MESSmedia Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 Totalno amatersko pitanje, i nema mnogo veze sa produkcijom i sl. ali se nadam da cete mi moci pomoci Posto sam izdvojio sample iz mp3 pjesme u sound forge 9 software-u, htjeci da ga koristim kao melodiju za telefon, prilikom snimanja mi je dodato malo tisine prije i poslije sample-a, sto ne zelim (sample je trebao biti "beskonacan" - a javlja se prekid izmedju ponavljanja). To se ne desava kada snimim sample u drugim formatima. Zasto se to desava, i kako da to premostim? I, ako se ne moze premostiti, u kojem formatu da snimim sample da bi mi mogao koristiti kao ringtone u telefonu (sony ericsson k800i) HWALA!
syndrome Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 nece to tako. mp3 mora da ima brejk zbog frejmova (osnovna vremenska jedinica svakog mp3 fajla). napravi ti mp3 koji vec ima loop u sebi (ponovi taj sempl nekoliko puta u editoru) i tako ga digni na telefon. napominjem da se ovo odnosi samo na telefone, ostale aplikacije mp3 muzike mogu zaobici ovaj problem, ali mp3 sam po sebi ne podrzava start/end cue markere da bi se napravio loop kakav ti je potreban.
MESSmedia Posted March 31, 2008 Author Report Posted March 31, 2008 mozda sam pogresno objasnio: "odrezao" sam dio pjesme koji hocu da koristim u telefonu i snimio kao mp3, ali se taj dio promijenio poslije snimanja. kapiram da je razlog taj koji si objasnio, sto znaci da par milisekundi tisine na pocetku i na kraju mora da ostane?? Hvala -
MrSteel Posted March 31, 2008 Report Posted March 31, 2008 ne mora da ostane ali po defaultu ostaje u Wavelab-u snimis jednom - ucitas obrises prazno pa snimis opet i radi 100%
MESSmedia Posted April 2, 2008 Author Report Posted April 2, 2008 ne mora da ostane ali po defaultu ostaje u Wavelab-u snimis jednom - ucitas obrises prazno pa snimis opet i radi 100% u forgu ovo ne radi, wave lab nemam, ali sam probao nekim nero wave editorom, on je dodao ispred, ali iza ne tisinu. WTF? Znaci wavelab??
Prevarant:) Posted April 2, 2008 Report Posted April 2, 2008 a jel mozes samo da kazes kako je uopste doslo do nastanka tisine? sta, ti si isekao parce koje zelis da bude ring, snimio kao mp3, i odjednom se pojavljuje tisina? kad? kad ides save as, pa ti onda forge reopen the window? uopste mi nije jasno kako ti se to desilo in the first place. ja isto seckam muziku u forgeu za ringove, ali to o cemu pricas mi se nikad nije desilo. jel ti fajl izvorno bio mp3 ili wav? mada ni to nema nikakve veze. sta se desava kad odseces tu tisinu s krajeva fajla?
MESSmedia Posted April 2, 2008 Author Report Posted April 2, 2008 a jel mozes samo da kazes kako je uopste doslo do nastanka tisine? sta, ti si isekao parce koje zelis da bude ring, snimio kao mp3, i odjednom se pojavljuje tisina? kad? kad ides save as, pa ti onda forge reopen the window? uopste mi nije jasno kako ti se to desilo in the first place. ja isto seckam muziku u forgeu za ringove, ali to o cemu pricas mi se nikad nije desilo. jel ti fajl izvorno bio mp3 ili wav? mada ni to nema nikakve veze. sta se desava kad odseces tu tisinu s krajeva fajla? e, bas se tako desilo. Kad odrezem tisinu i snimim ponovo, isto se desi - forge dodaje tisinu. Fajl je izvorno bio mp3, i pokusah sve - resample, te maltene sve opcije podesavanja prilikom snimanja mp3-a ... Uzgred, daa-avno, forge je bio mnogo bolji. Ja ga pamtim iz vremena kada je chovjek mogao lijepo da doda reverb i druge efekte a da se duzina samplea ne promijeni, i da sve to fino zvuci ... sad mi ovo ne odgovara nikako. da, tada forge nije ni mogao da snima mp3 ... Uf kako goodine leteeeeee
Prevarant:) Posted April 2, 2008 Report Posted April 2, 2008 lete, lete, ja jos malo pa 30 :angry: evo ti resenja: prekopiraj fajl koji zelis da iseckas na neko drugo mesto, odatle ga otvori u forgeu, iseci sta ti treba i klikni save. mislim da ne bi trebalo da bude problema:)
boric Posted April 2, 2008 Report Posted April 2, 2008 Ја сам тај проблем заобишао тако што сам направио лупић од минут :) Колико се сећам, после тачно једног минута, ако нико не одговори на позив, свака централа ће прекинути везу. Те ствари на које смо навикли у програмима, промењене су да би се увеле неке новотарије, али је и даље могуће урадити, ако не и све што и раније. ;) поз.
Recommended Posts