Palladin Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Да ли је неко, некада, пре много, много година :) радио калиграфију ручно, или можда још увек тако ради (мада звучи немогуће, јел' да?). ;) Занима ме да ли постоје специјална пера (ако се ради тушем) за калиграфију или се могу користити пера за обично цртање. Претпостављам да имају, али где се могу купити... као и папир ако се црта перима. Ако неко зна и неки сајт на нету о томе, не би било лоше. Шифра: аналогна калиграфија :D :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
preacher Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 postoje kaligrafska pera raznih sirina. u vreme kada sam ih trazio za potrebe studija bas su se tesko pronalazila, bar ovde u ns... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palladin Posted June 4, 2008 Author Report Share Posted June 4, 2008 То су она са косо засеченим врхом, претпостављам. Ја имам пар тих пера и феноменална су за рад. Што се тиче папира, мислим да је препоручљивије користити неки гладак Хамер него нпр. папир за акварел који има текстуру. Да ли сам у праву? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preacher Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 svakako ce ti biti lakse na glatkom papiru za pocetak, ali ne na nekom sjajnom premazanom :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palladin Posted June 5, 2008 Author Report Share Posted June 5, 2008 Хвала на одговорима, и моја размишљања су ишла у том смеру али је сигурније када неког питам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeka Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Ako ti zatreba jos pera ovde ih mozes pronaci: http://www.oxa.co.yu/kontakti.php Pre mesec dana sam kupovao kod njih Brause pera, imali su od 1.5 - 4 mm i plakatna do 10 mm. Vrlo su ljubazni i ako nesto nemaju spremni su da ti nabave. Ja sam ih maltretirao za neki ruski crni gvas, pa su bili spremni da mi poruce jednu!! teglicu za probu. Hoce i da salju pouzecem robu. Poz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palladin Posted June 5, 2008 Author Report Share Posted June 5, 2008 Зеко, благодарим на контакту за ову продавницу. Погледаћу на њиховом сајту шта све нуде, па ћу наручито поузећем нешто занимљиво. Хвала још једном. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puela Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Ja sam ovde videla da imaju pomenuta pera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palladin Posted June 6, 2008 Author Report Share Posted June 6, 2008 Pogledao sam, i ne da imaju pera nego su snabdeveni "bruka"! :) Imaju sve za sve likovne umetnosti (mozda sam malo i preterao). Nije mi jasno kako nisam mogao u pretrazivacu da nadjem ovakve ili slicne prodavnice, a ubio sam se trazeci. Moze biti da ne znam da koristim G :blink: gle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeka Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Evo jos.. http://www.statovac.com/slikarski-materijal.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobayashi Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Ja sam pre jedno godinu-dve, vracajuci se iz Knez Mihailove gde sam pazario Rotring pero (imali samo jedno od cini mi se 1.5mm) slucajno video na Zelenom vencu (ugao preko puta pijace na pocetku ulice Kraljice Natalije), ne znam da li je u pitanju gore pomenuta prodavnica ARS, ali ovde kod mene snadbevaju jednu knjizaru i ja sam uzeo drzac sa nekoliko vrhova koje jos nisam ni probao (mada nije bas bila neka ponuda posto se valjda ovde to tesko prodaje). Ovo Rotring pero koje sam kupio je znacajno skuplje (tada bilo oko 900din.), i lepo radi jedino sa pelikanovim patronama. Sa ovim obicnim ne radi nikako, ali ove pelikanove postoje i u crnoj varijanti tako da je kvalitet maltene ekvivalentan tusu!!! Inace, nema nista bez pravih cetkica za kaligrafiju, ali ovde koga god da pitam gleda me belo pa kaze 'pa imamo ove obicne cetkice...' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jee Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=784 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts