Jump to content

Predrag Vuckovic


Recommended Posts

Na pristojnom broju strana, sasvim zasluzeno predstavljen rad mog velikog prijatelja Pedje Extrema ......

:) Iako je stampa ocajna .... vidi se da covek zna znanje!

 

 

Test-BIG.jpg

 

Valery-BIG.jpg

Edited by Deda Bole
izmena naslova
Link to post
Share on other sites
  • Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Skoro 3h kvalitetnog programa...    

Posted Images

http://www.refoto.co.yu/fotografi.php

 

Foto-torba

Snimanje ekstremnog sporta zahtevno je za fotografa, ali i za foto-opremu, pa je za vrhunske rezultate neophodna i vrhunska oprema, mada možda ne baš u količini koju Peđa poseduje. To su dva tela Nikon D3, Nikon D300, a spisak objektiva prilično je dug: Nikkor 10,5 mm, f/2,8, 16 mm, f/2,8, 12–24 mm, f/4, 14–24 mm, f/2,8, 17–35 mm, f/2,8, 28–70 mm, f/2,8, 35–70 mm, f/3,5, 85 mm f/1,4, 105 mm, f/2,8, 70–200 mm, f/2,8, 300 mm, f/2,8 i tri blica SB 800. Od dodatne opreme koristi dve fleš-glave ProFoto B2 s generatorom na baterije za rad na terenu. Kao šlag na tortu dolazi podvodno kućište Sea&Sea za Nikon D3, zajedno s blicevima za podvodno snimanje. Celu tu ”mašineriju” sinhronizuju radio-odašiljači Pocketwizards i bežične kontrole. Impresivno, zar ne!

Na snimanju dosta rizikuje s opremom, ali uvek je spreman na taj rizik jer oprema nije primarna – već dobra fotografija. Do sada je uništio samo jedan Nikon D200 i retko se dešava da oprema zaista trpi neka ozbiljna oštećenja, ali je neophodno redovno čišćenje i održavanje.

Link to post
Share on other sites

Fotke slozicu se da jesu odlicne,ali da je stampa ocajna :unsure: ...?U Refoto-u... :blink: ?(a ove fotke koje si postavio,se po koloru prilicno razlikuju od onih u casopisu,bdw...

...kvalitet casopisa je na zavidnom nivou,pa i ne samo sada vec od pa koliko ja znam bar 2003ce,od kad ga kupujem...i bas to,sto je stapma i kvalitet fotki,kaoi kvalitet samog casopisa,me je i privuklo da ga redovno kupujem...al da ne offtopichimodalje...josh jednom,cestitaj drugaru za fotke... ;)

Link to post
Share on other sites
Fotke slozicu se da jesu odlicne,ali da je stampa ocajna :unsure: ...?U Refoto-u... :blink: ?(a ove fotke koje si postavio,se po koloru prilicno razlikuju od onih u casopisu,bdw...

...kvalitet casopisa je na zavidnom nivou,pa i ne samo sada vec od pa koliko ja znam bar 2003ce,od kad ga kupujem...i bas to,sto je stapma i kvalitet fotki

 

To i ja kazem :blink:

Stavise, stampa je odlicna.

@ MR BIG, mozda ste Vi videli fotke na monitoru, pa je moguce da su se naki detalji u stampi "izgubili" (razlika u gamutu, RGB-CMYK)

Link to post
Share on other sites

Fotke su EXTREMNO dobre, svaka cast liku na trudu i znanju (a i na sakupljenoj opremi ;) )!

 

 

p.s. Refoto kupujem od PRVOG broja i ovaj je ubjedljivo najgori do sada i sa tekstovima i sa stampom. Moje misljenje je i da se unazad nekoliko (i vise) brojeva lagano srozava. Dva put' sam razmislio prije nego sam kupio ovaj broj (i kupim ga ...kao tradicija... glupo da ne kupim kad imam sve brojeve do sad i sl. gluposti). Za sledeci broj cu jos bolje da razmislim prije nego bacim pare <_<

Link to post
Share on other sites

Pedjine fotografije su potpuno neverovatne! Nacin na koji on to radi i njegov stil su mi nesto cemu bih u buducnosti tezio...ali bez obira na zelje mogucnosti su jedina realnost...oprema sa kojom on radi je van mog domasaja,a verujem i mnogih drugih!

Imao sam priliku sa njim da fotografisem jedan sportski dogadjaj i mogu vam reci da mi je doslo da zaplacem kada sam nakon njegovih fotografija pogledao svoje! Dnevni dogadjaj je radio sa rasvetom tako da bilo kakvo poredjenje je cisto gubljenje vremena! Veliki pozdrav za Pedju od Vuka iz NS...trenutno zivim u BG pa se mozda ponovo sretnemo na nekom slikanju!

 

P.S.Refoto kupujem svaki broj..ovaj mi je posebno drag zbog intervjua sa Pedjom! Nemam nekih posebnih zamerki ali je svakako pohvalno sto su se potrudili barem da povecaju broj strana!

Link to post
Share on other sites

Sveze i opet neobicne fotke od Pedje .... jezero La Garda , Italija , pre dva dana ....

 

Patrik Pollak, jedan od najboljih wind surfer-a na svetu i jedan od favorita za zlato na Olimpijadi 2008 (Olympic race )

 

Patrik-1.jpg

 

Patrik-2.jpg

Link to post
Share on other sites
Ma nemoj da me zahebavaš! Kako je nakačio aparat na dasku!?

 

Kupi časopis pa ćeš saznati :)

Fotografije su odlične zaista ! Koliko sam pročitala autor se inače bavi ekstremnim sportovima, pa mu je to pomoglo da uhvati odredjene momente.

Link to post
Share on other sites

Da osvezimo temu .....

 

Pedja na jednom od najvecih RedBull dogadjaja na svetu "Air Race" - Rotterdam. Oficijalni RedBull fotograf proslog vikenda!

 

D3 se pokazao u punom svetlu: sekvence sa neverovatnim brojem 80 :blink: :blink: :blink:

 

SequenceAirRace.jpg

Link to post
Share on other sites

Ako ima 80 aviona kao sto kaze Mr.Big jel to znaci da je imao 80 leyer-a u photoshop-u? Koliko mu je vremena trebalo za to...

Ja sam ranije nesto probao ali mi i nije bas nesto islo, bas iz tog razloga mi ovo nist nije jasno!

Edited by Deda Bole
metla
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...