clorox Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Danas sam u toku tumbanja (instaliranje-deinstaliranja) fontova u jednom trenutku, nakon instalacije HelveticaNeue sa AdobeFontfoli-a 11, dobio sva latinična slova navedenog fonta u Illustrator-u. Posle toga sam instalirao još neke varijante helvetike (konkretno Helvetica Inserat LT Std) nakon čega mi Illustrator više nije prikazivao ni jednu od varijanti helvetike, i onda opet nakon još par obriši-instaliraj akcija, ponovo ostao bez latiničnih slova. Da budem precizan: Š, š, Ž, ž, Đ su uvek prisutna, a problem sa pojavljivanjem i nestajanjem se javlja sa đ, Č, č, Ć, ć. Posle toga sam još par puta probao da dovedem stanje fontova u isto ono u kome mi je sve funkcionisalo, ali bezuspešno. Polako sam počeo da stičem utisak da sam sve ishalucinirao iako se dobro sećam da sam merio ta latinična slova, upoređivao ih sa njhovim bezkukičnim blizancima, itd. U character map-u, kao i u glyph paleti illustratora, takođe nama ovih slova. Pitanje: da li HelveticaNeue ima ili nema sva latinična slova? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miles Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Helvetica Neue iz Adobe Font Folia NEMA sva nasa slova i nikad nije imala. Nadji Helvetica Neue Pro set, on sadrzi celu familiju Helvetica fontova (sve rezove koji postoje i u Adobe verziji), i svi imaju nasa slova. Pozdraw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts