markovicd. Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 znachi pitanje je prosto... od toga koliko bi nas ucestvovalo zavisi da li cemo da radimo ovo ... znachi svake nedelje novi zadatak... e sada kako bi bilo to cemo da se dogovorimo jel da ? :) ja mislim da bi trebalo da ide od lakseg > tezem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 ja mislim da bi trebalo da ide od lakseg > tezem . Hoces reci od loptice ka lopticama :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
buger Posted August 10, 2005 Report Share Posted August 10, 2005 ako zelite da prisustvujete bugerovim prvim lame noob koracima na polju animacije, onda moze :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 11, 2005 Author Report Share Posted August 11, 2005 naravno da ocu... i ja sam lamer :P ... pa idemo od loptica... neko bolji zada zadatak npr... hm ... ( tomislav tomislav : viche masa ) ... ne znam ko ne pada mi na pamet niko ( masa: tomislav, cg! ) ... ne znam ajde npr tomislav :D... i onda mi radimo... krenemo od loptica... pa onda na Mr. Ball ( free rig ) da hoda i tako... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 ja glasah za ne. :P mnogo je kratak rok od nedelju dana ako se hoce veci odziv. recimo 15ak dana pa i moze, imho. no ajd da vidimo shta vecina kaze, poll je tu. :) jedino shto cu da vas ugnjavim jeste prva tema... bouncing ball. :D ozbiljno, mnogo korisna vezba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 11, 2005 Author Report Share Posted August 11, 2005 pa dobr moze i 15 dana moze i 20... nego ko je stavio NE .. /me ostri kopita :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabicaaa Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 Da 15-ak dana je svakako dovoljno, mozda i previse ako su u pitanju anim od lakse>teze ali sve jedno mislim da to zavisi od vrste zadatka aaa ne u globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 Glasah i ja za da ali mislim da nece biti uspesnih radova ukoliko neko ne objasni kako uraditi i odraditi zadati zadatak. I da, ja bih vole da krenemo odtezeg ka laksem jer mi to ima vise smisla :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 11, 2005 Author Report Share Posted August 11, 2005 ... od tezeg ka laksme ? pa da ... uradi ti walkcycle... odma bre! ODMA ... :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabicaaa Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 Glasah i ja za da ali mislim da nece biti uspesnih radova ukoliko neko ne objasni kako uraditi i odraditi zadati zadatak. I da, ja bih vole da krenemo od tezeg ka laksem jer mi to ima vise smisla HAAHAAA HAAA!! DAaaaa garant jos i tutorial da se napravi po kom ces da ga radis :lol: :lol: Aaa za ovo drugo....Aaaa kako Maaaajke ti to ima smisla :rolleyes: Haha zakon lik! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 HAAHAAA HAAA!! DAaaaa garant jos i tutorial da se napravi po kom ces da ga radispazi, ima smisla u startu ukazati na neke stvari jer se niko nije nauchen rodio. ;) ali otom potom. kada se i ako se skupi 10 glasova 'za', 'animacija zanimacija' will be reborn. :D tema moze trajati 15 dana a na kraju svake ne mora biti glasanja vec 'feedback week', da vidimo kako ko moze svoj rad josh vishe poboljshati, dakle svi da iskomentarishu sve ostale radove. keyword: FEEDBACK! :) onda ide 7 dana za reviziju a nakon toga josh par dana za final feedback pa nova tema. sve kad se sabere - tema jednom mesechno, jer kapiram da nije poenta u kvantitetu vec kvalitetu. dajte predloge a vili i ja cemo ih procheshljati (shishke levo, shishke desno :D). Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 11, 2005 Author Report Share Posted August 11, 2005 ajde mojne toliko da cesljate :) , idemo odma sto pre da krenemo :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
buger Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 pada mi na pamet fxwars takmicenje sa cgtalk, nakon proglasenja svake teme stave i gomilu referenci, pokoji tutorial i ostale resurse! mislim da bi i ovde trebali nesto tako, ja bih stvarno voleo da krenem malo da animiram, ali necu da krecem pogresno. postujte ako imate u bookmarksima neki tut (koja tehnika ide za sta, neki tut za one slajdere i ostala pomagala). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djorzgul Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 ermh... a da ne preterujemo sa fidbekovima i sl. ipak ovo ovde ne treba da bude produzena ruka animation mentora. teme, iliti zadaci treba da se menjaju manje-vishe dinamicno, i da budu tu i tamo masthoviti... ako budemo dva meseca radili loptice i varijacije na temu... smoritje se ljudi... elem... ko stvarno, ali STVARNO ima zelju da radi dosta mu je nedelju dana za lopticu, kakvu god... inace, i ja sam glasao za. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 HAAHAAA HAAA!! DAaaaa garant jos i tutorial da se napravi po kom ces da ga radis :lol: :lol: Aaa za ovo drugo....Aaaa kako Maaaajke ti to ima smisla :rolleyes: Haha zakon lik! :) <{POST_SNAPBACK}> Dobro je zabice znamo da ti imas osnovu u glavi, ali recimo da ja uradim lopticu i okcaim je ovde to bi izazvalo dve stvari 1.smejanje svih koji pogleadju moju animaciju 2.pomoc strucnijih ljudi sa foruma tako da sto bi cekao da prvo muku mucim nedelju dana da napravim nesto sto nema nikakvog smisla i lutam po mraku u nadi da cu uraditi bilo sta kako treaba i zatim cekati CG ili nekog strucnog da mi tek onda pocne objasnjavati sta kako da uradim i da onda pocinjem sve iz pocetka. A ovo za redosled i tezinu animacije je bila sala jer je logicno da ce prvo ici laksi zadatci pa tezi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 #1 niko ti se ne bi smejao. relax. #2 samo ti uradi zadatak pa kada dobijesh kritiku znacesh gde si pogreshio. posle imash fore da uradish revision i vidish koliko si napredovao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 Ne mislim da bi se ovde kao smejali nego bi bilo smesno koliko to ne bi imalo veze sa zivotom pa tako da kontam da bi bilo cool da recimo ti napises neke osnove kojih se treba pridrzavati u procesu animiranja zadatog predmeta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted August 12, 2005 Author Report Share Posted August 12, 2005 11 glasova... oki cg... neka dogovori krenu ;) , mogao bi da dodjes na chat pa da se dogovorimo za temu... ( mislim par nas da bira ) ;) ... pa onda idemo u reference hunt... ( mislim da je buger dao odlichnu ideju ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 ako sam rekao da ce na 10 glasova biti teme onda ce je i biti. patience please. posle podne ce startovati a shto se tiche prve teme - zna se. :) za reference ce te imaceti dovoljno vremena da ih sami potrazite a i u startu cete dobiti nekoliko. btw pisanje tutoriala ili slichnog - nope. postoji gomila resursa po netu, imate temu 'korisni linkovi' pa zadjite i tamo, a shta je manje ili vishe dobro ce te chuti od ostalih, kada poshaljete rad. shto se tiche vaznosti feedbacka, dve glave bolje misle nego jedna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djorzgul Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 ko nema Preston Blair's Cartoon Animation moze da ode na Animation Hot Spot i da uzme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 DjOle polako postaje kao ja i svuda provlaci svoj sajt :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabicaaa Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Dobro je zabice znamo da ti imas osnovu u glavi, ali recimo da ja uradim lopticu i okcaim je ovde to bi izazvalo dve stvari 1.smejanje svih koji pogleadju moju animaciju 2.pomoc strucnijih ljudi sa foruma tako da sto bi cekao da prvo muku mucim nedelju dana da napravim nesto sto nema nikakvog smisla i lutam po mraku u nadi da cu uraditi bilo sta kako treaba i zatim cekati CG ili nekog strucnog da mi tek onda pocne objasnjavati sta kako da uradim i da onda pocinjem sve iz pocetka. A ovo za redosled i tezinu animacije je bila sala jer je logicno da ce prvo ici laksi zadatci pa tezi. Aaa zasto mislis da bi ti se neko smejao, svi smo prosli kroz greske i svi smo kroz njih ucili, po meni par saveta je jako dobra smernica ali to je sve sto bi iko trebao da dobije, sve ostalo su greske i neuspeli radovi, jer ces tako i SAMO tako dobijati nove smernice i moci da ih SAM promenis, sebe unapredis...i konacno sebi kazes to je dobro! Aaaa to da bi uradio MORAS!!! da ne uspes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Onda u redu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
buger Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 ja bih se smejao! :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 izvinite me ali cete prichekati do ponedeljka-utorka najkasnije. puno obaveza, malo sna... nadam se da razumete. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts