Jump to content

Recommended Posts

Posted

evo kao što naslov kaže, napravite deo DZ za strip.

Nekog sam mišljenja da će vremenom taj deo postati jako aktivan...stripovi se vraćaju u našu kulturu polako ali sigurno a nije ni malo nas koji smo sa njima odrastali.

pozdrav

Posted

Pitanje je da li ima dovoljno ljudi koji se bave stripom kako postojao odvojeni forum za tu tematiku. Dakle strip se može svrstati u nekom najširem mogućem smislu u ilustracije, tako da onog momenta kada se bude pojavila kritična masa tema vezanih za strip u ilustracijama, otvorićemo novi podforum. To je do sada bila praksa koja se najbolje pokazala. Grešili smo nekada i na inicijativu nekoliko članova otvarali nove podforume koji su nakon početnog entuzijazma dotične nekolicine umirali.

Posted

hm hmm..pa ne bih bas strip stavio u kategoriju ilustracije jer on to i nije i nema veze sa lilustracijom...!!! to su sasvim dve razlicite kategorije, ali su usko povezane u svom egzistiranju zbog vrlo slicnog izraza , kakao tehnickog tako i narativnog.

Verujem da ima sasvim dovoljno ljudi koje strip i sve oko toga interesuje, i zaista je nepravedno zapostavljen na Zoni.

Btw...svako ko se bavi bilo kakvom vrstom umetnosti, bilo tradicionalnom ili primenjenom, trebao(la) bi da cita stripove, oni ne pripadaju samo deci...ne zaboravimo, stripovi su jedan vrlo bitan deo savrremene kulture u svetu...a i balkan ima decenijama dugu tradiciju stripa.

sve su to dovoljni razlozi da postoji podforum za strip na Zoni. nema potreba da se to dovodi u pitanje ..:))

pozdrav

Posted

a na osnovu cega ce moderatori imati informaciu o dovoljnom broju zainteresovanih i kolika je to "kriticna masa" da bi se "desio" podforum o stripu a Zoni...???

i dalje smatram da je strip bespotrebno izostavljen sa Zone...

Posted

Imaće informaciju, ne brini. :)

Ako je strip već izostavljen sa Zone to su mogli da urade samo članovi. Niko ne brani da postoje strip teme, štaviše, to je poželjno. Ali, pošto je već tako veliko interesovanje pitanje je samo zašto ih onda nema? Kad takvih tema konstantno bude priličan broj onda se otvori podforum i sve je ok. Ali, neće se otvoriti podforum samo zato što to tri člana žele - ne zato što ne želimo da im ispunimo želju već zato što to nema smisla. Ne radi se tako.

Posted

@ creaton (i svi ostali zainteresovani za stripove)

Ne mogu da se složim da je strip zapostavljen na Dizajnzoni. Tačno da se nije nešto mnogo strip tema pojavilo, ali ne verujem da je to samo zbog toga što ne postoji rubrika sa tim imenom.

Imam predlog: Dok ne dobijete sopstvenu „kancelariju” slobodno počnite masovnije da se okupljate na ilustracijama. Vremenom će se možda ta rubrika preimenovati u ... i stripovi ili će stripovi dobiti svoje posebno mesto.

Iskreno, kao neko ko je odrastao na stripovima zaista bi mi bilo drago da strip češće viđam na stranicama foruma.

Posted

Samo jedan (verovatno suvisan) komentar! Onaj ko bi da cita stripove dosta toga ce naci u trafikama i knjizarama, a onaj ko se bavi profesionalno stripom, taj nema vremena da se bavi DZ! Naravoucenije: sumnjam u uspeh ove inicijative! (mada mi je zao zbog toga). Poz!

Posted

Zeko nemoj tako. Ovde ima puno profesionalaca iz raznih oblasti. Jel to znači da niko od njih (a ljudi zarađuju za hleb i preko istog) ima vremena na bacanje? Uvek se ima 10-ak minuta dnevno da se baci pogled na par tema koje te zanimaju.

Posted

Neće sigurno zbog toga što se izjašnjavate da hoćete strip forum, već isključivo na osnovu broja tema i postova iz te oblasti. Tako je bilo sa svakim forumom, pa ni strip neće biti izuzetak.

Posted
Zeko nemoj tako. Ovde ima puno profesionalaca iz raznih oblasti. Jel to znači da niko od njih (a ljudi zarađuju za hleb i preko istog) ima vremena na bacanje? Uvek se ima 10-ak minuta dnevno da se baci pogled na par tema koje te zanimaju.

Ok vidim da si me pogresno shvatio pa da pojasnim...

Mislim da je strip po formi prilicno nezgrapan za prikazivanje na forumu (izuzimajuci cisto digitalne radove) i to cisto iz tehnickih razloga - velike table originala (A3+), nezgodno skenirati zbog velicine...). Htedoh reci da ako neko zeli da pokaze makar 1 tablu stripa, to zahteva prilicno angazovanja samog autora da bi prebacio strip u el.oblik. To je bio smisao mog (verovatno suvisanog) komentara ali sam upotrebio nezgrapnu metaforu - bacanje vremena. Sto se toga tice trosim spomenutih 10-ak min. vremena (cesto i mnogo vise) vec par godina tako da... Ako je zazvucalo malo zlurado, onda sorry, nije bila namera. Sta vise, i sam sam hteo da potegnem slicnu inicijativu pre izvesnog vremena ali sam shvatio da su sanse male..

Posted
onaj ko se bavi profesionalno stripom, taj nema vremena da se bavi DZ!

Chika Zeko, (uz 100 kila respekta) moram ti reci - Ne dolaze samo dundjeri na Zonu.

Tako mi bubnjeva Darkvuda, ima ovde 'ebeno talentovanih ljudova. :)

Ispred mene pukla DizajnZona. Pogled mi shvlja i primetim ---> STRIP FORUM!!! <---

Privukla me tema i ushao sam --> prvi put u zivotu <-- u ovaj deo foruma. Ima li potrebe da pricham/pishem koliko zelim STRIP FORUM ?:)

Ipak, zivot je okrutna za'ebancija. Zelje su jedno, a realnost neshto drugo. :(

Posted

E neka si mi rek'o.. i treba! Ali ipak nekako imam utisak da mlada (i talentovana) generacija dolazi i odlazi... Pojave se na kratko, iskenj..u odje gomilu talenta i odu svojim putem. Surova mashina ih proguta i samo ponekad blago podrigne... :) Ne zanm to je normalno po meni. Kad se ustolice, steknu pozicije (ili ne) negde, u nekoj agenciji, studiju... vratice se ovamo. Nadam se. Mi smo tu, cekamo..

Posted

Ја сам ЗА стрип форум, али немам ништа против предлога админа да се иде корак-по-корак. Нека за почетак буде под илустрацијама или слично, па ћемо видети колико нас реално има, а ако нас буде било онолико колико мислимо да нас има, онда ћемо добити већи простор (тако су макар обећали пред Изборе :D ). Боље да идемо полако без прескакања, даље ћемо стићи.

А са друге стране, ако не може форум, онда дај-шта-даш, само да се закотрља. :)