Jump to content

"Hartitektura"

mr.sch
 Share

Recommended Posts

bice bice, necu nista da obecavam (iz iskustva vidim da sve sto obecam ne uradim, i obrnuto... kao da obecane sluzi da zameni rad koga izvesno nece biti :) ) tako da bice - al bez obecanja :) fala na poverenju :D

necu komenatrisem svaki rad (posto ih imas mnogo i vecinom se krecu izmedju zanimljivo i super :D) al ovaj stambeni zatvor mi se bash vrlo svidja, i to ovako u varijanti bez prozora. Mislim, ne da mi deluje lepo i prijatno, vec naprotiv, deluje mi totalno zastrashujuce, ali je bas na taj nacin jako zanimljivo(kao za film ili igru). recimo kad bi se nekako realizovalo osvetljenje neko bledo bledo kroz ove prozore dokle moze, i da unutrashnost stalno bude u nekom mraku/polumraku sa + elektricnim osvetljenjem minimalnim, a fazada da bude tako glatka glatka, kao monolit, bile bi zgrade bas gadno/jeziva pojava... enterijeri bi bili bledi i depresivni, a spolja gledano, zgrade bi delovale kao izlivene kutije sardina, kao kutije za pakovanje... Idealne za neko masovno drustvo, gde se ljudi vode pod brojem, a ne imenom.... u svakom slucaju zanimljivo veoma. :) posebno mi se svidelo :)

(mada mozda sam mnogo utripovao sad, cak sam i otisao na drugu stranu od koncepta donekle, jer u ovoj poslednjoj varijanti, sa blokom od 4, deluje bas suprotno, jako osvetljeno i kolko-toliko prijatno, mada sta znam, sigurno opet zavisi od ambijenta...)

... predugacak post u svakom slucaju :D

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

^ ето зашто не бих волео да видим већину овога у реалности :rolleyes: Настављам са старијом серијом жврљуцака - кућућкица

AA32.jpg

Chmaka

Ниси погрешно схватио, занимљива ми је накривљена зграда - јесу ли то радови за школу или за себе? Или за ДЗону ;) ?

AA34.jpg

Лево је идеја за ресторан, инспирисана феноменом воденог звона (кашика испод млаза чесме нпр.) а чије би се капљице

спуштале низ провидне нити на спрату испод - очигледан проблем је континуалност воденог притиска, и непрекидан рад

Хе, требала би тема да буде инспиративна, да нас буде више са радовима, али ајде да не будем неувиђаван. Рецимо да:

једни спремају испите, други раде пројекте, трећи ван Зоне навраћају да виде, а овај јавни сервис ће још мало до краја.

AA35.jpg

HOUSETa.jpg

Експериментални прототип кућице за игру, лево су кадрови из тестирања у енџину, доле из моделера, а импорт у СУ је

присутан ту чисто поређења ради са двема почетним скицама, које су узгред буди речено, мој једини допринос колажу

AA36.jpg

Игра затупастих и закошених кубуса, који се све до сада провлаче кроз ове папиртектуре - изгледа да је одсуство једног

угла дало том облику својеврсну "продирућу робусност", попут каквог оклопног возила, те је идеалан избор за СФ зграду

Јес', али онда би се серија звала "Lost Chair", и гледале би је баке попут оне са Вистлерове слике (Мр.Бин), док хеклају :lol:

AA37.jpg

Прва од скица кућица "сиротиње раје". А ако има икаквих коментара (смем ли сневати, и радова?), слободно прозборите

AA41.jpg

Последња у низу - касније су рађене варијације у текстурама, модели су "флиповани", "мироровани" и тако искоришћени

Јасно је да се тема не чита сама од себе, али ипак да питам тихе, невидљиве посматраче, да ли да настављам емитовање

или је време да се затвара радња - коментари нису само хваљења или критике, већ и запажања, размишљања или утисак

:unsure:

Ne igraj se glavom da zatvaras radnju :D

Da se ja nesto pitam, dao bih ti posebnu rubriku ("kod sch-a na tjoshe") pa je uredjuj i osmisljavaj kako god zelis.

Samo nastavi, bez tebe i tvojih radova bi DZ bila daleeeko siromasnija. Pozdrav.

Како ли сте се тако синхронизовали сви у пола сата? :blink: "гуд кап - бед кап" фора увек пали

па под притиском међузоналне јавности, није ратификован споразум о "форумфренцијама"

CUBICULo.jpg

ево вам месташце, можете да се начичкате и пратите развој ситуације на терену блеј&воч

:P

AA44.jpg

"Немој никад бити доле, мада неки и то воле, немој никад бити доле, јер све доле ноге боле, горе доле, све је горе доле"

:P

П.С. 'ајде да на сваких мојих 4-5 везаних постова буде бар један ваш, било емотикон, реч, линк, слика, цртеж, скица... ?