apostol Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Nakanih se ovih dana da završim jedan ćirilični font koji sam počeo da pravim pre dosta vremena - neke međufaze sam već kačio ovde. Elem, počelo se od gole ćirilice, a uzor je bio font koji se zove Danube (ima ga na dafont.com). Krenuo sam u malo drukčije oblikovanje, i evo dakle kako izgleda cela stvar. Sada ima kompletnu ćirilicu i latinicu sa sve dijakritičkim znacima, pa sam kao demo uzeo par pangrama i Copy->Paste nekih vesti sa proizvoljnih sajtova. Radno ime fonta može da bude "Šajkača". U međuvremenu sam smislio potencijalno ime Afterleaf, kao parafrazu Afterlife (pošto je font - lisnat :) ) Pa, kažite kako vam se dojmi... A%L Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperStaljin Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Odličan font. Meni se samo ne sviđa stub na slovu "T" nekako se završava grubo, ispada iz karaktera ostalih slova. "R" je malo 'preteško, a "a" je OK, mada bi možda tekstovi bili čitkiji da su napisani sa velikim "A". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts