Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ovako,

zanima me sta treba za prijemni za upis na fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu?Citala sam ovde na forumu neki su pisali sta treba za prijemni ali to je sve od 2005,2006.Treba mi neko ko je skoro upisivao.

Takodje,zanima me koliko ranije ste poceli da se pripremate? :unsure:

Unapred havala... :D

Posted

treba ti mnogo rada.. sad ti je knap da krenes da se spremas , ne znam ni koji bi smer htela , dosta se razlikuje prijemni. u svakom slucaju prijemni traje 6 dana , negde pocetkom septembra, mislim da svaki smer ima crtanje modela 2 dana.

Posted
treba ti mnogo rada.. sad ti je knap da krenes da se spremas , ne znam ni koji bi smer htela , dosta se razlikuje prijemni. u svakom slucaju prijemni traje 6 dana , negde pocetkom septembra, mislim da svaki smer ima crtanje modela 2 dana.

HVALA,HVALA,HVALA,HAVALA,HVALA barem neko se smilovao da mi odgovori od 150 ljudi koji su pogledali temu. :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja sam sada treci razred,tako da mislim da nije kasno da pocnem da se spremam,tj.pocela sam ali me zanima ako neko zna sta tacno treba za prijemni,neko ko je skoro to upisivao???

Smilujte se... :unsure: :unsure: :unsure:

Pozz

Posted

ja sam upisao pre dve godine , enterijer tj unutrasnju arhitekturu, kako se inace vodi taj smer na faksu. koliko ja znam prijemni je uvek isti ,

imas prva dva dana crtanje modela,

zatim treci dan dobijes trake od kartona tipa tanke lepenke,dobijes trake duzine 30cm i sirine 5 zadatak je da napravis model koji ne bi trebao da bude visi od 30 cm ,sve ti je dozvoljeno manje vise, sechenje, savijanje, lepljenje , prosecanje ,itd ..i to sve pravis na podlozi 30x30cm,model ti sama smisljas i izmisljas masti na volju..

onda cetvrti dan od ponudjenih elemenata koji su ti dati u zadatku treba da nacrtas , u perspektivi 6 komada namestaja mozes i teh. crtez sto, stolica itd... to sve ti smisljas tj ne radis vec nesto postojace. daju ti kocku, kupa cev flah itd...

5. dan radis enterijer . znaci dobijes kompletnu osnovu nekog prostora , treba da uradis minimum dve perspektive sa kompletnom materijalizacijom u okviru kojih treba da resis dizajn ,funkcionalnost,....itd

sestog dana redite urbanu arhitekturu dizajn ,prezentacija , materijalizacija, urbana arhitektura znas sta je , daju ti jedan zadatak tj sta im padne na pamet tel.govornica , bilbord,kiosk,ne znam,, rasveta itd .

prijemni ti svaki dan traje po 4 sata , a i imas vremena da se fino spremis.. srecno

Posted

pa sad da l je tezak .. i jeste i nije , ako ces da ga zavrsis da bi dobila lep papir(diplomu) onda nije tezak ni malo, a ako oces nesto da naucis i da znas taj posao da radis kako treba , onda je tezak .. e sad za svaki faks je MANJE vise ovako , ali ovde je malo specificnije , faks upisuje 25 studenata na enterijer, 7 budzet, ranije se upisivalo 14 valjda 5 na budzet , e sad problem je sto je i 14 dosta studenata za taj smer , profesor mora tj trebalo bi da ti posveti bar pola sata po predavanju predavanje traje manje vise 4 sata , uslovi su takodje dosta losi , kao verovatno svuda , vecina profesora je sve vise ne zainteresovano razloga verovatno ima , dosta ljudi se upisuje preko veze i oni koji nemaju pojma sta upisuju nego eto tako lepo zvuci moci cu mami da kazem u koju boju da farba kuhinju, do onih koji i imaju malo slifa za to .. e to apsolutno neznaci da je veza neophodna .. e ima tu jos dosta stvari zasto je faks u 'rasulu'

nije sve bas tako lose moras da se guras i da puno radis da bi nesto naucila... jednostavno demotivisan si na faksu ali ima tu profesora koji ti bar malo otvore oci -oko da vidis u stvari kakav je faks i kakva je situacija , nemoras da puno radis zavrsices ga sa ok prosekom ..... ali to ti je posao koji se radi zato sto ga volis a ne zato sto se mora, u principu najbolja opcija je upisati faks negde napolju, tj upises ovde ovo pa posle god. dve razmisljas da palis, za privatne varijante kod nas bas i nisam siguran da je ok resenje..

