Jump to content

Svet sutrašnjice

neu3no

Recommended Posts

Koliko ja znam vec se radi na nekim zgradama koje sakupljaju kisnicu, ne razumem kako su uhapsili coveka koji koristi prirodu maksimalno :( Cale je radio nekim ljudima pomocnu zgradu u Crnoj Gori pa sam bio tamo u to vreme da iskoristim leto i video cisternu izgradjenu od kamena u koju sakupljaju kisnicu, voda je zdrava za pice, a oni nisu jedini u tom kraju koji primenjuju ovaj sistem.. Evo neki projekat savremene zgrade koja sakuplja kisnicu, negde sam i na tv-u video slicne ideje za buducnost ali ne mogu da se setim gde, a ne mogu da nadjem slike mislim da imam neku za onu cisternu u CG :(

http://www.evolo.us/competition/rain-collector-skyscraper/

• 3 weeks later...

Teška tema i, koliko vidim, više se tiče ostvarivanja nekih privatnih želja, nego što se tiče urbanizma. Urbanizam mora obratiti pažnju na mnoge faktore, a tu su želje jednog pojedinca kap u moru. U stvari, dobar urbanizam se nikada ne bi ni bavio željama, već isključivo potrebama stanovnika. I tu biste bili ustrojeni u jednu mašinu koja se zove grad. Alternativa je da živite kao pomenuti čika Milun, i to vam, u zamenu za pojedine prednosti života u gradu, daje određenu slobodu.

Što se tiče budućnosti gradova, mislim da je ova tema aktuelna i da niste jedini koji primećuje da sadašnji gradovi zahtevaju ozbiljne promene, čini mi se pre svega po pitanju saobraćaja, odnosno zelenila... Baš sam pre neki dan napisao jedan blog na tu temu (http://crvenicrv.blogspot.com/2012/10/grad...ili-gadovi.html), a na kraju teksta su i linkovi koji mogu da posluže kao inspiracija za delovanje u lokalnoj sredini.

Urbanizam se tice jedino direktora zavoda za izgradnju, ( a IQ istoga nije, u vecini slucajeva, daleko od onog prikazanog Sarplaninca na fotki iznad) a ne potrebama naroda.

Jos postoji i Upravni odbor u istom tom JP.

Zbroj zavrsenih skola svih clanova tog UP-a nesme(!) da prevazice broj zavrsenih razreda direktora.

Potrebe kapitala su prevashodni prioriteT urbanizma.

Ko me ubedi u suprotno - dodelicu mu medalju rada na sred Terazija u danu i godini po njegovom izboru. /medalja mi ostala u amanet od oca,udarnika, prvomajskog valjda

- tamo negde iz sedamdeset i neke - godinu pre mog rodjenja-sve sa pozlatom i Titovim potpisom na artiji/

Toliko sam ja skapirao za 20 godina spoznavanja kojecega.

Ps:

a mogu sve to da organizujem i na sred ulica: M.Tita, Vladimira Nazora, 13. jula, 4. jula, ovog marta, onog aprila i septembra, 04.oktobra, -29.novembra! POSEBNO- i svih ostalih clanova biblioteke i rodjendana kojecega -jajca i kumanova, cija su imena skinuta i promenjena u svim naseljenim mestima ..osim mog!

LJUT SAM, tako sam ljut!!

a danas sam napunio 41!