markovicd. Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 evo animacije... nove od mene sve je danas napravljeno :)... znachii mrball cheka ortaka i nervira se ... sto ga nema onda se desi nesto chudno... bice josh... nije ovo kraj... ima da se dogadja josh nekih 20 sec... sve i svasta :) ovo je samo pochetak da vezbam... poz NeurozniMrball Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valerij Zajcev Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 simpaticna je iako nema oci ima nesto simpaticno kad pogleda onu lopticu samo kolko sam ukapiro ona loptica ga udara u glavu al nekako mnogo brzo pada MNOGO, uspori ono nekako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 Pazi zanimljivo to izgleda ali isto sto je val rekao... i mislim da bi bilo bolje da kacis mov format jer sa njim moze lepo da se pregleda animacija u zeljenom tempu pomerajuci klizac napraed nazad... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 ^cinepak je u pitanju, qt ga otvara bez problema. @darko: jako mi je teshko reci shta se sve moze uraditi da bude bolje... pricha mi je nejasna, nema nikakve anticipacije, sve se deshava 'sada' i to od tachke a do tachke b istom brzinom itditd. nadam se da ti je posle ove vezbe iole jasnije da je prvo potrebno savladati osnovne principe na najprostiji nachin (sa lopticom npr). pogledaj recimo spejsing druge loptice, narochito shta se sa njom deshava na f159-160. ne zbrzavaj stvari... uvek prvo idu OSNOVE pa tek potom dolaze na red ostale, naprednije stvari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neu3no Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 Bice super. Samo fali speed. To najcesce fali 3d animacijama. Heist. Kako ono pisu u knjigama? Nervozni... brzi pokreti. Mozda nesto sa krivama da probas ( easing in, out) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 we are the robots.... moze li ovo linearnije? uff.. markovicu, ne preskachi osnove, lepo ti cg kazze.. i nije mi jasno jel on ispusti iz zadnjice onu drugu lopticu?? hmmm.... opet cujem zvuke hidraulike kad se okrene na stranu.. bsszzt - zssbsszt nemoj da se smoris od ove kritike, ali jednostavno je pogresno raditi tako.. najdobronamernije ti kazem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 26, 2005 Author Report Share Posted August 26, 2005 :( ... pa kako da ga odrobotizujem :( neeee znammmm :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 chitaj knjigu koju sam ti dao... sta svaki pokret mora da ima (minimum), kakva je mehanika kukova i nogu, sta je zapavo spacing, i sve te stvari moras poootpuno da razjasnis da bi animirao ovako nesto... ....anticipacija...putanja akcije, lu^kovi... etc etc... ako hoces konkretno da razbijem tvoju animaciju na segmente sa potpunim objasnjenjem tipa od frejma 2-5 uradi TO, mogu i to, ali tako neces apsolutno nista nauciti.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 26, 2005 Author Report Share Posted August 26, 2005 procitaoo sam ja tu knjigu i to pazljivo.... misllim ne celu fali mi josh malo... posto sam je bash pazljivo chitao... e sada ovako meni su sve ove krive bez akceleracije i dekceleracije... sve su mi krive... ostre ... ja nemam osecaj za to :( evo sada sam stavio da budu sve flat ili ti sa akceleracijom.... i ne znam... deluje bolje... ne znam nemam osecaj za to :(((( ne znam kako to da nauchim gde koja kriva treba kakva da bude.... i don`t hav efeeling mannn ... i am all alone... http://rapidshare.de/files/4392394/nervous.avi.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
neu3no Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 Video sam da je to problem možda kad ljudi nemaju real time preview. Zato se školsi prvo renderuje wire, ukoliko viewport ne može da potera real time preview. Neznam u čemu radiš, al sam siguran da negde ima neki editor kriva koje si pomenuo da su linearne. Igraj se s tim. Verovatno ćeš morati i da mrduckaš pozicije keyframeova. Lepo ti kažu da je potreban određeni foundation u drugim oblastima pre nego kreneš u z-animaciju, al ko to da posluša. Ni sam nisam dobar animator pa se ipak zezam ponekad. Posebna radost su upravo te krive, (u track view-u u Maxu) i kontroleri koje asignuješ. TIP. Kako je linearna animacija beživotna posebno kad se s njom uradi neki onako, prirodan karakter, tako je opet zgodna za robota, jer eto.. robot je robot i upravo je njegov pokret prepoznatljiv po ukočenosti. Kako i šta sad? Svi će ti reći izbegni linearno, a robot se upravo tako ponaša. Poenta je dodati malo easing in u pokretu, i secondary motion jer robot je krut pa se malo zaljulja po inerciji kad napravi brz pokret. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 26, 2005 Author Report Share Posted August 26, 2005 ma znam bre da podesavam krive :))) nego nemam osecaajjj .... kapiras ?: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 Uzmi i radi lopticu. Dok je ne uradis kako treba, ne mrdaj dalje. Tako ces steci osecaj. Feel the force. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 ^bash to. bouncing ball je vezba sa kojom generacije animatora pochinju - *sa razlogom*. uzmi zapishi svih 12 osnovnih principa animacije i pochni sa jednim po jednim, naravno primenjujuci ih na lopticu. timing, slow in/out, arcs, squash&stretch pa vozi dalje. to shto mislish da nemash 'osecaj' je samo zbog prevelikih ochekivanja koje imash od samog sebe u startu. pochni lagano i temeljno pa cesh videti koliko 'nemash osecaja' za jedno mesec dana. ;) samo napred i keep it simple stupid. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 28, 2005 Author Report Share Posted August 28, 2005 dobro diobro... ajde mi vi zadajete zadatak sa lopticom na svaka 2 dana mzoe ? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Uradi prvo lopticu koja je zadatak na ovom forumu. Onda uradi jednu tesku, pa lganu, pa gumenu pa plasticnu, pa ping-pong, pa basket, pa tenis lopticu, pa gvoydenu kuglu, pa gumena loptica udara u gvozdenu, pa gvozdena u plasticnu, pa sve te loptice se odbijaju o prepreke, pa upadaju u rupe, odbijaju se od zid, pa bilijarski sto sa kuglama, pa jajaste lopte.... uf... pa onda sqash i strch, pa anticipacija, pa tajming, pa..... oh ................ covece.... ako se ti setis neke kombinacije, napisi, nemogu svega da se setim.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 28, 2005 Author Report Share Posted August 28, 2005 uradio sam ovu sto je bila zadatak... znachi ostalo mi je tachno josh 983 loptica :D ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
babybottle Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 uradio sam ovu sto je bila zadatak... znachi ostalo mi je tachno josh 983 loptica :D ... <{POST_SNAPBACK}> Jeb' ga. Niko nije rekao da ce da bude lako... ...some of you may die, but that's the sacrifice I'm willing to make. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted August 29, 2005 Report Share Posted August 29, 2005 hahaha shrek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts