Mad Max Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 jedno pitanje vezano za font lab. skinuo sam uputstvo za dodavanje nashih slova u fontovima koji ih ne poseduju, ovde sa sajta. medjutim prateci to uputsvo program mi uvek generishe ttf fontove na kraju chak i ako u font labu obradjujem open type fontove. mozhe li neko pojasniti u chemu je caka pri generisanju fontova da bi mi ulazni i izlazni font bio open type? Link to comment Share on other sites More sharing options...
henrik Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 File > Generate Font, i onda iz klasičnog padajućeg menija izabereš format u koji hoćeš da snimiš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad Max Posted March 14, 2008 Author Report Share Posted March 14, 2008 hmmm, ok video sam da ima opcija u meniju snimiti kao open type ps. e sad, nisam bash vichan fontovima pa imam i dodatna pitanja. koliko znam imaju 2 vrste open type-a: ps i ttf open type fontovi. kada zhelim da generishem prvu opciju u font labu: true type/open type on mi svakako izbaci obichan true type font iako je originalni font bio open type, kada generishem sa drugom opcijom open type ps hoce da generishe font ali nisam siguran da li je sve kako treba. pod 1 velichina fajla se razlikuje, pod 2 prilikom generisanja izbacuje upozorenja, kolko se secam jedno je vezano za velichinu fonta koja za open type treba da bude 1000 (ma shta to znachilo) a druga je neshto o rasporedu glyphova. ponavljam da u podeshavanjima nikakve izmene nisam vrshio. otvorim font u font labu, po uputstvu sa ovog sajta ubacim nasha slova, na font info ubacim central europe kodnu stranu i posle toga generishem font. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts