Jump to content

Neu3no New Age

neu3no

Recommended Posts

Ćao fontaši. Žao mi je što ne mogu više vremena da vam posvetim, al voleo bih da vam pokažem moj novi fontić iz nove serije. Imam još novih al ću da vam ih pokažem kad im dovršim sve znakove.

Voleo bi da čujem vaše mišljenje, a iskreno, voleo bih i da vidim više tema sa fontovima koje radite, a manje onih gde se tražite neki font.

I ovaj font kao i prethodni je u celosti rađen u Corelu 12. :) Iskreno, koristiću fontlab kad za to bude bilo komercijalnog smisla, eventualno da dodam naša slova, fine tune razmake i slično. Meni se posebno dopada kako font izgleda na 9pt u blok tekstu. Nekako, baš mi je sladak. Inače, emo fazon je bio inspiracija.

neu3nonewagecharlistao5.jpg

neu3nonewagefi8.jpg

Tu je i moj Neu3no Typography portfolio ... http://www.savefile.com/files/1396506

Razumem tvoj komentar Acime, ali budem li hteo znak u kom će se mešati slova i brojevi, recimo I045S27, koristiću helvetiku.

Ovo je šminkerski font. Za neki naslov, flajer. Taj fazon.

Edited by preacher

Kurent- mala slova

Verzal- velika slova

A ja mislim na: tvoja mala slova m i n se pojavljuju i kao velika M i N, a u stvari su ista slova, shto mi bode ochi jer su sva ostala slova "velika".

Sad jasnije ili i ja da pravim font? :P :D

Aaaa. Na to misliš. A meni je ovako nekako bilo lepše. M ne volim jer je regularno bar 1,5 put šire od ostalih slova, a kod N ne volim ovu dijagonalnu prečkicu. Ok, nisam baš hteo da napravim monospace font.

Svakako vaši komentari su profi i meni to prija. Ipak više bi voleo da mi kažete:"Hej, gle ga! Pravi fontove kao od šale i baš ga briga. Iskleše brdo kamenja, a posle uvek može da doteruje razmake, hinting i ostale finese."

:)

<_< Nisi nijedan. Ne ljutim se zbog toga. Ono veliko slovo E ti nije nešto. Malo ti je pobegla četka, pa ne znam da li je ono serif, ili je greška.

Ajd kralju napravi takav font. Da izgleda kao da si ga išljuskao sa polutransparentnom crnom bojom. Što da ne.

Ne ljutim se šta ti je. Pa super su ti komentari. Mislim i da ne mogu drugačije, a da sad ne popravim to što si mi reko. :)

Ipak bi voleo da pljušte fontovi. U bilo kom stadijumu. Ja sam već opisovao koliko je zapravo lako napraviti neku draft verziju fonta iz CorelDraw 12. (što ne znači da je generalno, lako napraviti bilo koji font) Nažalost, mnogo lakše nego u Iliju jer CDR ima ttf export i višestranični dokument. Samo treba imati osnovnu ideju i malo volje i znanja, a posle uvek može da se doteruju detalji u nekoj profi aplikaciji.

Ako treba opet ću opisati taj workflow.