Mimaa Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Pozdrav, redovno pratim forum, ali nisam bila nesto aktivna, a obzirom da nemam pojma o tematici koja se ovde vodi, ali volim lepo i skladno, pa dolazim da se divim. BAvim se dizajenom nakita. Moj novi sajt je upravo u izradi. Bice to kao portfolio sa galerijom mojih radova. Trazim vec 2 nedelje, i tu je sve zapelo, font <_< . Sajt ce biti vrlo jednostavan i elegantan, logo u vidu grafickog znaka necu imati, nego ce moj potpis biti logo. Za to mi treba lep pisani font (ne kaligrafija!) nego rucno pisani, kojim ce biti moje ime i prezime napisano i na sajtu i na vizitkama i na etiketama. Pozadina je tamno siva, slova bi trebalo da budu bela. Sve sto sam nasla je ona scriptina, koja jeste lepa, ali je svako ima. Drugi koje sam gledla imaju previse kukica i kvacica, to mi se ne dopada, kitnjasto mi je. Sada, zelim da kupim font, i nasla sam sajt, ali ne mogu da se odlucim koje da kupim. Evo nekih koji su mi se dopali, na sajtu postoji opcija da se upise ime, pa sam upisala i prekopirala. Ime sam lupila, samo su inicijali isti. Bila bih vam vrlo zahvalna kada biste mi pomogli oko izbora. Hvala unapred. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 lepo je sto hoces da kupis font, ali na dafont.com imas puno besplatnih, daleko lepsih od tih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mimaa Posted October 17, 2008 Author Report Share Posted October 17, 2008 lepo je sto hoces da kupis font, ali na dafont.com imas puno besplatnih, daleko lepsih od tih Naprimer, koji? Isla sam na handwritten davno, mozda sam nesto propustila :) Naravno da bih volela da prodjem za dz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 pocetak je na http://www.dafont.com/theme.php?cat=601 a ostalo je stvar ukusa - meni se npr. svidjaju oni koji malo "krivi" kao champignon i radagund ili "krzavi" kao porcelain ili velvet. ubaci svoje ime - posto to moze na dafont, koriguj kerning i odstampaj na papiru pa vidi sta ti najbolje lezi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Nemoj da uzimas postojeci pisani font za logo! Iz milion razloga a jedan od bitnijih je - to je font! Ako si kreativna i originalna u dizajnu nakita,a ne sumnjam da jesi, sedi, radi na svom potpisu i dovedi ga do savrsenstva. Ukoliko budes imala nedoumica, problema, konsultuj se sa dizajnerima, pitaj za misljenje i doci ces do resenja. Na taj nacin ces imati SVOJ logo, originalan i jedinstven a ne simulaciju potpisa koja ce 99% delovati i jeftino i neprofesionalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerva_traianus Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 ^Podržavam predlog. A evo ti i primer jednog dobrog handwritten logotipa: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Томица Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Ја бих, ако може, да добијем адресу сајта, кад буде готов :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts