kukac Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Pozz Dakle treba da radim model Pande sa sve furom.Davno nisam nista slicno radio pa ne znam sta je od fur pluginova najbolje citaj najstabilnije.Probavao sam maxov fur ali on uvek u nekom trenutku kad radim Style umesto da cheshlja pocne da cutuje i ubrzo posle toga pukne,sto mi nikako nebi odgovaralo kad proces krene.Dakle aveti,sta ste koristili,prednosti, mane itd. Hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazuka Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 ono sto ja znam, recimo imas vray fur koji je dosta dobar ja bi reko javice se neki maxovac pa ce da iskomentarise dal valja imas Ephere Ornatrix, imas shave and haircut i tako.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Ako neces rendati sa nekim renderom van maxa, tj rendas u scanline ili mentaly ray, i maxov integrisan fur ti sljaka super Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukac Posted October 16, 2008 Author Report Share Posted October 16, 2008 ^vray najverovatnije! @bazuka Ornatrix je 10x nestabilniji od RF,samo da znas! ;) :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Jes' da je ovaj plugin pogodan za perje, al' na jednom forumu rekoše da odlično može da zameni i fur. Nisam ga probao, ali ga ljudi po forumima dosta hvale. Besplatan a dobar. :) Probaj: http://www.highend3d.com/3dsmax/downloads/.../misc/3320.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
marex Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 E ja radim sa tim maxovim furom, radio sam svasta nesto i ok se pokazao... spor je, mada je meni posle shag hair-a sve sporo. Sto se tice maxovog fura, radim iskljucivo sa scanline-om, dobro se ponasa... stabilan je, nisam primetio da mi pucaju fajlovi. Renderi su mi trajali 7-30 min, mada render farma resava taj problem Usmeravam fur iskljucivo preko kontrolnih splajnova.. i tako :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
breeder Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 E ja radim sa tim maxovim furom, radio sam svasta nesto i ok se pokazao... spor je, mada je meni posle shag hair-a sve sporo. Sto se tice maxovog fura, radim iskljucivo sa scanline-om, dobro se ponasa... stabilan je, nisam primetio da mi pucaju fajlovi. Renderi su mi trajali 7-30 min, mada render farma resava taj problem Usmeravam fur iskljucivo preko kontrolnih splajnova.. i tako :) Jel si probao da rendas sa mental rayom? Dal uopste efikasan mental ray metod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marex Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 e jesam, ali mi nije uspelo... ne znam bas kako se radi sa tim... ja sam jedan od onih sto uce po principu slucajnog nabadanja dugmica i testiranjem, ne otvaram help :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukac Posted October 17, 2008 Author Report Share Posted October 17, 2008 @ marex a koji ti je piplajn jel imas odvojen layer fura sa scanlineom a ostalo mr,vray pa post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marex Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 pa ne... nedavno sam radio nekog hrcka sa nekom odecom, i sve sam renderovao sa scanlineom + samo odecja za mesta gde probije fur pa da moze da se maskira. Znaci sto se tice karaktera, potrudim se da sve izbacim u scenlineu. A pozadinu rendam u cemu god, MR ili Vray... Link to comment Share on other sites More sharing options...
breeder Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 @ marex a koji ti je piplajn jel imas odvojen layer fura sa scanlineom a ostalo mr,vray pa post? Moze sa hair and furom u scanlinu lako da se izveze shadow pass i hair pass i "ubaci" u compu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 e jesam, ali mi nije uspelo... ne znam bas kako se radi sa tim... ja sam jedan od onih sto uce po principu slucajnog nabadanja dugmica i testiranjem, ne otvaram help :) Pa bogami, ide ti sa tim nabadanjem :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts