Lucas Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 sta da vam kazem..... komentarisite.... ako imate nesto pametno da kazete.... render - klik osnove preseci... - klik Sta je lamburdzini? Lamborghini je sportski auto za bogate ljubitelje adrenalina. Lamborghini u prevodu znaci bik i to je i osnovna filozifija ovog proizvodjaca – sirova snaga, neukrocenost, opasnost. Voznja lamborghinija je nalik jahanju bika; puna neizvesnosti i uzbudjenja. Zelja za brzinom, za opasnoscu. Vlasnik lamborghinija ne ide sa njim u kupovinu. On ga vozi krivudavim planinskim putevima pritiskajuci papucicu do daske. Bori se sa fizikom. Stalno je na ivici. Kako se kupuje? Lamborghini se ne kupuje kao bilo koj drugi auto. Nije dovoljno otici u autosalon sa punim novcanikom i izaci sa automobilom. Naprotiv. Novac nije dovoljan. Potrebno je ime. Dakle, potencijalni kupac odlazi u salon i obavestava ih o zelji da kupi automobil. Nakon toga osoblje autosalona krece u istragu o potencijalnom kupcu. Nakon sto su saznali ko je, cime se bavi i koj broj cipela nosi, kompletan dosije ide direktoru, koj ce odluciti da li je kupac vredan automobila. Postoji samo 2 modela, u ukupno 6 varijanti. Radi se o kabrio i tuniranim verzijama. Dakle – gallardo i muricelango, sa cenama od 150.000 i 250.000 za skuplji model. Objekat Objekat predstavlja voznju lamborghinija. Brzo, sirovo, (OSNOVNI INSTINKT?? Bez glave, osnovne emocije,...\\ Covek se krece po pravoj liniji dok ga kosi betonski zidovi izbacuju iz ravnoteze; kao da i oni sami jedva ostaju na mestu nepomereni. Kao proklizavanje automobila u krivini. Na kraju puta su zuta vrata. Zuta je boja lamburghinija. Ova vrata se retko otvaraju. Tu je kraj puta, i cilj posete. Kupovina. Zasto samo 6 automobila? Manje je vise. Ovim potezom se skrece paznja na posebnost ekskluzivnost i retkost lamborghini automobila. To nije serijski automobil. On se proizvodi rucno. Svaki automobil je jedinstven, i zasluzuje svoje mesto kao predstavnik a ne kao jedan od mnogih... Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Jel se stvarno tako kupuje? Znaci recimo neki budza iz recimo Donjih Jarushica ne bi mogao da ga kupi? Svidja mi se sto je mali broj modela u salonu mada mislim da bi ti broj 5 (ili 7) vise odgovarao za geometriju. Sama zgrada, isto mi se svidja ideja da se kupac protrese malo kao kroz zemljotres (stampedo bikova), al opet sama realizacija, sta znam mozda si mogao malo i da iznenadis, ovako je ocekivano, ne znam mozda si mogao i osim efekta "krivine" da ubacis i efekat "gore-dole" tj neke kaskade u istom fazonu kao ovo horizontalno tresenje. 2D prezentacija, nije lose da ubacis senke za izglede, da se oseti sta je sta. Eto, valjda je makar malo pametno... EDIT: Sad gledam, bila bi fora da se na ovim kubisuma osetio i poneki misic bika u volumenu? Dobro je, bik koji jurca pravo ruseci sve levo i desno oko sebe, to si hteo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voodoo Too Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Postovani prijatelju, Zaista ne znam da li je moguce da toliko nisi razmisljao o statici i konstrukciji ili te to uopste nije zanimalo, ali ovi iskrivljeni kubusi (na osnovu preseka) nema sanse da stoje na temeljima koje si predvideo. Koncept mi se zaista svidja, pogotovo sto sam obozavalac Lamborghini automobila, ali vodeci se najprostijim zakonima fizike, bojim se da bi se svaki kubus ponaosob izvrnuo kao kornjaca i eto ti nevolje-milijarde evrica odose niz vodu.Hmmmm, u pitanje se dovodi i ozbiljnost tih profesora (ili sta god su), cija su imena na radu.Zaista nemam nameru da te naruzim, vec samo da te posavetujem da ubuduce vise povedes racuna o konstrukciji,da ti se kolege ne bi smejale, iako vecina njih pravi iste greske-SVE ZA FORMU,A KOGA JE BRIGA ZA KONSTRUKCIJU.... NEVEROVATNO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted March 18, 2008 Author Report Share Posted March 18, 2008 SVE ZA FORMU,A KOGA JE BRIGA ZA KONSTRUKCIJU.... NEVEROVATNO samo da iskomentarisem ovo na brzinu, zurim pa nisam stigao da procitam sve. temelji su nacrtani na prvu loptu, nisam se upustao u to kakvi bi tacno trebali da budu, jer je to zadatak koj nam predstoji do kraja semestra (znaci razrada do nivoa glavnog projekta). Slazem se sa tobom da bi trebali da idu na drugu stranu, ali imaj u vidu da je sve uradjeno za 1 dan (posle povratka sa kopaonika) i da sam temelje crtao u 8ujutru nakon neprospavane noci.... dakle slaba koncentracija... da ti se kolege ne bi smejale eto, niko nije primetio krive temelje, ali znam da bih se i ja sam sebi smejao :) u svakom slucaju, nije veliki propust, posto kao sto rekoh, tek predstoji razrada... pozdrav! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Ne treba ni da se upustas u temelje previse, to tebe na ovom nivou ni ne treba da zanima. Dobar koncept, mozda si mogao nakositi i podne povrsine. Ima mozda nesto od starijih modela, ostrinu. Gledaj da izbegnes da ti senke padaju upravno na model, iskosi ih i kontrastriraj da se bolje osete. I nije lamborDZini vec lamborGini, vlasnici ga naravno zovu lambo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted March 18, 2008 Author Report Share Posted March 18, 2008 Jel se stvarno tako kupuje? Znaci recimo neki budza iz recimo Donjih Jarushica ne bi mogao da ga kupi? upravo ;) oni ne prodaju samo automobil nego pripadnost visokom drustvu. oko senka, da sasvim si u pravu. Dobro je, bik koji jurca pravo ruseci sve levo i desno oko sebe, to si hteo? da to! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Srecom na ebay-u u svakom trenutku moze da se nadje 'lambo' kakav god pozelis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
:HGT: Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 mozda je 6 ovakvih automobila i previse... 6x(150.000-250.000)=900.000-1.500.000 mnooogooo... e da, zaboravio si da spomenes i Embolado... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted March 19, 2008 Author Report Share Posted March 19, 2008 uf kolko je ruzan embolado :( :S hahah LOL sta im bi?! @pail nemoj da spamujes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxCohen Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Sta je lamburdzini? Lamborghini je bukvalno ono "kad porastem bicu Ferrari",a prica o kupovini je apsolutno netacna.O nekoj ekskluzivnosti i prestizu ni govora,nikada,a narocito ne od kako je u vlasnistvu V.A.G,jer VW jw sve samo ne ekskluziva.Zato,u najboljoj nameri i bez pretenzija ka omalovazavanju,a u najboljem duhu pravih i istinskih ljubitelja automobila,molim da se ne iznose pogresne cinjenice i sl... Liste cekanja za Lambo postoje,ali isto tako svaka seljacina sa podebelim sveznjem moze da ga kupi,sto se moze i videti na ulicama Evrope,a narocito naEast coast sto u mnogome govori o "ekskluzivnosti" istog.Prica o probranim kupcima i sl se odnosi na Ferrari i pricu o Luca di Montezemolo-u,tehnickom direktoru Ferrarija i jednoj poseti Mike Tysona istoj pri kojoj je istetovirani gospodin zahtevao plavi Ferrari sa odredjenim dodacima,te ekspresno bio zamoljen da svoje prohteve iznese proizvodjacima traktora i iz kompleksa osnivaca sportskih automobila u selendri zvanoj Santa Agata di Bolognese,oli ti Lambo factory...neke organizacije za zastitu i jednakost su protestvovale na rasnoj osnovi,naravno bezuspesno,a prodaja je naravno skocila Ferrariju. Dakle medju plejadom ruku na srce fenomenalnih inzenjera koji su u ranim danima prodefilovali kroz Lamborghini narocito mesto pripada Marcello Gandini-ju,koji je ako ne gresim po vokaciji kolega arhitekta,inace tvorac skoro svih vrednih Lamboa od Miure na ovamo...ostalo,ukljucujuci i danasnju proizvodnju nije vredno pomena,a jos manje stilskih hvalospeva i svrstavanja u dolce vita.Za prave ljubitelje ekskluzivnosti i dizajna posetiti ili muzej ili sajt Pininfarine ili virtuelni muzej Alfa Romea... ...rezignirani ljubitelj Ferrarija. P.S.sto se salona tice my respect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 