš logo za nevladinu organizaciju za zaštitu zdravlja.

Daj sebi malo slobode... što se kaže... slikaj opuštenom rukom.

Posted
Pa teško da ćeš to uraditi nekim fontom.

Ako već hoćeš da spajaš znak sa natpisom onda bi najbolje bilo da odradiš to ručno (ako imaš takvih mogućnosti).

Drugo, oko tvoje dileme: da li stara srpska kafana ili starogradska...

Pa kakav je restoran? Da li je u etno fazonu ili u ovom, ko što kažeš, starogradskom (boemskom) fazonu?

Što se tiče tvog obrazloženja u postu #12:

Mislim da si u startu samoj sebi postavila mnoga ograničenja.

Treba se držati standarda, to je tačno, ali ne toliko da svoju kreativnost svedeš na najminimalniji nivo.

Broj 1 - to je restoran. Broj 2 - restoran mora da odaje toplinu, dobru klopu, društvo, atmosferu, uslugu itd.

Pobogu, ne praviš logo za nevladinu organizaciju za zaštitu zdravlja.

Daj sebi malo slobode... što se kaže... slikaj opuštenom rukom.

Upravu si skroooz!!!

Restoran je starogradski (i nema neki poseban fazon... ali više vuče ka starogradskom, kako reci soc), ja treba da mu uradim celokupan vizuelni identitet, pošto sam neiskusan dizajner, tražima vašu pomoć!

Skroz si upravu, moram da poradim na atmosveri, ali, bojim se da ne isapdne kič... Ovo je tek početna faza logoa!

Hvala puno na savetima!!! Odoh da radim!! ;)

Posted

Lepo si povezala i kombinovala ruzu i posudu u znaku, a svidja mi se i kako si povezala stabljiku sa slovom G. Drzi se cirilice ali koristi se nekom familijom fontova koja sadrzi kako cirilicu tako i latinicu da bi kasnije sto lakse i lepse mogla da primenis tipografiju u celokupnom dizajnu. Srecno ;)

Posted

Cirilica zapravo ima mnogo лепши изглед. (bar u ovom slucaju)

I u principu je lepo predstaviti nase kako treba. A uostalom mislim i da zakonski malo vuce na cirilicu...

P.S. ako neko krene da flamu-je na temu cirilica vs. latinica - necu ucestvovati.

Posted

jesi li pokušala varijantu da ruža počinje od linije na P (ćiriličnom, naravno) :D i da ove polumjesece koji predstavljaju latice ruže (ručke šerpe) rotiraš za otprilike 90 stepeni, da budu okrenuti prema unutra...

Uzmi ovo s rezervom, napamet pričam, nisam probao, ali mislim da bi asocijacija bila jasnija.

Inače, genijalna ideja i asocijacija, super je...

Pozdrav

Posted

Meni se svidja drugi il onaj u sredini od ovih zadnjih sto si postavila. Ja bi da vidim neke kafene boje ne bas crvenu, vuce na kafu ne ne ruzu. Zeznuto je.

Posted

U ovoj drugoj seriji primer 1. si bas poserpila :)

Meni se najvisa dopada varijanta broj 3 i to u obe serije. Mozda bi mogla da iskoristis crno-beli tj. pozitiv kao glavni a recimo u menijima i u ostaloj primeni da se poigras sa bojom. Asocira na dosta stvari ali neka jos bolje, ima sve to da se nadje u kafani! :)