Jump to content

Recommended Posts

Posted

e imam nekih "manjih" potecionalnih problema sa zatvaranjem full screena pa bi mi dobrodosla pomoc

znaci situacija je sledeca -> projector je sasvim druga prica nego "live" web stvar... da pojasnim - sledeca scripta -> fscommand("quit"); <- je ok za zatvaranje iz projectora, dok je web opusteno B) coolira...

samo da ponovim radi se o full screenu gde java -> getURL("java script:CloseWindow()"); <- nema sta da trazi...

i kad sam vec tu, dali neko zna za neki fazon kako onemoguti pristup swf-u offline?

pozdrav za cry, flash back

Posted (edited)

Da se pristupi offline neznam fazon...mislim da nemože *ebiga... :)

Ako ti je sajt rađen u flashu onda koristi

fscommand('quit');

Ako je java koristi

getURL("java script:CloseWindow()");

Ako je to što si tražio...

Edited by headcutter
Posted

e ljudi, molim vas, jedno veliko ne beta playeru 8, znaci sat vremena se nerviram zbog (odavno namestenog) full windowa, ne da ga zatvorim vec otvorim, znaci jos 15min i opusteno bi zabo komp...

ps: malo kasnije cu da uploadujem head_page koji je zaduzen za close screena, pa cu da prenesem utiske, ok

Posted

e zahvaljujem se svima na pomoci, cak je i "najzasluzniji" dobio special thanks :)

samo jbg, malo skuplja window (ipak nije full screen, vec bezobrazno degenerise sajt) koji se otvara preko -> getURL("java script:fullScreen()"); <- ako neko ima bolju ideju predlagaj jer meni je muka od kompa (barem danas), ucio sam "neke" korake iz css-a da zamenim neke tablice i da unapredim design i mozak samo sto nije rso :)))))

pozdrav svima

Posted

Na sta se odnosi ovo 'pristup swf-u offline'?

Ako mislis na pristup kao fajlu, ne mozes onemoguciti ovo. Da bi se Flash prikazao, mora se downloadovati na lokalnu masinu. Bez obzira, postoje trikovi kojima mozes onemoguciti animaciju, odnosno start flasha na URL-u koji nije predvidjen (u slucaju da ti neko ukrade Flash i sl).

Posted

pa sigurno ima neki fazon da ostavis neki blank frame, i da malo "zavuces" ili utegnes srciptu... jos nisam najbolje istrazio onaj ^^^^ linkic... mada argumen je na mestu :)

a ovakav (kakavn vidite na netu) full screen sam mogao da dobijem i preko one jave od coocia 2000 ako je nekome poznata, samo sto bi imao vecu kontrulu nad novootvorenim windowsom i njegovim osobina - mada i dalje to nebi bio full screen.

ps: i dalje mi je najveci (trenutni) trip css, ne zato jer je tezak (uopste nije) nego mi ovako uopsteno nije poznat (za razliku od actiona:) i kada se malo zainatim i nadjem 200+ komandi koje moraju da se uce :), onda se malo i zapitam dali je stara dobra tabla toliko losa???

Posted

e dali moze da se nesto uradi da bi full screen bio stvarno full, znaci bez gornjeg bara? -> trenutno stanje

i pitanje za urednike -> zasto ste zakljucali "Flash Back" topik??? dali sam vas uvredio direktnim ili indirektnim putem sa onim "hari-kiri" ili je nesto drugo u pitanju...?

sve u svemu los fazon za welcome -> write?

Posted

e i ako je onaj "full" stvarno najdalji domen jave i actiona, da li da uradim betu 0.2 u recimo nesto vecem fazonu 1280x1024 i da u full screenu swf "prilagodim" preko htm-a na 100%x100%???

stvarno mi je bitan odgovor, pa da cujem misljenja...

pozdrav, pa i za urednike :)))

Posted
...bez gornjeg bara...
moras da napravis „launcher” stranu koja ce otvoriti popup na sledeci nacin:

window.open(url, xxx, 'width=??, height=??, directories=*, location=*, scrollbars=*, status=*, toolbar=*, resizable=*');

url - url HTML strane koja treba da se otvori (znaci, tekuca)

xxx - zaboravio sam sta je ovo -- googlaj window.open

?? - sirina, odnosno visina (u pikselima)

* - umesto ovoga pises 0 ili 1 u zavisnosti od toga da li hoces odredjeni element GUI-ja ili ne (toolbar je gornji bar)

ovo mozes da smestis u tag, na primer

<a href="javascript:window.open(...);">link</a>

btw, pozdravljam foru sa slengom, ali umesto write se kaze right, odnosno rite u zargonu ;)

('write?' -> 'pishesh?' hehe)

Posted
e i ako je onaj "full" stvarno najdalji domen jave i actiona, da li da uradim betu 0.2 u recimo nesto vecem fazonu 1280x1024 i da u full screenu swf "prilagodim" preko htm-a na 100%x100%???

stvarno mi je bitan odgovor, pa da cujem misljenja...

pozdrav, pa i za urednike :)))

Nemoj -- 1024 je standard. Frustrira kada moras da skrolujes horizontalno, a 1280 je za sada previse... Uostalom, licno nemam nista protiv kada je sajt manji od ekrana. Dobro je kad ima malo „vazduha”.

I nemoj da optuzujes urednike sada kad se i ja prikljucujem „sekti”.. Trebalo je da se javis pre neki dan, dok smo bili u istom chabru :D