dranemk Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 Pozdrav. Ovo mi je jedini automobil kome nisam dodelio materijale kada sam ga uradio, a napravio sam ga jos krajem prosle godine, pa reko da probam u Vrayu. Model je star desetak meseci i uradjen je za 11 dana tako sto sam miksovao printove m3 i regularnog kabrioleta pa ima dosta nedostataka pogotovo u unutrasnjosti koja je bila manje vazna. Koristio sam tri vray svetla a model je stavljen na ravnu plocu. gama je 1.6 , Catmul Room , Iradiance map high , AA je mislim 1 i 4. Max2009 i Vray1.5SP2 i XP64. Vreme rendera 3,5-4 sata. Ne znam sta jos treba da dodam. Dobro bi mi dosle kritike i predlozi, a za osvetljenje i podesavanja pogotovo. Hvala unapred
GOKSIMASTER Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 Bravo , svaka cast , mozda gume i sedista da budu za dlaku tamnije mada mozda je to i do mog monitora nijanse su u pitanju. Nego jel mozes da okacis wire ( mozda da ga uklopis sa ovim renderom :))
GISHKA Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 E nemoj da se foliras,kao nije nesto,ovo-ono, :D utegao si ga ,svaka ti cast. Meni se svidja diskretan odsjaj i celokupni render,jedino mozda da ubacis i neko svetlo/light plane da popuni "prazninu " na boku automobila.I daj neki render sa malo zivljim bojama,da se oseti energy-ipak je to BMW. Pozdrav
nex999 Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 Sjajno.Nemam zamerki nikakvih, osim da malo pojacas sampling, ima aliasinga po spojevima.
dranemk Posted August 8, 2008 Author Report Posted August 8, 2008 Bravo , svaka cast , mozda gume i sedista da budu za dlaku tamnije mada mozda je to i do mog monitora nijanse su u pitanju. Nego jel mozes da okacis wire ( mozda da ga uklopis sa ovim renderom :)) Kako se renderuje wire u maxu? Evo iz viewporta dok to ne uradim
Ji 4Tze Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 1. Napravi vRay materijal, bele boje (ne skroz, RGB=220 recimo), stavi mu vRayEdgesTex mapu u diffuse slot, boja crna, 1 pixel recimo, ili pola cm za world (ovo zavisi od setup-a scene). - To će crtati linije po vidljivim ivicama na svim objektima. *crne linije 2. U Enviroment dole, Atmosphere Effects, dodaj vRayToon sa drugom merom, ja obično stavljam veće - To će crtati liniju silueta objekata, spojeva, tj. gde god je različit objekat, materijal ID ... nisam baš siguran šta tačno odvaja, pogledaj Help za vRay. *crvene linije Možeš svakakve kombinacije, za čist linijski wire crtež, stavi beli background, isključi GI i override materijal nek bude vRayLight materijal sa tom edge texturom, crnom. npr.
dranemk Posted August 8, 2008 Author Report Posted August 8, 2008 E nemoj da se foliras,kao nije nesto,ovo-ono, :D utegao si ga ,svaka ti cast. Meni se svidja diskretan odsjaj i celokupni render,jedino mozda da ubacis i neko svetlo/light plane da popuni "prazninu " na boku automobila.I daj neki render sa malo zivljim bojama,da se oseti energy-ipak je to BMW. Pozdrav Ne foliram. Unutrasnjost je uradjena na brzinu, nema instrument table, sedista su sbrzana, i nema jos brdo detalja koje sam morao da preskocim. Sa koje strane da postavim light plane(vec ima jedno vray svetlo sa njegove desne strane) i jel mi trebaju neka posebna podesavanja za to svetlo? Koja boja mislis da ide bolje uz ovaj automobil? Ja sam nasao samo crveni, sivi i beli M3. Sjajno.Nemam zamerki nikakvih, osim da malo pojacas sampling, ima aliasinga po spojevima. Ima, ali nisam znao do cega je. Koje je to podesavanje? Jel menjam anialising filter ili min max rate ispod toga. Koliko se uvecava vreme rendera ako ga povecam? Jel puno ovo 4 sata renderovanja za Vray?
