Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne mogu da verujem da u flashu nece da radi target="_main"

tj da kad hocu da mi se otvori neki starna u drugomfrejmu ono nece nego ga otvara u novoj strani.

probao sam i sa target="_main" i sa target="main" i nece :blink:

Nemoguce da neki sh program u kojem sam radio prethodni meni to podrzava a da flash mx 2004 ne podrzava.

Verovatno moze samo ja ne znam kako moze li ko da mi pomogne?

Posted
Ne mogu da verujem da u flashu nece da radi target="_main"

tj da kad hocu da mi se otvori neki starna u drugomfrejmu ono nece nego ga otvara u novoj strani.

probao sam i sa target="_main" i sa target="main" i nece :blink:

Nemoguce da neki sh program u kojem sam radio prethodni meni to podrzava a da flash mx 2004 ne podrzava.

Verovatno moze samo ja ne znam kako moze li ko da mi pomogne?

ne postoji ništa što bi se eventualno zvalo main ili _main. verovatno si mislio na _self za isti prozor ili na _blank za novi! mada, to nema nikakve veze sa menijem koji spominješ u zadnjoj rečenici...

Posted

imam dva frejma>>> jedan se zove top drugi main

U top frejmu je meni uradjen u flash i hocu da kad se klikne na neku dugme da se otvara strana u fjejmu main.

To obicno ide sa target="_main" ali to u flashu ne radi tako.

A u programu Selecto Flash Desinger u kojem sam radio prethodni meni to sve funkcionise bez problema.

Mozete to videti na www.zodumil.net/start/

Taj meni je radjen u tom programu, ali sad sam nasao extra dugmad za flash i hocu da onaj meni uradim u flashu ali nece da mi otvara stranice u donjem frameu.Zasto?

Posted

e pa jeste ali u symbol buton ne moze da se upisuje action script, znaci moram prethodno na konvertujem u symbol clip pa tek onda.

videcu ali tesko da cu se ja u tome snaci :(

Posted

moze i u button i u movie clip da se upisuje AS

probaj ono sto je G rekao u 4. poruci ako nemozes da se snadjes salji mail i reci samo koje imeframe-a da stavim

Posted

Ewo tacno da covek ne poveruje, ova kombinacija ladno radi

T0_-1_589658.jpg

uneo sam u ovaj prvi kejframe ovako

T0_-1_589659.jpg

i sad ladno radi (mora da kad sam onda isprobavao da mi je bio kesirao stari flash), samo ima problem sto nece da prikaze animacuju dugmeta jer je

ovaj text preko njega i zbog toga ne moze. Pokusao sam da to resim ovako

T0_-1_589661.jpg

tj. na down sam napravio novi kejframe i samo tu upisao link a na onom prvom ostavio prazno da bi moglo da prikaze animaciju dugmeta, ali onda nece da linkuje.

Kako bi moglo da se izbegne to da slova sprecavaju animaciju?

Posted

100% je fora da ne treba ovakav keyframe nego neki prepolovljen gde je tacka ispo crtice , ali ja ne znam kako da napravim takav keyframe :?

Posted
100% je fora da ne treba ovakav keyframe nego neki prepolovljen gde je tacka ispo crtice , ali ja ne znam kako da napravim takav keyframe :?

Say what?

Posted

au brateee... loop cukni taj F1 button pa nadji u helpu pravljenje dugmica, ovo shto ti radish ti nakako nece poleteti. sve si naopako skapirao.

Posted

@loop: Pre nego postavis neko pitanje, najpre pogledaj u Flash Help-u pa tek ako tamo ne nadjes odgovor onda postavi pitanje ovde. Mislim, ovo sto ti pitas je osnova osnova i zaista nije primerno pitati koliko je 2+2.

Posted

ok

necu vas smarati vise nego cu da zabatalim ja ovaj flash i da probam sa nekim jednostavnijim programima.

hvala u svakom slucaju

pozz

P.S. samo da dodam da mi onda nije htalo da radi jer mi je bio kesirao onaj prethodni flash, pa sam ja mislio da ni ovaj nece.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...