Jump to content

Kako namestiti rotaciju celog karaktera?

Vlada

Recommended Posts

Kako napraviti dobar setup koji karaktera moze da rotira oko Y i oko X ose,znaci okret oko svoje ose i okret kao na primer kolut unapred.

Znam da to treba uraditi sa grupama ali nekako mi deluje retardirano kad se animira.

I izvinite za naslov teme moja greska!!

Znam da to treba uraditi sa grupama ali nekako mi deluje retardirano kad se animira.
shta znachi 'retardirano'? :blink: preciznije obrazlozi problem pa da pomazemo.

gimbal lock? pivot grupe u world centru ili negde drugde gde ne zelish da bude? nije grupisana cela hijerarhija karaktera pa ik hendlovi ostaju gde su i bili te dolazi do stretcha? what?

shta i kako grupisati zavisi od trenutne hijerarhije, korishcenih klastera/deformera, ik solvera itd.

@pail: [sTFU]!!! :lol:

Nov sam na ovom forumu pa ne znam koji software koristis, ali mislim da svi softveri koji sluze za animaciju bi trebalo da nude isto resenje za tvoj problem. Naime radi se o LINK CONSTRAINT opciji. U prevodu trebalo bi da imas alat koji ti omogucava da linkujes objekat za drugi objekat u periodu od X frejmova. Za to vreme bi mogao da odradis rotaciju svog pokreta.

Najbolje bi bilo da nadjes i pogledas Jeff Lew-ovu skolu animacije. Tamo je covek sve lepo ispricao.

PS

Napisi koji software koristis. Ukoliko si MAXovac mogu da ti pomognem tako sto cu ti napisati kratak tutorial za to. U protivnom, mislim da ti je Jeff Lew prava stvar. Ako ne znas gde da nadjes posaslji mi poruku pa cemo se dogovoriti.

ne razumem bas najbolje tvoje pitanje ali ako hoces da rotiras telo karaktera to radis tako sto prethodno grupises sve kontrolere ako ih imas (ik handle itd.)

posle lako mozes da rotiras telo....elem sto se tice koluta to ces morati sam da animiras tj. prilagodis svoj setup tako da moze tvoj karakter da se savije dovoljno itd. a mozes i da postavis driven keyeve