morder Posted May 27, 2008 Report Posted May 27, 2008 Evo mog prvog tutoriala na temu Archviz, koji je nastao zbog velike potraznje (malo da sebi dignem rejting) :D S obzirom da je radjen na brzaka (trajanje: 66 minuta - velicina 78 mb - Xvid) verujem da ima greska koje sam pravio zureci da tutorial sto pre privedem kraju (Bend modifier me upropasti - riknuo sam od smeha kad sam ponovo gledao). :) I zgrada je malo promenjena ali opet princip modelovanja je isti. Evo i slike finalnog modela. LINK
ArkantoS Posted May 27, 2008 Report Posted May 27, 2008 Jeko lepo, svaka cast ;) Savrseno prosto a lepo izgleda! Desetka :D
Black Arrow Posted May 28, 2008 Report Posted May 28, 2008 Upravo skidam, ali vec hocu da izrazim zahvalnost sto si se iscimao za sve ovo :) Javljam utiske uskoro :)
mi1osev Posted May 28, 2008 Report Posted May 28, 2008 Pozdrav, Veoma jednostavno, lepo i korisno. Ne samo za početnike, i sam sam našao par stvari koje nisam znao (npr:Spline>outline). Jednu stvar ti zameram-ne koristiš snap :blink: . Je li to u cilju što bržeg završetka modeling-a/tutorijala ili ga uopšte ne koristiš? Takodje ti zameram generalnu nepreciznost i naštimavanje, iako i za to pretpostavljam da je isti razlog... ;) Zanimljivo je videti način na koji drugi razmišljaju dok modeluju... Kada bi svaki član zone koji posećuje 3d i modelovanje uradio jedan ovakav tut (ove dužine) na slobodnu temu, svi bi mogli dosta da naučimo jedni od drugih,...o koristi koje bi to imalo za početnike da i ne govorimo... Ovo nije konstatacija, već poziv onima koji pročitaju! Još jednom, svaka čast na uloženom trudu Morder :) , very usefully!
morder Posted May 28, 2008 Author Report Posted May 28, 2008 Koristim snap skoro stalno ali eto zurba me malo sasekla u razmiljanju odnosno koriscenju pojedinih osnovnih funkcija. :) Ali ok smatram da opet mnogima ce znaciti ovako nesto... hvala svima na komnetarima :D
dboxx Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Odlican tutorijal. Zamerke su iste kao shto rece watson i ajkula, oko preciznosti, mada... Ovakve modele praktikujem da uradim delimicno u AutoCad-u (koliko god moze) pa da ih posle prebacim u Max, mada sto se tice preciznosti modeliranja archimodela u Maxu to i ne mora da bude toliko strasno. Evo bas sam skoro radio jedan model na potpuno identichan nachin kao i ti u ovom tutorijalu, stim sto sam iz Cad-a uvukao crtez i pozicionirao osnove i fasade kao blueprints-e u onim tutorijalima o automobilima (ne znam shta mi bi :lol: ). Sve sam lepo organizovao po lejerima i po potrebi ukljucivao i iskljucivao da ne smeta. Samo , sto sam ja krenuo od planea i na kraju sve shell-ovao za debljinu zida :) . Greske usled nekoriscenja snap-ova su reda velicine <1cm, ali to na renderima nema shanse da se primeti. To je bilo prvi put da radim na ovakav nacin i da li zbog toga sto sam bio raskrstio sa "apsolutnom" Cad-ovom tacnoscu ili sto pokusavam na neki drugaciji nacin, ali cini mi se da je modeliranje islo mnogo brze.
morder Posted June 3, 2008 Author Report Posted June 3, 2008 Pih taj autocad...ali ja ga ne koristim. :( Mada opet 1 cm i nije tako strasno zar ne :D
okmijun Posted July 15, 2008 Report Posted July 15, 2008 Pih taj autocad...ali ja ga ne koristim. :( Mada opet 1 cm i nije tako strasno zar ne :D Nesto te gledam, tj tvoj tut, sto ama bas nikad nisi koristio INSTANCE umesto COPY prilikom kopiranja? Da si nesto trebao da menjas nekim cudom, mecku bi rodio, a model ko stvoren za instance. Mozda jesi nekad al nisam primetio, inace mislim da si majstor ANTI-SNAP modelinga, moracu i jda usavrsim tu tehniku! Verujem da ide brze ko sto kaze dule I jos jedno pitanje, koje su ti ono jedinice mere? Cini mi se da nisu real world? Nije ni bitno, al pokusavam da provalim nacin kako radis
morder Posted July 17, 2008 Author Report Posted July 17, 2008 Nesto te gledam, tj tvoj tut, sto ama bas nikad nisi koristio INSTANCE umesto COPY prilikom kopiranja? Da si nesto trebao da menjas nekim cudom, mecku bi rodio, a model ko stvoren za instance. Mozda jesi nekad al nisam primetio, inace mislim da si majstor ANTI-SNAP modelinga, moracu i jda usavrsim tu tehniku! Verujem da ide brze ko sto kaze dule I jos jedno pitanje, koje su ti ono jedinice mere? Cini mi se da nisu real world? Nije ni bitno, al pokusavam da provalim nacin kako radis Pa da instance je jos jedan "propust" koji sam napravio zureci da se zavrsi sto pre mada inace ga koristim (bila bi to velika muka ako bi trebalo nesto promeniti) :) Inace unitsi su default max koja se dobijaju pri instalaciji. Opet snap bi obavezno korisito da sam imao neki crtez po kome bi crtao, posto nisam... pozz
okmijun Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 Bas sam sad video link na CGAreni, svaka cas' jos jednom. http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials...iz/archviz.html
stalja Posted January 6, 2009 Report Posted January 6, 2009 Kako ti radi snap toogle? Evo nashao sam deo kad to radish. Ja ovo ni sa 2 obichna boxa ne mogu da postignem :(
morder Posted January 6, 2009 Author Report Posted January 6, 2009 Pa radi sa 2 boxa, jednostavno koristim ali u front view, u prespektivi je malko zeznuto, ako na to mislis. Znaci opet taj snap ne prikaze krstic bas u centru verteksa za koji hoces da zapocnes snap, ali ne obracaj paznju na to samo jednostavno na sam verteks drzi levi taster i prevuces do drugog box verteksa i trebalo bi da radi. :) Mozda te ja nisam lepo razumeo.
leftlife Posted February 8, 2009 Report Posted February 8, 2009 Prvo da se zahvalim morderu sto je okacio tutorial. Nema nikakvih zamerki, sve je tu. Sve sto treba vidi se i moze da se napravi tj. da se isprati do kraja. Evo kako sam ja to uradio po tutu.
Ozon Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 Interesuje me ovaj tutorial a linkovi ka njemu ne rade sta da radim?
mirosllav Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials...iz/archviz.html ili da ides na ovaj link, ili da se obesis :)
morder Posted July 22, 2020 Author Report Posted July 22, 2020 Pozdrav ljudi jel ima neko sacuvan tutorial, pa da mi posalje ?
Recommended Posts