Posted

E da htela sam jos nesto da pitam:):):)

Da li je veoma bitno kako crtas jer ja ne znam nesto preterano dobro da crtam.Mislim da li

mogu te neke stvari vremenom da se naucne ili je presudno jako dobro crtati??? :mrgreen:

Posted

naravno da vremenom mozes da naucis da crtas , to je normalno. na faksu to i ucis , imas predmet crtanje , slikanje.. ali i jeste bitno da znas da crtas na prijemnom da bi mogla da predstavis to sto ti je u glavi na najbolji moguci nachin, gledaju kako crtas .gledaju i da li imas osecaj za prostor, likovnost , ideje ,kompoziciju,,,,,,. gledaju da li si za to.

• 2 weeks later...
Posted
Ovako,

zanima me sta treba za prijemni za upis na fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu?Citala sam ovde na forumu neki su pisali sta treba za prijemni ali to je sve od 2005,2006.Treba mi neko ko je skoro upisivao.

Takodje,zanima me koliko ranije ste poceli da se pripremate? :unsure:

Unapred havala... :D

Kupi informator.

• 10 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted
Kupi informator.

Citam da se pise o Kragujevcu, e pa ja dsam student prve godine unutrasnje arhitekture, spremala sam se na celusu u Kragujevcu a to je inace profesor anatomskog crtanja i veliki je struvnjak.A fax je odlican,dosta se radi.Budi spremna da si na faxu od 9-18h svaki dan i da posle 18h radis i kuci.Profesori su vecinom iz beograda sa primenjene.......

• 3 years later...
Posted

Pozdrav,

vidim da je ova tema davno postavljena, ali da li neko zna ko drzi pripreme za smer dizaj enterijera. Ja se pripremam po zivom modelu vec godinu dana, ali mi trebaju pripreme za ostatak prijemnog.

Posted
Pozdrav,

vidim da je ova tema davno postavljena, ali da li neko zna ko drzi pripreme za smer dizaj enterijera. Ja se pripremam po zivom modelu vec godinu dana, ali mi trebaju pripreme za ostatak prijemnog.

Evo ja cu ti reci.....imas na celusu u kragujevcu pripreme za sve ostalo,tu se i ja spremam....to drzi profesor Bojan Otasevic,on inace predaje na fakultetu i drzi jos jedan njegoc kolega.tu imas i po zivom modelu i te strucne delove...ide se subotom i nedeljom od pola 3 do pola 6 tad crtas modela a utorkom i cetvrtkom uvece od pola 8 do pola 11 imas strucni deo..... :) a mene samo zanima sta sad ima na prijemnom u beogradu...i da li je i dalje u septembru prijemni i na kojim se destinacijama nalazi fakultet? ako mozda znas....? :)

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 7 months later...
Posted

Ljudi,ja sam sad zavrsila drugi razred gimnazije ali zelim da se informisem unapred i spremim na vreme da bih upisala zeljeni fakultet, pa ako neko moze da mi pomogne.. Isto se razmisljam da li da upisem fakultet primenjenih umetnosti za dizajn enterijera ili primenjeno slikarstvo( sta se uopste radi na primenjenom slikarstvu) . Imam talenta za slikanje i to volim da radim, ali me zanima i enterijer. Pa se razmisljam da li upisati jedan od ova dva smera ili da upisem fakultet likovnih umetnosti. Takodje se dvoumim jer znam da se slikarstvo danas ne isplati raditi. Pa ako neko moze da mi kaze misljenje ili predlog? ili je najbolje ipak da upisem arhitektonski fakultet?