Jump to content
deus&machina

[TEST] Nikkor AF-S 70-300 VR

Recommended Posts

36996res.jpg
Ovo je objektiv koji je veliki broj Nikonovih korisnika dugo očekivao. Nikon je godinama imao nekoliko verzija objektiva sa rasponom 70-300mm,ali su svi bili bez optičke stabilizacije. Canon je npr. za to vrijeme imao nekoliko inkarnacija takvog objektiva.Konačno u avgustu prošle godine Nikon je predstavio ovaj objektiv.
...

Nastavak potražite na već dobro poznatom mestu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel Mladen zapravo PhotoDjo? :)

Fin test, dosta zanimljivih podataka. Vidim da sada i za Nikon ima solidan VR set "travel friendly", ovo čudo sa testa uz 16-85 VR. Nije loše.

Možda se samo ne bih složio u vezi komentara bokeha. Meni baš deluje da dosta "duplira" pozadinu, i ne deluje mekao, a videh i na defokusiranim spot izvorima da je rub dosta sjajan. Ali to je već teže definisati, možda je i subjektivno.

 

Inače, najviše mi kod testa smeta što nema jasnih linkova Napred/Nazad za listanje po stranicu. Nego sam trebao da gledam na kojoj sam stranici, pa da ganjam one male linkiće.. Tek kad sam sve prelistao sam skontao da "1<" znači "nazad, a "13>" napred. A i to je opet jako sitno.

A da stavite lepo dve poštene, krupne i obojene strelice za listanje?

Idealno bi bilo da ima i selektor stranica, kao kombo lista, ali makar da se olakša listanje, to baš ništa ne košta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jel Mladen zapravo PhotoDjo? :)

 

ja sam :)

 

Sto se bokeha tice,meni se cini ok,naravno da nisam veliki strucnjak za to,ali spram onoga sto sam do sada vidio kod razlicitih objektiva (imam 70-300 bez VR,a testirao sam Sigmu 70-300 APO od slicnih objektiva) ne bih rekao da je "nervozan",djeluju mi ljepse prelazi nego kod ova druga dva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bokeh na 70-300 VR je dobar. Nije kao na 70-200 VR (iz više razloga), ali je sasvim OK.

 

Koliko god da je Canon bolji po pitanju ukupnog izbora objektiva (a realno zaista jeste), 16-85 VR + 70-300 VR + 50 f1,8 + SB 800 je veoma dobra kombinacija koju Canon nema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da,zaista odlicna kombinacija. Mada ja cu uvijek biti podrzalac teorije da je 2.8 majka. Jedino gdje bih izabrao VR ispred blende su telci jaci od 300mm,znaci tu bi mogla blenda 4 sa VR-om,umjesto 2.8 bez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aaaaaaaa...kako je dobar test

stigoh do onog smart...i...kad je trebalo da se "BRZO" pritisne ono zeleno valjda dugme...dok ja ukapirah...tj prochitah...jbg...sad me mrzi da radim ponovo...ali je stvarno super...xexe...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...