nex999 Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 Aha, pojacas za pocetak min rate.Mozda ti neko preporuci i dobar AA filter, ja ne eksperimentisem puno s time.Inace, ne znam kakvu masinu imas, ali i ovih 4 sata je bas puno za ovakvu scenu, bar meni... I da, povecace se vreme rendera, jbg. Ovo sto rece Ji je dobra fora (kombinacija sa toon-om), moracu to da zapamtim :)
dranemk Posted August 8, 2008 Author Report Posted August 8, 2008 1. Napravi vRay materijal, bele boje (ne skroz, RGB=220 recimo), stavi mu vRayEdgesTex mapu u diffuse slot, boja crna, 1 pixel recimo, ili pola cm za world (ovo zavisi od setup-a scene). - To će crtati linije po vidljivim ivicama na svim objektima. 2. U Enviroment dole, Atmosphere Effects, dodaj vRayToon sa drugom merom, ja obično stavljam veće - To će crtati liniju silueta objekata, spojeva, tj. gde god je različit objekat, materijal ID ... nisam baš siguran šta tačno odvaja, pogledaj Help za vRay. Možeš svakakve kombinacije, za čist linijski wire crtež, stavi beli background, isključi GI i override materijal nek bude vRayLight materijal sa tom edge texturom, crnom. npr. Hvala ti Ji 4Tze za ovo, probacu. Aha, pojacas za pocetak min rate.Mozda ti neko preporuci i dobar AA filter, ja ne eksperimentisem puno s time.Inace, ne znam kakvu masinu imas, ali i ovih 4 sata je bas puno za ovakvu scenu, bar meni... I da, povecace se vreme rendera, jbg. Ovo sto rece Ji je dobra fora (kombinacija sa toon-om), moracu to da zapamtim :) Model ima 2,7 miliona trouglova a sto se tice masine imam slicno kao ti iz 3dsMAX VIEWPORT BENCHMARK posta(quad6600 3GHz, 4gb mem i XP64) samo manji klok i drugi OS. Mozda sam nesto pogresno postavio u Maxu ili Vrayu?
nex999 Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 Jbg, ne znam...sve zavisi od licnih afiniteta, da tako kazem.Onaj Barricade mustang koji sam radio se renderovao oko (sat i po do dva koliko se secam) na single core atlonu.I obicno idem da mi renderi ne idu vise od dva sata. Na ovakvim stvarima najvise vremena zahtevaju reflection glossiness i njihove "subdivs" u material editoru.Zatim i refract faktor i njihove "subdivs"... Pa onda i render.Eksperimentisi sa light cache-om i pocni od medium za irradiance mapu, pa uporedi rezultate. Mada, odmah da ti kazem, render i materijali ti super izgledaju ovakvi kakvi su i vise sam u fazonu "nista ja ne bi diro" :) ,samo pojacaj antialiasing i nek se renda koliko 'oce.Vredi ;)
GISHKA Posted August 8, 2008 Report Posted August 8, 2008 >>Ne foliram. Unutrasnjost je uradjena na brzinu, nema instrument table, sedista su sbrzana, i nema jos brdo detalja koje sam morao da preskocim.<< Ma razumem druze,al u 3D-u ti je pravilo da ako se ne vidi onda i ne mora da ga ima.Iz ovog ugla sve je extra i na svom mestu.Niko i (fizicki) ne moze da postavi svaki moguci detalj i uglavnom nema ni svrhe.Cak i ako je model za prodaju,retko ko modeluje sve vec koriste mape. >>Sa koje strane da postavim light plane(vec ima jedno vray svetlo sa njegove desne strane) i jel mi trebaju neka posebna podesavanja za to svetlo?<< Pa isto sa te strane koja se vidi,ako se ne varam,to se u fotografiji (kada snimaju u studiju pa vidis one reflekore sto biju u one bela platna (ili sta su vec :huh: ) -dakle to se zove "fill light" a sluzi bas za to da popuni prazninu na povrsi refleksijama i ucini je zanimljivijom za oko.Ne znam u Vray-ju ali u Mray-u jse uglavnom stavi plane uglavnom kvadratna ,zada joj se output vrednost ali stavis je da ne utice na diffuse ,samo specular,to jest na odsjaj.Zavisi od scene,malo moras experimentisati sa velicinim i vrednoscu output-a ali vredi. Ili jos bolje pogledaj neki tut kao npr ovaj http://www.3dm3.com/tutorials/vray_render_studio/ doduse ovde koliko vidim nisu u pitanju planes vec Vray lights kvadratnog oblika ali isti princip-obrati paznju na onaj odsjaj koji ide skoro preko celog auta sa gornje strane,e tako nesto i tebi treba sa strane :) >> Koja boja mislis da ide bolje uz ovaj automobil? Ja sam nasao samo crveni, sivi i beli M3. << Ovde si me stvarno zbunio :blink: ,pa sta ako si video samo crveni,sivi i beli?Mislis da ne postoje u drugoj boji,misssim cak i da ne postoje,jel neko zabranio da se radi u drugim bojama i experimentise,? Teraj bre,gle kakav model,a to je sad najsladji deo da mu dodajes felne,boje,osvetljenje,malo DOF filter itd. Btw,el si video kombinaciju na M5 AC Schitzer izdanje,ona karbon crna i ona otrovno narandzasta,primera ima milion,gre'ota da ostane samo tako u jednoj boji i zavrsio si sa njim ;)
dranemk Posted August 11, 2008 Author Report Posted August 11, 2008 Sredio sam gume, nalepio wire, potamnio sedista, stavio drugu boju, sredio malo unutrasnjost, pojacao min rate AA i evo ga rezultat. GOKSIMASTER jesi mislio ovako nesto? Ji 4Tze Nisam uspeo da dobijem zicani model koji si ti postavio nego sam dobio gustu zicu kao na slici gore, pa sam uradio peske slikanjem radnog prozora i uklapanjem. Ova mi se vise svidja od guste zice, nekako je preglednije ali je zato netacno uklopljeno i AA je uzasan do j. GISHKA Ne zelim bas da ga uradim da izgleda sareno i jako upadljivih boja, nekako mu ne stoji(bar mi se tako cini). To nekako vise pristaje tuniranim modelima. Evo varijante sa crvenom bojom, a probacu mozda i sa zuto-karbon kombinacijom. Probao sam studio setup koji si mi dao i mislim da sam nesto pogresio jer mi baca jako svetlo ili mi nije dobra car paint materijal ili ... ne znam jos uvek sta je problem. nex999 Pojacao sam min rate AA i mislim da bi moglo jos. Saznao sam zasto je dugo renderovao. Bio je postavljen brute force tamo kod iradiance mape cini mi se. Kada sam stavio light cache odmah je prepolovio render time(a i bilo je dosta visokih brojeva na reflection i refraction glossiness subdivs). Pravio mi je probleme ovaj car paint. Nikako nism uspeo da dobijem vernu boju koju mogu da menjam "lako". Skinuo sam par materijala, malo sam i sam cackao i jos uvek nisam uspeo da se snadjem. Ima dobrih materijala na netu ali kad ja kao pocetnik odlucim da promenim boju moram da se us.... dok je ne namestim(7 fall off-ova,3 blenda i 2 shellaca i sl). Mada i u Mayi je slicno. Jel u Maxu ima nesto kao hypershade prozor gde se vidi mreza jednog shadera? Hvala svima na pomoci
Recommended Posts