achro Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Primarijus doktor fotografskih nauka Srđan ''Abdee'' Abdijević prvi u Srbiji prikazuje najnoviji DSLR NIKON D700 FX! POGLEDAJTE CEO TEST Uživajte.. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
radica1 Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Sta reci.... Fenomenalna masina,jako lep prikaz i,ocekivano, odlicne fotografije koje oplemenjuju tekst. Za sada je veci problem nedostatak game kvalitetnih objektiva za veliki senzor ali ce nikon i tu liniju uskoro morati da osvezi tako da korisnici noinka imaju svetlu buducnost. U svakom slucaju ,masine sve bolje,konkurencija ne spava a odgovor iz suprotnog tabora stize verovatno vrlo brzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RamOne Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Aaaaaaaa ali prva fotka sjajna, Abdee smenjuje Doktora :D Sjajan review ;) prijalo je citati i gledati fotke! Link to comment Share on other sites More sharing options...
drx Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 mislim najbolji review koji sam procitao! with style Link to comment Share on other sites More sharing options...
kameni Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Respect druze urednice, jako dobar i kvalitetan test okrenut fotografima... :) Iskoristio bih priliku i da pohvalim celokupan Vas rad na ovom forumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artintact Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Brate otkinio si :D Mega respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoneHead Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Ako moz`te da popravite text na petoj strani... cini mi se da nesto fali. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMomcil Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Ma kakav D700, ja gledao fotke :D. Zaista dlične fotke Srđane, a i tekst je vrlo zanimljiv za čitanje, dopada mi se. Mnoštvo infromacija takođe. Skretanje pažnje: 5. strana: Tekst "Ako neki objektiv odbija da se ponaša onako kako mu dolikuje, ne mora da ide u popravni dom tj. servis već je dovoljno" se naglo prekida pre slike, nema nastavka. Mislim da si mogao da odabereš neke srećnije motive za poređenje šuma unutra. Sa više finih detalja. Nego, jer postoji mogućnost da je nešto pomešano kod kropova raznih NR podešavanja, meni onaj sa OFF deluje najmutnije? A možda je do Opere.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s2raw Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 5. strana: Tekst "Ako neki objektiv odbija da se ponaša onako kako mu dolikuje, ne mora da ide u popravni dom tj. servis već je dovoljno" se naglo prekida pre slike, nema nastavka. ... AF fine tuning (do 20 objektiva). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nebojša Milanović Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Čestitka Abdee, ovim si i mene iznenadio :) Verujem je ovo tvoj najbolji test do sada, vidi se da si se potrudio Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada_kos Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Abdee se izgleda toliko odusevio aparatom da je potpuno odustao od svog duhovitog pristupa pisanju teksta. I mene je iznenadio svojim "oficijelnim" pristupom :) Dopada mi se prikaz, posebno fotografije. Cestitke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosha.bg Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Samo da prijavim 2 greske: 4 strana: Autofokusni sistem sistem u D700 6 strana: Kada je pre izvesnog vremena Niko izbacio D3 i D300 Poz. Gosha Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Eh, pročitah test u dahu + što su extra fotke! Šta me fascinira? To što jedan ovakav lik-umetnik ima volje da se bakće i objašnjava nama pacerima kako, šta, zašto... Ima ovde jakih profi-faca kojima je to zadnja rupa na sviraljci. Neće čak ni da bace neku fotku na uvid (i ne moraju). Pretvorili se u €, pardon $. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeepBlue Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Dobar tekst. Vise mi se dopao stil iz prethodnog teksta, ali dobro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istankov Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Dobar prikaz fotoaparata! Ocekivao sam mnoooogo više fotografija. Verovatno slede u dodatku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milomir Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Mozda bi zaključak bio: If you can, get it! :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deda Bole Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 E ovako .. molim zadržite komentare na sam test. Sve dalje od toga, najsmislenije je da se skoči do tehnika pa da se tamo priča - vinjetiranje ili ne objektiva, nagađanje o aparatu i tako to. db Link to comment Share on other sites More sharing options...
birgitfoto Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Ја сам написао "Лепо", и то је обрисано без икаквог образложења, тако да Абди никад не сазна моје мишљење о његовом тесту. Не знам зашто је то урађено када је тест заиста добар, апарат такође? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeepBlue Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Evo da se vratimo na temu. Ja i dalje mislim da je prava steta sto ove tekstove ne objavljujete i na engleskom jeziku. Bavite se i tehnikalijama, koje svi i citaju, ali i unosite "ono malo duse" u te testove. Mislim da bi to bilo prilicno citano. Koliko znam, ovo je medju prvim testovima ovog aparata uopste koji su se pojavili na netu i zasigurno bi stranica bila prilicno posecena. Kada se na to jos doda da je aparat testiran na EXIT-u, a to nije bas festival u Jajincima, moja poenta je jasna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deda Bole Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Ја сам написао "Лепо", и то је обрисано без икаквог образложења, тако да Абди никад не сазна моје мишљење о његовом тесту. Не знам зашто је то урађено када је тест заиста добар, апарат такође? Abdee, u pauzama otvaranja prostorno-vremenskog kontinuuma, uvek zna šta se dešava na Zoni i pored, tako da ne brini. Ne vidim zašto je teško malo detaljnije obrazložiti svoju poruku. A za brisanje bez napomene, molim uvaži moje izvinjenje. db PS: što ne znači da i daljnje poruke tipa "+, lepo, sviđa mi se ..." neće nestajati ... db Link to comment Share on other sites More sharing options...
birgitfoto Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Нисам особа која пише плус минус коментаре, и ако осјетим да је потребно увијек образложим своје мишљење. Наравно некада је дегутантно написати чисту истину, као кад би некој лијепој дјевојци на улици или чак у великој интими рекао, мала/драга лијепа си, имаш дупе за 5+. Боље је бити тактичан и скроман, уз одређену дозу њежности. Тако је и овдје био случај. Мени се прије свега допада научни приступ овом тесту и то што је Абди отишао корак даље, или боље да кажем степеник више, од свих досадашњих тестера и врхунских познаваоца технике, те овај тест урадио као примаријус доктор фотографских наука са посебним акцентом на реалну упутребљивост апарата, зачињену серијом жанровски различитих фотографија. Да сам у почетку написао све ово, сигурно би ме оптужили за скретање са теме. Зато је једно слатко "Лепо" било више него довољно. Дуго се чекало на овако нешто, можда и превише, али сасвим је сигурно да због тога долази вријеме слично оном када су се квалитетни филмаши спустили у народ. Жао ми је једино ако не лежи у руци баш најбоље јер од машине овог калибра то се очекује. Све остало је на очекиваном, бар за мене, јер ниједног тренутка нисам сумњао у квалитет ове машине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxer Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 E, što mi neko nije reko za ovo :D ... tek sad videh vest-test i moram reći: "dr.Abdijeviću svaka čast" test je pravo zadovoljstvo čitati a dosetke i šaljivi komentari su legli "ko budali šamar" :lol: ... EXTRA ! P.S. Sledeći put stavi pored maske i hiruške rukavice ... da bude kompletan dramski efekat, bez šale - stvarno to mislim: kao fotka ti ga držiš u rukama (sa rukavicama) i unosiš ga u objektiv tj. prema nama, ko da pokazuješ neko novorođenče ili upravo izvađenog 8.putnika :P ... kopčaš na kakav sam kadar mislio :) P.P.S. Sad mi pade još jedna frcokla: mogla bi i jedna "prsata" med.sestra da ti u tom trenutku tapka gazom znoj sa čela ... e to bi bila prava najava ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abdee Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Maxeru, brate, tu masku nisam nosio iz zajebancije vec zbog cinjenice da je koncentracija prasine u vazduhu bila tolika da sam u plucima i nosu kuci svaki dan donosio dovoljno zemlje za industrijski uzgoj ljubicica. :) Evo jedan portret: Primarijus doktor fotografskih nauka i primenjene ginekologije Dimitrije Dz. Ostojic Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxer Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 :lol: Niko na radiju (B92 i RTS) nije ukazao na ovu "sitnicu" ... eto šta je selektivno plasirana istina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusko Popov Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 trebalo je na sajtu EXIT festivala da pise kao zanimljivost kako ce na tom festivalu prvi put u zemlji biti koristen Nikon D700, jedan sigurno i to od strane eminentnog domaceg fotografa Srdjana Abdijevica a mozda i jos neki od strane mnogih gostijucih novinara iz inostranstva :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts