greent Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 nisam siguran da li ovo ide ovde, ali cu da priupitam ipak. dakle, imam neku shockwave3d scenu, u stvari, samo je objekat u pitanju koji bi zeleo da kad neko otvori _doticnu_ stranicu moze da okrece kao u nekom viewer-u/3d programu. sve sto znam da mi za to treba director (a da li mi treba? :-), ali dalje od toga - ne. dakle, sta je potrebno da se takav sadrzaj 'publikuje' na stranici? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nixa Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 pa nista on ti baci to u shockwave i direktor ti to izbaci .. ti pravis html stranu sa SW zahtevom i to je to .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syndrome Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Potpuno je ista 'object/embed' munja kao i za Flash. End-korisniku treba samo Shockwave Player i to je to... Naravno, pod uslovom da umeš to da napraviš u Directoru ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
greent Posted August 8, 2005 Author Report Share Posted August 8, 2005 eee, pa izgleda da mi nedostaje taj uslov, tj. kako to napraviti u directoru. tj. recimo, director vidi taj .w3d, ja mogu tamo da ga pomeram, okrecem, zumiram, ali kada embedujem objekat, vidim samo logo shockwave-a... pitanje na koje mi treba odgovor je - sta treba uraditi u directoru da bih mogao da vidim taj neki objekat na mojoj stranici (plejer vec imam, probao sam i radi :-) hvala unapred! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miksha Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 imas tutorial o tome u max helpu, a posto znam da ne koristis max, instaliraj ga i procitaj help posto help obuhvata i max i director Ti naravno procitaj za director Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts