radoman2 Posted August 18, 2005 Report Posted August 18, 2005 Uveo sam xml bazu koja se prikazuje u text polju, i sve to lepo sljaka ali sad mi treba da po pritisku na proizvod moze da se desi neka funkcija. http://www.mediaart.co.yu/temp/katalog.swf i da jos jedan problem :), u katalogu imam 844 proizvoda a flash mi izlista manje od 800, tako da mi nedostaju podaci za zvucnike i deo wireless-a. Koji bi mogao da bude problem? poz
the Posted August 19, 2005 Report Posted August 19, 2005 ako ćeš koristiti akciju iz tekst polja, onda ti treba Dodaj u korpu tag i naravno, html txt polje. što se gutanja dela xml-a tiče, verovatno imaš neku sintaksnu grešku u xml-u pa ne parsira dobro.
radoman2 Posted August 19, 2005 Author Report Posted August 19, 2005 ako ćeš koristiti akciju iz tekst polja, onda ti treba <a href=\"asfunction:mojaFunkcija,parametar\">Dodaj u korpu</a> tag i naravno, html txt polje. <{POST_SNAPBACK}> objasni mi ovo malo bolje, ocu recimo pritiskom na tekst "Dodaj u korpu"da uradi trace("proba") Jel moze to uopste?!
the Posted August 19, 2005 Report Posted August 19, 2005 objasni mi ovo malo bolje, ocu recimo pritiskom na tekst "Dodaj u korpu"da uradi trace("proba") Jel moze to uopste?! Pa zar nisam napisao? U tvom tekst polju, umesto "Dodaj u korpu" teksta, stavljaš Dodaj u korpu. Umesto "parametar" ubacuješ već neku vrednost iz xml-a po kojoj definišeš koji je proizvod u pitanju, njegov id ili šta već... I onda samo definišeš tu funkciju koju bi pozvao i šta ona radi... function mojaFunkcija(proizvodId) { trace("u korpu je ubačen ",proizvodId," proizvod") } yo?
radoman2 Posted August 19, 2005 Author Report Posted August 19, 2005 Ti si legenda, hvala ti zauvek. Imas od mene pivo u svako doba!!! :D
radoman2 Posted August 19, 2005 Author Report Posted August 19, 2005 Jos nesto; kako da umesto tog parametra stavim xmlConnector.firstChild.childNodes ili tako nesto i da radi?
Jee Posted August 20, 2005 Report Posted August 20, 2005 ...a ponekad bi i mogao da NEpreskacem citanje postova... :huh:
the Posted August 20, 2005 Report Posted August 20, 2005 pa to što želiš da ti se izvrši napiši unutar funkcije! recimo xmlConnector.firstChild.childNodes, šta god to bilo...
radoman2 Posted August 20, 2005 Author Report Posted August 20, 2005 skontao sam kako ide! hvala edit: jel moze da bude vise parametara? ako sam ovako napisao: izabrani_proizvod.htmlText += artikal+"<a href=\"asfunction:dodaj,"+model+"\"> Dodaj u korpu!</a> kako dodajem jos jedan parametar npr. cena?
Jee Posted August 21, 2005 Report Posted August 21, 2005 ako sam te dobro razumeo: izabrani_proizvod.htmlText = artikal+" Dodaj u korpu! izabrani_proizvod.htmlText += artikal+" Dodaj u korpu!
the Posted August 21, 2005 Report Posted August 21, 2005 kako dodajem jos jedan parametar npr. cena? spoji sve u jedan string, znači: parametar = xml.tra.la.la.artikal + "," + xml.tra.la.la.cena; onda lepo u samoj funkciji koju pozivaš napišeš: var niz:Array = parametar.split(",") artikal = Number(niz[0]); cena = Number(niz[1]);
radoman2 Posted August 21, 2005 Author Report Posted August 21, 2005 Hvla the na odgovoru, ali uspeo sam sve da resim pomocu jednog parametra, samo je trebalo odspavati malo :) aj uzdravlje
Recommended Posts