Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobar test napisan u prepoznatljivom stilu. Cestitam abdee :)

Btw koja su to bolja stakla koja bi isla na 450D? samo prajmovi? Od kvalitetnijih zumova bi sve to izgledalo kao da aparat stoji na objektivu.

Posted

Fin tekst. Usput da skrenem pažnju da je na strani 8 webmasteru pobegao udesno jedan deo teksta (ili se bar meni tako prikazuje), pa je to dosta teško čitati... :)

Posted

volim ovakve reviewe jer pored zezancije ima i stvarno dobrih slikica... iako sad imam strah od ostavljanja komentara glede domacih reviewa...

(nervira me samo dizajn sajta)

Posted

Stvarno jeste dobar tekst. Ja izuzetno pohvaljujem svaki tekst koji nije napisan "tvrdim" jezikom i kada iz teksta moze da se provali da autor zaista i misli ono sto napise (tj. nije napisano samo u svrhu promocije).

Klap, klap!

Posted

"senzor i AF sistem jaaako volu dobre objektive"

... bez toga da se ode u digresiju i problematiku AF sistema na 450d, mislim da bi bilo korisno kad bi se poblize objasnilo koji su to "jaaako dobri objektivi" ??

pozdrav

Posted
Btw koja su to bolja stakla koja bi isla na 450D? samo prajmovi? Od kvalitetnijih zumova bi sve to izgledalo kao da aparat stoji na objektivu.

C 10-22/3.5-4.5, C 17-55/2,8 IS, T 17-50/2.8, T 28-75/2,8, C 24-105/4L, C 70-300 IS (DO) + vrlo zgodna po dzep i bicepse lepeza C dojajnih prajmova svih profila. Frcoklasto je jedino ako se insistira na 2.8 telezumu, ali uz zrtvu pola kile i par cm viska, T i S imaju i za to resenje ako se vec mora.

Pohvale za pisanije i realni presek ovog malog plasticnog zmaja.

Posted

450 D sa ovakvim AF-om ne može nikada da bude zmaj, ali može da da veoma kvalitetan rezultat.

Koristim ga sa nekoliko objektiva, među kojima je 10-22, 24-105 L, 70-200 L, itd. i kada osim fokusa, ubode i WB (jer i u tome zna da šeta), zaista već iz aparata može da isporuči sliku od koje zastaje dah.

Pohvalio bih i vernost ekrana jer se već na njemu kombinacija sa L i sličnim (kao 10-22) objektivom može prepoznati.

Nikon D 300 ne može da da takvu sliku, ali je poenta u tome što D 300 daje daleko veći procenat, ne baš takvih, ali i dalje vrlo kvalitetnih snimaka.

Posted

Ovo vec postaje smesno. Toliko svi okolo trutjaju da nema smisla porediti 2 sustinski razlicita aparata, sa razlicitim ciljnnim grupama, razlicitim namenama... i posle svega toga reci da 450D nije mali plasticni zmaj samo zato sto 2,5x skuplji i veci gvozdeni D300 (koji bdw ima slabiju sliku) ima manji % omasenog fokusa i wb, je stvarno krimikomitragicno :)

Posted

Ne verujem da bi ti bilo baš smešno kada u banalnoj situaciji sa mnoštvom svetla aparat poslednje generacije (bez obzira što je niže, ali ne i najniže klase) sa L objektivom na sebi, omaši fokus toliko da na iole većem formatu sliku učini skoro neupotrebljivom.

Poređenje sa D 300 je napravljeno u smislu pohvale slike 450 D u slučajevima kada potrefi fokus, po bilo čemu drugom, naravno, poređenje nema smisla.

Ako želiš poređenje sa klasom sličnom po ceni, evo ti informacija da mali Nikon D 80 u džep stavlja 450 D po pitanju preciznosti fokusa i shodno tome pouzdanosti rada. I stari 400 D i 30 D su po pitanju preciznosti bolji od njega.

A ti se i dalje divi, pod optimalnim uslovima, nesumnjivo dobroj slici sa 450 D.

Posted

Pa brate, izgleda da je moja greska sto sam sam zalutao medj vrle profesionalce... Archio sam vala 350D skoro godinu dana, na koga je isto bacano drvlje i kamenje u vezi slicnih problema, a ja jednog jedinog trenutka u svom radu i potrebama ne osetih frustraciju i problem ni u najavi, pa tako nesto realno kontam da 450-ica cak i prema kriterijumima "vrsnih foto poznavalaca" ne moze biti valjda gora od 350-ice...

Posted

Vrsni li si ti poznavalac kada pričaš to što pričaš bez da si pipnuo aparat.

Da li treba da ti kažem šta sam ja sve arčio? Svi ovde to znaju, ali to i nije bitno. Bitno je (ili bar ja mislim da je bitno, ako nije izvinjavam se) - da se ljudi ne dovode u zabludu.

Posted

Ne znam da li ta fokus greska ima veze sa zakacenim primjerkom, ali moje iskustvo kaze drugacije. Juce sam presao 1000-iti snimak i nimam ni jedan promasen fokus (osim jedan mojom greskom). Koristim 18-55 (stari kit), 50mm 1.4 i 70-200 2.8, ali napominjem da sam sa 70-200 napravio 5 fotki, sa 50mm neka bude 200 i sve ostalo sa pklopcem...

Posted

Šta je dobro:

- Prepoznatljiv Michael-ov stil - fotografije koje pružaju uvid u kreativne mogućnosti aparata sa raznim objektivima.

Šta je moglo bolje:

- 450D je, pre od D700, aparat kome je potreban primarijus doktor fotografskih nauka. Činjenica je da problem postoji. Ne zna se još pouzdano uzrok i broj primeraka. Autor testa u jednoj poruci kaže da zna čoveka koji je od pet "... imao problema na dva ali samo sa kit objektivima".

- Galerija originalnih fotografija sa aparata.

Koga interesuje kako je 1D MKIII AF Mirror Adjustment problem rešavan, može da pogleda update ovog testa: http://photography-on-the.net/1DmarkIII/

Posted

Kao ponosni vlasnik (mislim prvog u Srbiji) 450D, koji je kupljen u Singapuru i to prve nedelje kad je izasao (ovo navodim zbog toga sto se tvrdi da obicno prva serija moze biti bagovita), nisam imao problema sa masenjem fokusa, tj. ako ga je i bilo razlog je ljudski faktor. Nekoliko ljudi je probalo da fotka sa njim i niko nije primetio da masi fokus, tako da je ovaj primerak ispravno jedno celjade glede fokusa:))) e sad, da li je to lucky me, ne znam, ali ne bih rekao:)))

Posted

Lucky you i, nadam se, većina korisnika. Za ostale, što brže otklanjanje problema :)

Na domaćoj sceni, zaključci napisanih (ili u pripremi) testova autora: Vlada_kos, Dino, B.Bjelica, Abdee i Nebojša, daju sličan rezultat - dva od pet. Na ino sceni, on je daleko bolji.

• 3 months later...
  • 6 months later...
Posted

Sigurno sam zakasnio kada je 450D u pitanju da dam komentar. Koristim ga vec godinu i nabavio sam ga u Svajcarskoj. Mislim da je poreklo robe u danasnjim uslovima jako bitno. Komentar Abdde je odlican i tacan. Nisam imao nikakav problem osim sto fotoaparat stvarno trazi staklo umesto plastike. I s kit objektivom se postizu odlicni rezultati u optimalnim uslovima a sa staklom, to treba videti. Pozdrav.

• Create New...