hvala za salon. a za ostalo - no coment Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 hvala za salon. a za ostalo - no coment Mislim da si ga oduvo, al ozbiljno. U stvari to sam vec gore u Martu reko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 O nekoj ekskluzivnosti i prestizu ni govora,nikada,a narocito ne od kako je u vlasnistvu V.A.G,jer VW jw sve samo ne ekskluziva fiat je sa druge strane krajnje ekskluzivan auto. nekoj ekskluzivnosti i prestizu ni govora da zaista, pola mog faxa vozi lamba. totalno bzv auto. meni da ga neko pokloni ja bi ga pljunuo. a nije ni skup. pih tricavih 150.000e... sta sve danas nece nazivati prestizom roizvodjacima traktora i iz kompleksa osnivaca sportskih automobila nije vredno pomena,a jos manje stilskih hvalospeva slazem se sasvim. to je automobil bez imalo stila, ko da ga je onaj selja sa njive sto je pravio traktor dizajnirao. meni se uvek stomak prevrne kad vidim koliko je ruzan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 Mislim da si ga oduvo, al ozbiljno. U stvari to sam vec gore u Martu reko. hvala :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 @max - nemoj samo pogresno da shvatis ovaj moj respons - mozda si ti u pravu da lambo nije tolika ekskluziva kao ferrari, ali covece procitaj sta si napisao! zanimljivo je kako covek kada ima svog favorita uvek sve o onom drugom vidi kao atak na svog miljenika. ovde niko nije pominjao ferrari, pricamo o lambu. ipak sto se ferrarija tice, nemoj mi reci da je on ekskluzivniji, posebno sada kada svaka susa ima ferrari parfem, duksericu, patike, gace.... po meni je to sramota za brend. inace ja bih vozio spykera.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Samo se ti sprdaj, ali lamborgini su poznati po traktorima, itekako. Ima jedan u Zelenilu, u bazi na Topcideru, vrhunska masina, prvi put sam video traktor koji deluje kao da je neko posvetio malo paznje dizajnu. ovako nesto, melje korenje cas posla, mislim da je placen oko 150k, stvarno prelepa makina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 25, 2008 Author Report Share Posted June 25, 2008 eto covek svakog dana nauci nesto novo :) ovaj traktor stvarno deluje opasno - imas josh neku fotku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Ma imaš čitavu gamu traktora, imaju više modela nego IMT :D Uživo izgleda još bolje, prošlog proleća je bio u parku u Šumicama, mleo panjeve :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Van Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 E mozes da naucis jos po nesto novo . Lamborghini je poceo da pravi sportske automobile , kada se vlasnik fabrike traktora " Lamborghini " , poznati industrijalac , otisao pozaliti se Encu , kako njegov novi ferrari ima problem sa menjacem . Enco mu je odgovorio " Sta ti znas o menjacima , sem onim na traktorima ! " I covek je popizd..o i otisao da napravi proizvodnju sopstvenih automobila . Inace ja bi' vozio Donkeworth D8 Ili Caterham CRS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 25, 2008 Author Report Share Posted June 25, 2008 hahahha ista stvar kao i onaj lik.... kako bese.... noble? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Van Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Ne znam pozadinu price za noble automobile , ali znam da ih je covek koji se tako zove , sam konstruisao i dizajnirao . I po performansam su jako dobri . Odosmo u debeli off ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteMan Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 hehe super rad...posebno mi se svidja model lamborghinia ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted June 26, 2008 Author Report Share Posted June 26, 2008 hahha jel da? :P :P mnogo sam ga dobro uradio BUHAHAH :P :P fala za model white ;) super je legao :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteMan Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 anytime :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts