Jump to content

[PITANJE]Sta od Fur-a valja u maxu

kukac

Recommended Posts

Pozz

Dakle treba da radim model Pande sa sve furom.Davno nisam nista slicno radio pa ne znam sta je od fur pluginova najbolje citaj najstabilnije.Probavao sam maxov fur ali on uvek u nekom trenutku kad radim Style umesto da cheshlja pocne da cutuje i ubrzo posle toga pukne,sto mi nikako nebi odgovaralo kad proces krene.Dakle aveti,sta ste koristili,prednosti, mane itd.

Hvala!

E ja radim sa tim maxovim furom, radio sam svasta nesto i ok se pokazao... spor je, mada je meni posle shag hair-a sve sporo.

Sto se tice maxovog fura, radim iskljucivo sa scanline-om, dobro se ponasa... stabilan je, nisam primetio da mi pucaju fajlovi. Renderi su mi trajali 7-30 min, mada render farma resava taj problem

Usmeravam fur iskljucivo preko kontrolnih splajnova.. i tako :)

E ja radim sa tim maxovim furom, radio sam svasta nesto i ok se pokazao... spor je, mada je meni posle shag hair-a sve sporo.

Sto se tice maxovog fura, radim iskljucivo sa scanline-om, dobro se ponasa... stabilan je, nisam primetio da mi pucaju fajlovi. Renderi su mi trajali 7-30 min, mada render farma resava taj problem

Usmeravam fur iskljucivo preko kontrolnih splajnova.. i tako :)

Jel si probao da rendas sa mental rayom? Dal uopste efikasan mental ray metod?

pa ne... nedavno sam radio nekog hrcka sa nekom odecom, i sve sam renderovao sa scanlineom + samo odecja za mesta gde probije fur pa da moze da se maskira.

Znaci sto se tice karaktera, potrudim se da sve izbacim u scenlineu.

A pozadinu rendam u cemu god, MR ili Vray...