Jump to content

PRVI U SRBIJI - NIKON D700

achro

Recommended Posts

Sta reci....

Fenomenalna masina,jako lep prikaz i,ocekivano, odlicne fotografije koje oplemenjuju tekst.

Za sada je veci problem nedostatak game kvalitetnih objektiva za veliki senzor ali ce nikon i tu liniju uskoro morati da osvezi tako da korisnici noinka imaju svetlu buducnost.

U svakom slucaju ,masine sve bolje,konkurencija ne spava a odgovor iz suprotnog tabora stize verovatno vrlo brzo.

Ma kakav D700, ja gledao fotke :D. Zaista dlične fotke Srđane, a i tekst je vrlo zanimljiv za čitanje, dopada mi se. Mnoštvo infromacija takođe.

Skretanje pažnje:

5. strana: Tekst "Ako neki objektiv odbija da se ponaša onako kako mu dolikuje, ne mora da ide u popravni dom tj. servis već je dovoljno" se naglo prekida pre slike, nema nastavka.

Mislim da si mogao da odabereš neke srećnije motive za poređenje šuma unutra. Sa više finih detalja. Nego, jer postoji mogućnost da je nešto pomešano kod kropova raznih NR podešavanja, meni onaj sa OFF deluje najmutnije? A možda je do Opere..

5. strana: Tekst "Ako neki objektiv odbija da se ponaša onako kako mu dolikuje, ne mora da ide u popravni dom tj. servis već je dovoljno" se naglo prekida pre slike, nema nastavka.

... AF fine tuning (do 20 objektiva).

Eh, pročitah test u dahu + što su extra fotke!

Šta me fascinira?

To što jedan ovakav lik-umetnik ima volje da se bakće i objašnjava nama pacerima kako, šta, zašto...

Ima ovde jakih profi-faca kojima je to zadnja rupa na sviraljci. Neće čak ni da bace neku fotku na uvid (i ne moraju). Pretvorili se u €, pardon $.

Ја сам написао "Лепо", и то је обрисано без икаквог образложења, тако да Абди никад не сазна моје мишљење о његовом тесту. Не знам зашто је то урађено када је тест заиста добар, апарат такође?

Evo da se vratimo na temu. Ja i dalje mislim da je prava steta sto ove tekstove ne objavljujete i na engleskom jeziku. Bavite se i tehnikalijama, koje svi i citaju, ali i unosite "ono malo duse" u te testove. Mislim da bi to bilo prilicno citano. Koliko znam, ovo je medju prvim testovima ovog aparata uopste koji su se pojavili na netu i zasigurno bi stranica bila prilicno posecena. Kada se na to jos doda da je aparat testiran na EXIT-u, a to nije bas festival u Jajincima, moja poenta je jasna.

Ја сам написао "Лепо", и то је обрисано без икаквог образложења, тако да Абди никад не сазна моје мишљење о његовом тесту. Не знам зашто је то урађено када је тест заиста добар, апарат такође?

1. Abdee, u pauzama otvaranja prostorno-vremenskog kontinuuma, uvek zna šta se dešava na Zoni i pored, tako da ne brini.
  2. Ne vidim zašto je teško malo detaljnije obrazložiti svoju poruku.
  3. A za brisanje bez napomene, molim uvaži moje izvinjenje.

db

PS: što ne znači da i daljnje poruke tipa "+, lepo, sviđa mi se ..." neće nestajati ...

db

Нисам особа која пише плус минус коментаре, и ако осјетим да је потребно увијек образложим своје мишљење. Наравно некада је дегутантно написати чисту истину, као кад би некој лијепој дјевојци на улици или чак у великој интими рекао, мала/драга лијепа си, имаш дупе за 5+. Боље је бити тактичан и скроман, уз одређену дозу њежности. Тако је и овдје био случај.

D700_html_18aa5b1c.jpg

Мени се прије свега допада научни приступ овом тесту и то што је Абди отишао корак даље, или боље да кажем степеник више, од свих досадашњих тестера и врхунских познаваоца технике, те овај тест урадио као примаријус доктор фотографских наука са посебним акцентом на реалну упутребљивост апарата, зачињену серијом жанровски различитих фотографија.

Да сам у почетку написао све ово, сигурно би ме оптужили за скретање са теме. Зато је једно слатко "Лепо" било више него довољно. Дуго се чекало на овако нешто, можда и превише, али сасвим је сигурно да због тога долази вријеме слично оном када су се квалитетни филмаши спустили у народ. Жао ми је једино ако не лежи у руци баш најбоље јер од машине овог калибра то се очекује. Све остало је на очекиваном, бар за мене, јер ниједног тренутка нисам сумњао у квалитет ове машине.

E, što mi neko nije reko za ovo :D ... tek sad videh vest-test i moram reći: "dr.Abdijeviću svaka čast" test je pravo zadovoljstvo čitati a dosetke i šaljivi komentari su legli "ko budali šamar" :lol: ... EXTRA !

P.S.

Sledeći put stavi pored maske i hiruške rukavice ... da bude kompletan dramski efekat, bez šale - stvarno to mislim: kao fotka ti ga držiš u rukama (sa rukavicama) i unosiš ga u objektiv tj. prema nama, ko da pokazuješ neko novorođenče ili upravo izvađenog 8.putnika :P ... kopčaš na kakav sam kadar mislio :)

P.P.S.

Sad mi pade još jedna frcokla: mogla bi i jedna "prsata" med.sestra da ti u tom trenutku tapka gazom znoj sa čela ... e to bi bila prava najava !

Maxeru, brate, tu masku nisam nosio iz zajebancije vec zbog cinjenice da je koncentracija prasine u vazduhu bila tolika da sam u plucima i nosu kuci svaki dan donosio dovoljno zemlje za industrijski uzgoj ljubicica. :)

Evo jedan portret:

drostojicsmty5.jpg

Primarijus doktor fotografskih nauka i primenjene ginekologije Dimitrije Dz. Ostojic

trebalo je na sajtu EXIT festivala da pise kao zanimljivost kako ce na tom festivalu prvi put u zemlji biti koristen Nikon D700, jedan sigurno i to od strane eminentnog domaceg fotografa Srdjana Abdijevica a mozda i jos neki od strane mnogih gostijucih novinara iz inostranstva :lol:

• Create New...