Jump to content

10 naj laži za naivne umjetnike

darac

Recommended Posts

nije dobro sroceno. na osnovu objasnjenja, mislim da je hteo reci:

"We need exactly this, that and that, and our budzet is firm." (pa ti vidi)

U redu je kad se kaze: Nas budzet je XXX. Sta mozete da nam uradite za te pare?

• 3 weeks later...

4 On looking at sketches or concepts: "Well, we aren't sure if we want to use you yet, but leave your material here so I can talk to my partner/investor/wife/clergy."

Pratite primer jednog staklorezca koji je trebao da uradi sve prozore za ogromnu kuću jednog sebičnog buržuja. Majstor došao, uzeo sve mere, a potom otišao kući da uradi proračune. Sutradan je došao i to predao buržuju, koji je rekao da će pogledati i razmisliti o svemu...

Naravno, sebičnjak je okrenuo drugog staklorezca koji mu je ponudio manju cenu, jer naravno ne treba da meri i radi proračune, tako da je dobio te nacrte i posao.

Posle nekoliko dana novi staklorezac dolazi sa gotovim prozorima spreman za montažu. Grabi prvi prozor i ima šta da vidi. Mere nisu bile ispravne!!! ;)

• Like 1

• 1 month later...
  • 9 months later...
  • 1 month later...

odlični saveti, ali gde su saveti za klijente? ili su svi pružaoci usluga pošteni? ;)

što se mene tiče, ima svakakvih na obe strane, a to je proizvod pomenute sebičnosti i (ja bih dodao) narcisoidnosti. sebičnost na strani kupca, a narcisoidnost na strani pružaoca usluga. ali to je sve vezano za karakter ličnosti.

zato treba da postoje udruženja, i udruženja pružaoca usluga treba da ima "crnu lista neplatiša" odnosno neetičkih klijenata a vala, zašto da ne, i neetičkih pružaoca usluga. pa ko želi, može se rukovoditi time, iako nije obavezujuće.

ako ja mogu da se žalim advokatskoj komori na rad advokata, zašto ne bih i vašem udruženju na rad nekog dizajnera? pošto je udruženje puno stručnjaka, oni mogu da procene da li je moja žalba korektna i validna, i na osnovu toga da nekog uključe na "crnu listu" koja je informativnog karaktera (nema nikakvih kazni, jelte, jedno su advokati a drugo dizajneri kad je dozvola za rad u pitanju).

• 2 weeks later...
Jao trazio sam ovo skoro i nisam mogao da nadjem... Kako je dobro, nemam reci..

Najjace sto se meni ISTOVETNO desavalo, sad vise ne, sad sam ja BOSS :mrgreen:

....

Jbte dodjem kuci blinka massenger "e ovaj oce sad roze ciglice, one tirkizno plavetne nisu dovoljno $$*$^%$"

More, jeb'te se svi!

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
  • 9 months later...